TechDaily: Så här ser den nya Uber-cykeln ut

Så här ser den nya Uber-cykeln ut

Om Jump 1
Ett steg framåt för hyra cyklar – den nya e-cykeln från Uber-dottern Jump (Foto: Jump)

Uber förlitar sig inte bara på taxitjänster utan också på hyrcyklar. Jump är företagets cykeldotterbolag, som inte bara finns i ett dussin amerikanska städer i början, utan också i Berlin. Jump introducerar sin nya e-cykel i januari, som nu officiellt har lanserats. Enligt FastCompany erbjuder den röda cykeln många nya funktioner: avtagbart batteri, modern skärm med smartphonehållare och ett meter långt extremt robust kabellås på baksidan. I motsats till konkurrenterna som också erbjuder normala cyklar, kommer Jump-flottan från nästa år uteslutande att bestå av dessa e-cyklar. Jumps underhållsteam kan byta batteri (som rapporterar dess laddningstillstånd till kontrollpanelen) med bara några klick och omedelbart återanvända cykeln. I USA skapar cykeln med pedalstöd upp till 32 km / h, i Tyskland borde den normala gränsen nå med ett tempo på 25.

Om Jump 2
Nästan som ett inbyggt navigationssystem: smartphonehållaren på den nya hoppcykeln (Foto: Jump)

Twitter äntligen tillbaka i kronologisk ordning

Twitter Kronologisk
Hårt arbetande stjärnor för Twitter: Den kronologiska tidslinjen är nu lättare att ringa upp (Foto: Twitter)

I nästan fyra år har Twitter misshandlat sina användare med en vildtvättad tidslinje baserad på de påstådda Twitterers intressen. Det gör det svårt, om inte omöjligt, att hålla reda på vad dina Twitter-kontakter faktiskt skriver. Detta har lett till mycket ilska för användare och till en uppsving av tredjepartsappar som Tweetbot, som fortfarande visar en klassisk kronologisk tidslinje. Under en tid fanns det också ett kronologiskt alternativ i den officiella Twitter-appen – men bara väl dold och svår att hitta i appens inställningar. Efter flera års protester ger Twitter äntligen upp – och visar att det ibland (men sällan) lyssnar på sina användare. Eftersom den officiella Twitter-appen erbjuder den senaste uppdateringen igen för alla enkla att hitta kronologiska tidslinjer utan funktioner som ”Om du missade det” eller ”vad du kanske gillar”. För att se dem klickar du bara på den nya starlet som heter ”Sparkle”, som tydligt placeras i appens övre högra hörn. Om appen får veta att en användare klickar på asterna oftare, bör den kronologiska tidslinjen automatiskt bli standardinställningen, enligt The Verge. Nyheten börjar på iOS, kommer sedan för Android och bör gradvis rullas ut för alla användare.

Nästa Xbox kommer att vara en anaconda

Xbox One
Microsoft testar för närvarande intressanta nya funktioner för Xbox One (Foto: Microsoft)

Nästa generation Xbox bör vara gift för Sonys PlayStation. Enligt Windows Central utvecklar Microsoft för närvarande den nya konsolen, som kommer att släppas 2020, under kodnamnet Anaconda. Här är återigen två modeller visas. Anaconda blir efterträdaren till Xbox One X, för närvarande den dyraste och kraftfullaste konsolen på marknaden. En av de mest intressanta innovationerna kan vara användningen av snabbt SSD-minne för att påskynda lastningsprocessen. Dessutom bör AMD-grafik ge ännu mer kraft. Parallellt arbetar Microsoft under kodnamnet Lockhart på en något enklare och billigare version av konsolen, analog med den nuvarande Xbox One S. Båda nya modellerna ska vara kompatibla med Xbox One-spelen.

Smarttelefonen som varar en vecka

Doogee S80
En smartphone som en tank – och med en veckas batteritid! Doogee S80 (Foto: Doogee)

En majoritet av smarttelefonanvändare vill ha mobiltelefoner som varar längre än bara en dag. Men de skulle också vara villiga att acceptera lite tjockare smartphones. Detta resulterar i enkäter om och om igen. Hur en mobil ser ut, som går under en vecka, visar nu den nya Doogee S80, som finns tillgänglig på Ebay för 380 euro. Den kraftfulla Kina-telefonen, en typ av Audi Q7 för att ringa, kommer med 10 080 mAh batteri. Som jämförelse har iPhone XR, för närvarande Apples telefon med den längsta batteritiden, ett inbyggt batteri med 2 942 mAh. Tack vare olika energibesparande åtgärder bör Doogee S80 faktiskt pågå en vecka. Tillverkaren lovar med en batteriladdning 76 timmars videouppspelning, 136 timmars telefonsamtal och 54 dagars standby – detta påminner nästan om gamla gamla Nokia-telefoner. Den pansarliknande smarttelefonen är 2,12 tum tjock, nästan lika mycket som tre iPhone 8. Så mycket batteritid behöver det inte vara för de flesta användare då men förmodligen …

195-gigapixelfoto från Kina

Kinasatellit
Från TV-tornet till människors ansikten – megafotot från Shanghai (Foto: BigPixel)

Ett sensationellt foto från Shanghai! Utsikten från det 468 meter orientaliska pärlstornet på staden består av 195 gigapixlar – det högsta upplösningsfoto som någonsin tagits i Asien. Från tornet kan originalbilden användas för att zooma in på förbipasserande på gatan. Bilden imponerade – men visar också att medborgarna i Kina, med tanke på sådan teknik, inte längre hoppas att undvika den allestädes utseende av sin regering.

Slutet på LEAD: appen för alla rullmissbrukare

Någonsin bläddra
Den som använder EverScroll behöver inte titta på skärmen längre när du bläddrar (Foto: Artus Interactive)

Appen EverScroll ger lättnad för alla rullmissbrukare som ständigt tittar på sin smartphone och inte kan sluta rulla. Eftersom appen (inte riktigt menad) tillåter oändlig rullning, utan att se på skärminnehållet. Smartphone-junkies som lider av så kallad ”face-down isolation” kan rulla som vanligt med tummen. Men du behöver inte längre stirra ner på skärmen, men du kan fokusera på trafiken eller till och med på dina medmänniskor. Gratis jux-appen från Frankfurt har gjort det till iOS-butiken, tummen upp för denna idé!

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *