II-delen: Det här är nyheterna i IFA 2018

Och action ?! Är inte allt på IFA. Särskilt inom hälso-, hälso- och fitnessbranschen visar många företag nya, naturligtvis smarta lösningar.

Bosch Smart Sensor

Boschföretaget är regelbundet närvarande vid IFA, en av fokuspunkterna i portföljen är nya partnerskap med Home Connect för att göra det enkelt att arbeta med nätverksenheter, till exempel i hemmet. Bosch har också erbjudit startpaket för smarta hem under lång tid, men flyttar nu också in i hälsosektorn. Så här visas en smart känsla för god känsla i Berlin. En smartphone-anslutning är inte längre nödvändig, symbolerna på den tärningslika sensorn är utformade så stora att de lätt kan läsas. Till exempel symboliserar två droppar en för fuktig miljö. Sensorn placeras helt enkelt på bordet och analyserar luftkvalitet, luftfuktighet, temperatur, ljusstyrka och volym.

Om du vill använda en app får du en grafisk analys med värden uppdaterade var 5: e minut. Om ljusringen växlar till rött är risken i efterskott. Allt är i perfekt ordning med Green (99,95 €, förväntat från våren).

Bosch Smart Sensor

Beurer stress releaZer

De som föredrar att ta hand om sin egen hälsa, bör stanna in i Berlin vid Beurer-monter. Företaget presenterar en till synes konstig ny gadget, det äggformade ”stress releaZer”. Med milda vibrationer nära membranet bör stressen i vardagen minska. Produkten används medan du ligger. Tre andningscykler finns tillgängliga. Ytterligare träningsprogram erbjuds via den medföljande gratisappen (129,99 euro / förväntas i december i handeln).

display

Beurer Stress Relea Zer
(Bild: Beurer)

TV med 8K och hi-fi-ljud

Medan smarta hem i tyska hushåll sprids snabbare och snabbare – enligt den senaste Shell PrivatEnergie-studien
Smarta produkter finns redan i varje fjärde hushåll – TV-tillverkare klarar sig inte så bra.

Deras marknad stagnerade sist. Hela konsumentelektronikmarknaden uppnådde en liten försäljningsökning på 0,3 procent under första halvåret 2018, med en total försäljning på 12,6 miljarder euro. Men försäljningen av TV-utrustning led av det tyska fotbollslagets svaga prestationer vid VM i Ryssland. Den preliminära omgången gav sjunkande antal. Tre miljoner TV-apparater såldes i Tyskland mellan januari och juli, 11 procent mindre än under samma period föregående år. Försäljningsminskningen var 4,3 procent. För hela året bör det till och med vara minus åtta procent.

Kan presentationerna på IFA vända utvecklingen under de kommande månaderna? Det finns många nya produkter, men de stora innovationerna är förmodligen ute.

Tillverkarna hoppas på en bredare distribution av OLED-skärmar, som anses vara särskilt rika på kontraster och garanterar lägre strömförbrukning. För första gången visas också TV-apparater med 8K-upplösning. Det är 16 gånger fler pixlar än den vanliga Full HD. Problem emellertid: I 8K hittills faktiskt inte vänt. För snart att 8K kunde erövra massmarknaden.

Philips Oled903 Photo 3
(Foto: Philips)

Medan Sony visar OLED-TV: er AF9 och ZF9 i Bravia-serien och Samsung för OLED-TV-apparater för närvarande snarare på överkomliga priser (nytt: Samsung 8QD för 2200 euro med 55 tum, cirka 3000 euro för 65 tum, 75 tum ungefär 4200 Euro), Philips tar en något annorlunda inställning med sin modell OLED903: Tillverkaren har med det brittiska hi-fi-företaget Bowers & Wilkins, i flera år för avancerade högtalare och innovativa högtalarlösningar som Bluetooth-högtalare B & W Zeppelin eller högkvalitativa hörlurar är känt, samarbetat.

Samsung 8 Qd-serie
Samsung 8QD TV-modell (Bild: Samsung)

Ljudfältet är integrerat direkt i TV: n eller täckt med en skärm. Köp av en extern lösning som Sonos Playbar (750 euro) eller Bose SoundTouch 300 (cirka 670 euro) står således för denna OLED-TV. B&W har installerat två tweeters med titanmembran och två woofers med glasfiberarmerat membran. På baksidan finns två stora svävar. Philips OLED903 kommer sannolikt att säljas i oktober, sedan i två storlekar: 55 tum (cirka 3000 euro) och 65 tum (cirka 4000 euro).

Panasonic använder trenden med alltmer populära språkassistenter för sina syften bland sina högtalare. Även om Apple traditionellt inte är representerat på IFA (nyheter kommer att visas vid speciella höstevenemang i Apple Park i Cupertino i september / antagligen oktober / LEAD rapporterade), men språkassistenter från Amazon, Google och Samsung är i huvudstaden från morgondagen i fokus – som kontrollcenter för det anslutna hemmet. Han var ”övertygad om att IFA ger genombrott för röstkontroll”, säger Hans-Joachim Kamp, tillsynsdirektör för IFAs operatörsföretag gfu.

Det är här Panasonic kommer in: Redan förra året hade företaget utrustat sina högtalare med Google Assistant. Låt oss fortsätta med TV-apparaterna. Integrationen är inte begränsad till ”OK Google”, även Amazon-användare som äger en Smart TV kommer att övervägas. Från och med oktober kommer alla företagets 4K-TV: er att få en mjukvaruuppdatering som leder Alexa från Amazon till Panasonic TV-apparater. Den enda nackdelen: Alexa kommer bara att eftermonteras på modeller från 2018, inte på äldre enheter.

Och du bör fortfarande ha det på din färdplan för IFA-besöket

eSkates: Segway har de första eSkates, rullskridskor som är lutningsstyrda som en hoverboard för att ställa in körriktningen. På lång sikt bör de ersätta de rena hoverboards, en annan trend och ingen garanterad försäljningssucces (även utan pris).

Segway Drift W1 Photo 2
(Bild: Segway)

Nikon Z6 & Z7: De nya systemkamerorna från Japan erbjuder en fullformatsensor och en 24 MP-sensor eller Z7 en 45 MP-sensor (2000 eller 3000 euro).

Logitech MX: Den vertikala musen ska ersätta den konventionella musen och skydda dina leder i en 57-graders vinkel (cirka 100 euro).

Logitech Mx vertikal vertikal mus
(Bild: Logitech)

StarVR One: Headsetet lovar ett synfält på 210 grader, marginalerna är i virtuell verklighet stör inte längre synfältet (en annan prototyp, okänt pris)

Yuneec Mantis Q: Tävlingsdonen styrs av röst eller, naturligtvis, som vanligt med styrenheten. 4K inspelningsalternativ ingår (cirka 500 Euro).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *