Nästan varje andra företag vill investera mer i det digitala kontoret

Vägen till det digitala kontoret är ungefär hälften gjort, enligt tyska företag. Detta demonstreras av Digital Office Index 2018 – en representativ undersökning av 1 106 företag från 20 anställda i den digitala föreningen Bitkom. På förfrågan om deras självkänsla uppger företagen dagens digitalisering av sina kontors- och administrativa processer på en skala från 1 till 10 vid 5.3.

Ju större ett företag, desto mer digitalt känns det på kontoret. Till exempel har de små företagen med 20 till 99 anställda betygsatt cirka fem poäng av tio möjliga, företag med mellan 100 och 499 anställda med 5,5 och de stora företagen med 500 anställda och mer med 5,7. När det gäller det digitala kontoret är bland annat den mekaniska och anläggningstekniska sektorn bäst positionerad med ett värde av 5,6. Hjälpmedel och avfallsföretag har å andra sidan inte ens kommit halvvägs genom resan. ”Hälften av vägen har uppnåtts, men det får inte vara isolerade lösningar för enskilda divisioner. Målet är det papperslösa företaget 4.0”, säger Nils Britze, Bitkom-talarens digitala affärsprocesser.

På fem år kom företag i form av digitalkontor i genomsnitt till ett värde av bara sju. 45 procent av företagen vill ta mer pengar i sina händer. 51 procent av de stora företagen är. Å andra sidan tror 17 procent av företagen att deras företags investeringar i digitalisering av kontor och administrativa processer till och med kommer att minska. Varje tredje företag säger att investeringarna förblir oförändrade.

display

Digital kontors status quo investering
(Bild: Bitkom Research)

Det digitala kontoret lönar sig

Utvärderingen av användningen av digitala kontorslösningar talar för sig själv: 72 procent av företagen som använder digitala lösningar på kontoret säger att prestandan för interna kontors- och administrationsprocesser har ökat sedan introduktionen. Automation har också ökat, vilket innebär 69 procent av företagen – liksom att uppfylla riktlinjerna för efterlevnad, kundnöjdhet, transparens och datasäkerhet. ”Det är rättvist att säga att de företag som investerar i digitaliseringen av sina affärsprocesser har en hemodlad konkurrensfördel gentemot de som inte gör det och investeringar lönar sig, som de flesta företag som förlitar sig på digitala kontorslösningar certifierar,” säger Britze.

Svaren på frågan ”Hur betygsätter du det aktuella läget (och om fem år) för digitaliseringen av ditt företag i kontor och administrativa processer i en skala från 1 till 10” hittar du här:

  • Självutvärdering idag
  • Självkänsla morgon

Benchmark Bitkom Digital Office Index

Hur digitalt deras företag redan är inrättat kan chefer nu också i riktmärket mot Bitkom Digital Office Index ta reda på. Genom att fylla i ett frågeformulär kommer de att få företagets Digital Office Index-poäng och kan jämföra det med medelvärdet för alla undersökta företag, företag i din bransch och företag av samma storlek. Därför får företag information om hur de jämförs med andra inom de enskilda områdena, men också vad de kan göra för att bli ännu bättre.

Smart Country Convention

Intresserade kan informera sig den 22 november i Berlin om Bitkom för andra gången organiserade ”Digital Office Conference” om de bästa trenderna kring det digitala kontoret. Det handlar om ämnen i arbete 4.0, digitalisering av kundtjänster, digitalisering av finansiella processer och digitalisering av administrativa processer (eAkte). Digital Office-konferensen 2018 kommer att hållas som ett oberoende evenemang inom ramen för Smart Country Convention i CityCube Berlin. Samtidigt kommer deltagarna att ha möjlighet att lära sig allt de behöver för att digitalisera den offentliga sektorn från 20 till 22 november på en plats. Smart Country Convention Ticket ger dig fri tillgång till Digital Office-konferensen.

Metodisk anmärkning: Informationen är baserad på Bitkom Digital Office Index 2018, en representativ telefonföretagsundersökning utförd av Bitkom Research för Bitkom Digital Association. Verkställande direktörer, styrelseledamöter och IT-chefer intervjuades av 1 106 företag i alla sektorer med en storlek på 20 eller fler anställda i Tyskland.

Ctab Cover Content Image

Arbetets framtid!

Alla kan bytas ut. Eller inte? Företag måste tänka om. LEAD Bookazine 1/2019 visar fall för framgångsrikt arbetsgivarmärke och hur karriärnätverk hjälper dem att ses på jobbet. Också i tidningen: en guide för framgångsrik SEO och att välja rätt influencer.

Beställ nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *