TechDaily: Galaxy S10 – så snabbt, de nya Samsung-smartphonesna är billigare

Galaxy S10: Så snabbt är de nya Samsung-smartphonesna billigare

Samsung prisnedgång
Tendensen minskar: De nya Galaxy S10-modellerna kommer snart att bli billigare (Foto: Idealo)

Samsung har introducerat sina nya Galaxy S10-smartphones – och har äntligen anlänt till minst priser i Apple-regioner. Den billigaste ”startmodellen” Galaxy S10e med 128 GB lagringskostnader i Tyskland är redan 749 euro. För standard S10 kräver koreanerna med 128 GB minne 899 euro, med 512 GB, det är 1 149 euro. Och toppmodellen S10 +, vars skärm istället för 6,1 sedan 6,4 tum höga, priserna varierar från 1 249 euro (512 GB) till 1 599 euro (1 TB). Jämförelsen visar: Med identiskt minne ligger priserna fortfarande något under Apple. Således är iPhone XR med 128 GB och 909 euro fortfarande 160 euro dyrare än Galaxy S10e.

För Samsung-förhållandena saltas emellertid priserna, särskilt eftersom koreanernas kundkrets är mer priskänslig än Apple-lärjungarna. Komfort för de intresserade: I motsats till de mycket prisstabila iPhonerna sjunker Galaxys pris mycket snabbt. Köpare bör vänta några månader. Jämförelseportalen Idealo har beräknat att priserna på Galaxy-serien redan efter en månad minskade med cirka 11 procent. Efter tre månader är det 25 procent och efter ett år 40 procent. Det betyder för standarden S10, som officiellt visas den 8 mars för 899 euro: i april kostar den bara 800 euro, i juni 670 euro, och i mars 2020 då 540 euro. Den knappast sämre föregångaren Galaxy S9 är redan cirka 500 euro att ha och därmed ett bra köpstips.

Android förlamar Nike smarta skor

Det finns nya problem i första världen. Och de är som ”älskling, jag kan inte jogga eftersom mina gymnastikskor är nere.” Google och Nike gör det möjligt. För efter den senaste Android-uppdateringen kan Nikes helt nya smarta skor Adapt BB inte längre binda. Enligt Yahoo klagar många användare över detta. Egentligen bör Adapt BB snöra sig med en inbyggd elmotor. Men nu fungerar inte anslutningen till den nödvändiga Android-appen längre. Och den manuella snörningen med knapparna på skorna misslyckas tydligen i många fall, eftersom uppdateringen har förlamat motorn helt. Ibland hjälper en hård återställning av $ 350-skorna. Vi lär oss av problemen med denna relativt nonsensiska pryl: Det är fortfarande värt att lära små barn att knyta snören.

Skyltar i Australien – nu med emojis

Bilister i den australiska delstaten Queensland kan dekorera sina registreringsskyltar med emojis från 1 mars. Den statliga skyltleverantören PPQ erbjuder initialt fem tecken – en högt skrattande emoji, en leende emoji, en viftande emoji och ansikten med små hjärtan och solglasögon. I Queensland har registreringsskyltar med symboler för enskilda städer eller sportklubbar länge tillåtits. ”Och det är där emojis är bra för,” säger Rebecca Michael, taleskvinna för en bilklubb. Skyltarna är inte en officiell del av själva registreringsskylten utan bara ett dekorativt element. Poliser behöver inte skriva ner bilnumret med ordet ”Herzchenaugen”. Enligt The Verge är kritikerna rädda för att emojierna skulle kunna distrahera andra bilister.

Twitter letar efter testare för en ny app

Twitter lanserar ett nytt betaprogram och letar efter testare för att vidareutveckla sin app. De testar först på iPhone och iPad nya funktioner och ger feedback. Innovationerna testas inte i den officiella Twitter-appen, utan i en specialutvecklad prototyp som heter Twttr. En av de första nya idéerna är en förbättrad presentation av konversationer. Det bör visa svaren på en tweet tydligare. Ansökningar tar Twitter här.

Vill du hjälpa oss att bygga några nya Twitter-funktioner?

Vi vill göra det lättare att läsa, förstå och gå med i konversationer – och vi vill veta vad du tycker.

Registrera dig för att vara den första att prova vår nya prototypapp, twttr. #LetsHaveAConvo

– Twitter-support (@TwitterSupport) 20 februari 2019

Apple: Från 2021, de nya maciOS-apparna

Maci Os
Mac, iPhone och iPad – Apple-appar kommer att köras på alla tre enheter i framtiden (Foto: Apple)

MacOS och iOS blir (kvasi) maciOS. Apple står inför denna omvälvning. Från 2021 kan utvecklare erbjuda appar som körs på både Mac och iPhone och iPad. Apple har meddelat detta steg under en tid nu. Nu, enligt Bloomberg, kommer de första verktygen för programmet, kodnamnet ”Marzipan”, att visas på WWDC: s utvecklarkonferens i San José i juni nästa år. I ett första steg kan iPad-appar portas till Mac, följt av iPhone 2020. Detta steg anses vara mycket svårt på grund av de mycket olika skärmstorlekarna. Apple vill inte slå samman macOS och iOS, men appar kommer att köras på båda plattformarna i framtiden. Bakgrund kan vara Apples planer på att utrusta Mac-datorer från 2020 med egna Ax-processorer, som redan är delvis kraftfullare än de tidigare använda Intel-chips.

The Lead of the Lead: A Dream – Pixar’s New Cat Short

Om du inte vill anta ett husdjur efter den här filmen har du inget hjärta. Den senaste Pixar-korta från SparkShorts-programmet för unga talanger kallas Kitbull. Regissör Rosana Sullivan och producenten Kathryn Hendrickson talar om vänskapen mellan en hemlös kattunge och en pacifist kamphund som inte vill slåss längre. Vackert vackert!

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *