Strömmande i antal: ny insikt och bisarra fakta

Merkliste-paradoxet

Med tusentals filmer, serier och dokumentärer kan du snabbt tappa koll på saker. Bara bra att vi kan lägga till videor på klockan, som vi vill se senare! Men ofta stannar den exakt där – när man kommer ihåg. Endast 5 till 10 procent av spårtitlarna tittas faktiskt.

Sammanfattningen är att det är ännu mindre troligt att strömma en film ju längre den är kvar på titellistan. Denna paradox kan förklaras av att Netflix genererar så många som 70% av strömmarna och 75% av strömmarna på YouTube genom rekommendationsalgoritmen. Eftersom det fungerar så bra behöver vi nästan aldrig gå till filmbehållaren som vi har skapat under svåra tider.

Du kanske också är intresserad: Så fungerar rekommendationsalgoritmen för Netflix.

Fler och fler strömmar ensam

I tider med när-och-när-jag-vill-streaming, sitter vi oftare Mutterseelen ensamma framför skärmen efter vårt val. I en undersökning av Next.Media Hamburg uppgav 48 procent av tyskarna att de huvudsakligen strömmade solo. I åldersgruppen 18 till 29 är 61 procent av alla människor över hälften.

display

Den klassiska bilden av TV-kvällen med hela familjen är föråldrad. Endast 11 procent säger att de strömmar tillsammans som föräldrar och barn. Detta kan vara en indikation på hur svårt det har blivit att enas om ett program för alla dess alternativ. När allt kommer omkring är det att titta med partner eller partner (39 procent) fortfarande på andra platsen i listan. För två inblandade personer verkar valet fortfarande fungera.

Konton delas på ett stort sätt

Det är ingen hemlighet att lösenordsdelning är en riktig sak. Vissa tjänster, som Sky Ticket, motsätter sig specifikt detta – andra, som Netflix, ser det som en möjlighet till större spridning. Och så fler och fler användare bjuder in sina vänner och familj att gå med. Enligt en nyligen genomförd undersökning av MoffettNathanson-analytiker delar en av sju amerikanska abonnenter sin Netflix-åtkomst.

Dr. Florian Kerkau från Goldmedia VOD-bedömningar misstänkte vid årets Media Convention i Berlin att det skulle behöva bli ännu mer. Genom att dela konton sker det definitivt en massiv förändring av den tyska marknadsfördelningen. Medan Prime Video för närvarande uppgår till 48 procent av marknadsandelarna för giltiga prenumerationer (Netflix endast 31,2 procent), blir förhållandet till totala användare helt. Tack vare delad åtkomst kommer Netflix att ha 52 procent och Prime Video endast 36,7 procent. Så det är inte förvånande varför Netflix-innehåll också har blivit stadens samtal i detta land.

Du kanske också är intresserad: Detta gäller servicevillkoren för Netflix, Prime Video och Sky

Hylla curates tyska strömmande landskap

Start-up Shelfd samlar det tyska strömmande landskapet. I en undersökning som genomfördes förra året konstaterade företaget att så många som 80 procent av människor regelbundet forskar i ämnen de studerar efter streaming och därmed fortsätter sin utbildning. Detta visar hur nyfikna strömmande användare är och att de älskar att utforska nya saker på djupet.

Samtidigt visar det också att det grundläggande behovet av forskning och ny kunskap inte tillräckligt tillgodoses av tjänsterna. Endast Arte och ARD-Mediathek har då och då kopplat samman tematiska avdelningar, som berättar tittarna mer om bakgrunderna för filmer, serier och dokumentärer. Så det finns fortfarande mycket potential för leverantörerna.

Netflix har fortfarande över 2 miljoner DVD-kunder

När Netflix träffade videobutikerna 1997, levererade deras affärsmodell fortfarande DVD-skivor som beställdes och hyrdes online. Med utvidgningen av online-streaming glömdes det gamla företaget inte alls. Eftersom fortfarande 2,7 miljoner amerikaner använder mailing av filmer via Netflix.

Detta nummer är knappast överraskande om du tittar på fakta: Medan strömningsabonnemanget erbjuder bara 6 000 innehåll, mestadels producerat efter år 2000, säljer DVD-uthyrningen 100 000 titlar från alla decennier filmhistorien. Dessutom är bredbandsutbyggnaden långt ifrån så avancerad att du kan strömma överallt riktigt smidigt. Med så mycket efterfrågan kommer Netflix säkert att fortsätta förse sina kunder med DVD-skivor under lång tid framöver.

”Bird Box” är det mest framgångsrika Netflix-originalet

Vad krävs för att skriva historia i streamingåldern som en riktig blockbuster? När det gäller ”Bird Box” har Netflix nyligen släppt de första siffrorna som låter oss klassificera. Spänningen med Sandra Bullock i huvudrollen släpptes den 21 december 2018 och strömmade från 45 miljoner konton efter bara sju dagar. Det skulle motsvara en biograf med en stolt 400 miljoner dollar under den första veckan.

En jämförbar film som ”A Quiet Place” kom under hela termen ”endast” på intäkter på 340 miljoner dollar. Och efter 30 dagar har ”Bird Box” till och med bevakats av totalt 80 miljoner hushåll. Detta är ett bevis på den enorma marknadsföringspotential som Netflix nu har. Andra skäl för framgången med ”Bird Box” kan du läsa här.

Olika strömningsabonnemang leder till frustration

Hur många prenumerationer tar det verkligen att säga? Många användare börjar tappa koll på hur många tjänster de ska betala varje månad för. Förutom två-tre streamingtjänster finns det också musik, journalistik, programvara och många andra områden där leverantörer av engångsbetalningar har bytt till återkommande tjänster.

Till exempel fann en Deloitte-studie att det växande antalet prenumeranter redan frustrerar 47 procent av amerikanerna. I Tyskland bör värdet knappast se annorlunda ut. Medan allt detta klagar på en hög nivå betyder det för tjänsterna att marknaden inte kan utvidgas godtyckligt och så småningom oundvikligen konsolideras.

Du kanske också är intresserad av detta: År 2019 omorganiseras det strömmande landskapet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *