”Jag har också andra färdigheter, tack”

Mångfald bör också levas vid evenemang: projektet talas. erbjuder högtalare och högtalare med funktionsnedsättningar en plattform så att de kan positionera sig och visa sin egen kompetens och expertis.

I likhet med modellen för speakerinnen.org ska många experter samlas på en enda plattform på medellång sikt. Till exempel kan organisatörer specifikt söka efter kompetenser för att göra sina scener mer mångsidiga.

Hur kom projektet till?

Det har stört mig länge att funktionshindrade knappt är synliga offentligt och särskilt på scenen. Detta har blivit mycket tydligt för mig vid ett evenemang, för den här gången hade jag medvetet sökt efter det.

Det var bara en session där en talare med funktionsnedsättningar var på scenen. Och den här sessionen handlade om ett inkluderande ämne. Vilket är naturligtvis mycket viktigt, men minskar också personer med funktionsnedsättningar till detta område.

display

Vid en annan session pratade personer utan funktionshinder om inkluderande ämnen och därmed om personer med funktionsnedsättning, vilket är ännu värre.

Jag märkte inte någon med funktionshinder som fick prata om sin expertis utanför funktionshinder.

Jag ville ändra det och började direkt med Twitter-kontot @speakabled.

20 registrerade profiler

På Twitter-kontot samlade jag först talare och talare med funktionsnedsättningar i en lista. Men det räckte inte för mig, och så, enligt modellen till speakersinnen.org, skapades webbplatsen speakabled.com. En vänlig chef för ett webbhotellföretag har kommit överens om att tillhandahålla domän och webbutrymme och så jag kunde börja omedelbart.

Vi är fortfarande i betafasen, vilket innebär att det fortfarande finns små saker att justera, men grundramen för den första versionen är och kommer inte att förändras mycket.

Just nu finns det en undersökning där alla kan hjälpa till att optimera plattformen.

Jag är särskilt nöjd med att många feedback från postivies har mottagits och plattformen till och med har använts. Under tiden har vi cirka 20 registrerade profiler och en arrangör av JS-konferensen har direkt begärt tre talare.

Vilka är målen?

Jag skulle vilja lämna betafasen i december och sedan göra några större förändringar tills vidare.

Det vore trevligt om det positiva svaret kvarstår och registrerar sig betydligt fler högtalare och skapar en profil, eftersom bara med många profiler kan plattformen användas meningsfullt.

Ett annat mål är naturligtvis att många arrangörer följer JS-konferensen och använder plattformen för att ge människor med funktionsnedsättningar en scen. Detta gör att etapperna i Tyskland, Österrike och Schweiz kan göras mer mångsidiga.

Jag tycker att det är särskilt viktigt att talarna talar om sin expertis och inte om deras funktionshinder. Eftersom ämnet bör tas ut ur filterbubblan.

Nätverk av kompetens

Plattformens primära mål är att göra personer med funktionsnedsättningar mer synliga och prioritera sina respektive kompetenser. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att publicera artiklar om ämnesområdet.

På medellång sikt skapas således ett slags ”kompetensnätverk” där inte bara kvinnliga talare utan också författare för specialtexter eller fotografer kan begäras och bokas.

Jag kan bara gissa: Om du hittar något orättvist eller verkligen stör dig, gör något åt ​​det. Inte alla kommer att gilla det, jag har lagt märke till det också, men det är alltid biverkningen av att skapa något nytt.

Nu är jag nyfiken på att se vad som händer härnäst och jag är väldigt glad över den fortsatta utvecklingen av plattformen. I slutet av året önskar jag 50 registrerade talare.

Också intressant: hur viktig är mångfalden inom teknikindustrin?

Teaserbild Ny

Minimal online- eller teknisk entusiast?

Tinder ersätter baren, Alexa sekreteraren. Den digitala världen har för länge sedan blivit en med den verkliga världen. Men alla vill inte tro på verkligheten. Hur säkert rör du dig i nätverkslivet?

Gör testet här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *