Streamingtips: Anpassning till Oscars 2019

Innan nästa Oscar kommer att delas ut under natten från söndag till måndag kommer vi att delta i prisutdelningen. För detta rekommenderar vi filmen ”The Fatal Command – The Hurt Locker”, för vilken Kathryn Bigelow var den första kvinnan som tilldelades den bästa regissören.

I år förväntas Alfonso Cuarons Netflix-produktion ”Roma” också vara en bra chans för Bästa bilden. Du hittar fler filmer, serier och dokumentärer enligt din smak på Shelfd.

Deadly Commando – The Hurt Locker

Oscarvinnare 2010: u.a. Bästa film, bästa regissör, ​​bästa originalmanus

Finns på Netflix, Prime Video

Som om bombexperternas jobb i Irak inte är tillräckligt farligt, finner Sanborn (Anthony Mackie) och Eldridge (Brian Geraghty), båda soldater från en liten elitenhet att deras nya sergent (Jeremy Renner) gör livshotande ensamhet och död verkar utmana. Om de vill överleva kriget måste de få det under kontroll så snart som möjligt.

Klicka här för filmen.

Blå jasmin

Oscarvinnare 2013: Bästa skådespelerska

Finns på Maxdome

Jasmine (Cate Blanchett) har drabbat ödet hårt. Efter många år med att leva tillsammans, ser hon att hennes man Hal (Alex Baldwin) lurar på henne. Som om det inte var tillräckligt med förnedring är Hal också en fuskare i sitt jobb och måste åka i fängelse en god stund av just den anledningen. En nervös sammanbrott senare landar Jasmine äntligen med sin adoptivsyster Ginger (Sally Hawkins). I den lilla lägenheten måste hon minska sin levnadsstandard och lära sig att stå på egen hand.

Klicka här för filmen.

Million dollar baby

Oscarvinnare 2005: u.a. Bästa film, bästa regissör, ​​bästa skådespelerska

Finns på Prime Video

Frankie Dunn (Clint Eastwood) har tillbringat sitt liv som tränare och chef i ringen. Han följer också det avgörande regel han lär sina kämpar: viktigare än någonting annat är deras egen täckning. Han har inte ingått ett närmare förhållande på många år. Endast ex-boxaren Scrap (Morgan Freeman), som ser i Frankies boxhall till höger, får kalla sig sin vän. När den 31-åriga servitrisen Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) dyker upp vägrar Frank envist att träna henne. Men Maggie är fast besluten att förfölja sin dröm och sin enda chans att känna igen.

Klicka här för filmen.

Domarna

1995 nominerades för sju Oscar

Finns på Prime Video, Maxdome

Två gånger i livet – denna straff måste betjänas av bankmannen Andy Dufresne (Tim Robbins) för mordet på hans fru och deras älskare i det ökända Shawshank-fängelset, även om han alltid hävdade sin oskuld. Först när en ny fånge från ett annat fängelse rapporterar att någon annan fördriver mordet där får han hopp. Ombord: Morgan Freeman.

Klicka här för filmen.

Söker efter Sugar Man

Oscarvinnare 2013: Bästa dokumentär

Finns från Netflix, Maxdome, Realeyz

Sixto Rodriguez? Aldrig hört? Sångerskrivaren firades en gång som Bob Dylan – men i Sydafrika. På 70-talet blev hans musik ljudspåret för anti-apartheidrörelsen. I Rodriguez hemland, USA, visste ingen om hans berömmelse. Inte ens honom. Två sydafrikanska fans en dag letar efter deras idol, kring vilket ryktas många rykten, särskilt om hans påstådda självmord.

Klicka här för dokumentation.

Också intressant: Streamingtips: Vart ska den digitala resan?

Hella David Dbu5838
Hella Wittenberg och David Streit (Foto: Dominik Butzmann)

Om författarna: David Streit studerade design och har varit filmkritiker sedan 2011. Han inser sina två passioner som ett kreativt sinne bakom den strömmande marknaden Shelfd.

Hella Wittenberg är frilansförfattare, fotograf och en gångfilmens encyklopedi. För närvarande arbetar hon för Shelfd, med glädje och Unicum.

display

På Shelfd kan du hitta ditt nästa favoritinnehåll snabbare. Plattformen innehåller rekommendationer för gratis filmer, dokumentärer och serier från mediebiblioteken och även för de stora streamingtjänsterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *