Vad gör … en spellistorförfattare?

Position: Manager Redaktionella och etikettrelationer

Namn: Simone Schiborr

Utbildning: Musikologi (populära musikstudier), magisterexamen, kulturstudier och estetisk praxis, kandidatexamen

Företag: Deezer

Vad gör du?

Jag arbetar för Deezer, en ljudströmningstjänst som grundades i Frankrike 2007 och nu verkar över hela världen, som har funnits i Tyskland sedan 2012. Där jobbar jag inom musikavdelningen och ansvarar i stort sett för två områden. En pelare är att designa, bygga och dataoptimera musikspelningslistor för olika genrer och tillfällen och placera musikinnehåll på Deezer-plattformen (på hemsidan, i genrvärldar / kanaler, etc.).
Den andra pelaren är området för etikettrelationer: upprätthålla kontakter med digitala distributörer, etiketter och artister / ledningar, utbyta information om nya publikationer, möjliga artistkampanjer, genomföra kampanjer, intervjuer med konstnärer etc.

Hur kom du till den här uppgiften?

Efter min kommersiella lärling på Norddeutscher Rundfunk och olika praktikplatser i olika musikredaktörer var det klart för mig att jag ville bli musikredaktör. Detta följdes av en kandidatexamen (kulturstudier och estetisk praxis, med fokus på musik och litteratur (University of Hildesheim)), en avhandling om Samy Deluxe och iscenesättning av äkthet i hiphop.

display

En Master of Arts in Musicology (Populärmusikstudier) vid Humboldt University Berlin och en avhandling om Taylor Swift och den traditionella representationen av kvinnlighet som ett framgångsrikt koncept inom popmusik. Parallellt med mina studier arbetade jag hela tiden inom musikavdelningar, främst i radio. Efter examen mötte jag Deezer anbudet av ett trevligt sammanfall och landade därmed som musikredaktör i streaming.

Beskriv ett projekt som verkligen imponerade dig.

Vi genomför regelbundet större artistmarknadsföringskampanjer med artister. Ett kampanjformat som vi regelbundet har implementerat de senaste två åren är lotten med privata konserter, t.ex. med Mark Forster, Silbermond, Kontra K, Beatsteaks, Lea, Max Giesinger, där Deezer-användare hade chansen att uppleva artister och band i mycket liten skala (30 – 120 platser).

Dessa projekt är mycket roliga, eftersom jag är involverad i projektledningen från början till slut och flera avdelningar arbetar tätt tillsammans internt men också på etikett- och ledningssidan. Skapande av TV-platsen för applikationen, tidpunkten för sociala mediekommunikation för Deezer och artisten, kommunikation med vinnarna, realisering av konserten på plats (vanligtvis i kombination med en intervju med artisten i) ) till utvärderingen av kampanjen med avseende på strömmarna på Deezer.

Vilken funktion hjälper dig mest i din vardag? Varför?

Min nyfikenhet och nyfikenhet. Streamingindustrin växer och förändras ständigt och snabbt, vilket jag tycker är mycket spännande. På Deezer kan och måste jag ständigt lära, tänka om och tänka om saker och ting. Utan en grad av nyfikenhet och nyfikenhet skulle jag snabbt tappa kontakten.

Att inte glömma min passion för och intresse för någon form av musik. Öppenheten för alla musikstilar och en allmän känsla för den musikaliska zeitgeisten gör det lättare för mig att arbeta med spellistorna.

Mitt strukturerade sätt att arbeta: Jag arbetar vanligtvis på flera olika projekt parallellt. Om jag inte närmade mig strukturen där förlorar jag snabbt spåret.

Vad är viktigast för dig om ditt jobb? Vad är det roligaste?

Det viktigaste för mig är att min vardag är varierad. Jag tycker om att vara omgiven hela dagen av musik (av alla genrer) och arbeta igenom våra kampanjer med artister och deras fans.

Också viktigt för mig är arbetsmiljön. Vi är ett mycket ungt, smidigt team med bra sammanhållning och mycket roligt in och ut ur kontoret.

Mitt jobb är oumbärligt eftersom …

… med min spellistor och nyfikenheten från Deezer-världen är jag ett ankare för våra Deezer-användare, så att de inte tappar sig själva i vår katalog med 53 miljoner titlar.

Dessutom är strömmande spellistor nu ett viktigt steg på karriärstegen för många artister, och jag kan bidra till deras framgång genom att placera deras låtar.

Om du inte var musikredaktör, vad skulle du vara?

Jag antar att jag skulle vara i en annan position inom musikbranschen. Eller helt främmande, jag skulle ha blivit psykolog och skulle ha levt ut min nyfikenhet där.

Lead 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 Cover

Modernt arbete – nu och i framtiden!

Professionals har valet idag. Arbetsgivaren har därför mycket att erbjuda. Den nuvarande LEAD Bookazine 2/2019 visar fall för framgångsrikt arbetsgivarmärke och möjligheter att rekrytera även topptalanger. Även i tidningen: Använd ett ledarskapsprogram för att utveckla morgondagens ledare själv!

Bläddra nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *