Spelvecka: 24/7-festivalen

”8 dagar till världens slut, och vad skulle du göra?” Det var vad skaparna av sluttidsserien ”8 Tage” frågade i reklamslogan för TV-evenemanget. För Gamesweek, som börjar denna måndag i Berlin, kan mottot enkelt ändras: ”Spela 7 dagar utan stopp och vad skulle du spela?”

Urvalet är stort. Gamesweek är nästan ett skådespel dygnet runt. 7 dagar, 12 evenemang, cirka 15 000 deltagare förväntas i Game Center, Kulturbrauerei i Prenzlauer Berg (och de andra platserna), fram till söndag.

Det finns inget sluttidstemning, men högtidsstemning råder i spelindustrin: Enligt en DAK-studie spelar 92 procent av pojkarna i Tyskland digitala spel, jämfört med 62 procent av flickorna. Pojkarna påstod att spela minst fem dagar i veckan. Trots att utvecklarna brådskande måste hålla synen på DAK 465 000 riskspelare i Tyskland, som är benägna att beroendeframkallande beteende: branschen blomstrar!

display

66 procent av de tyska spelutvecklarna producerar för närvarande sina titlar för datorn, på andra plats: Nintendo Switch (45 procent). 38 procent fokuserar på mobilspel för smartphones och surfplattor när de utvecklar nya titlar.

Gamefest-spel
Multiplayer kommer också att spela på Gamesweek i Berlin (Foto: Arrangör)

Från fredag ​​”Public Game Festival”

Tyska spelutvecklare har emellertid svårt att hålla hemma. År 2018 genererade tyska förlag endast 5,4 procent av sin försäljning i Tyskland spel, föreningen för den tyska spelindustrin. Ju viktigare är Gamesweek för de inhemska producenterna och för de tyska användarnas uppmärksamhet.

På konstigt nog är de i den digitala världen ännu mer analoga: två tredjedelar av tyskarna använder fortfarande brädspel och brädspel. Endast 43 procent daddeln digitalt.

Motivering tillräckligt för att Gamesweek i Berlin väcker ännu mer intresse. Det finns gott om möjligheter för det. Således börjar på fredag ​​(fram till den sista Gamesweekdagen på söndag) ”Public Game Festival” att interagera och prova:

Nästan varje genre representeras: indie-spel, VR-spel, tidigare utgivna produkter, internationella blockbuster från listorna, men också retroklassiker. Utöver uppdrag i verkligheten ger påverkare tips i spännande workshops, många låt-spelar med soffakooperationer är lika viktiga som live-spel i multiplayer.

Den som vill bli berömd som en spelare får inte bara tips från proffs utan kommer att delta i turneringar på scenen för att döda ut priser.

Också intressant: Google Stadia: Låt spelen börja om igen

Keynoter och händelser

Keynote Gamefest 2018
Många keynoter och workshops, även för enstaka spelare, följer med Gamesweek (Foto: Arrangör)

På Gamesweek handlar det naturligtvis inte allt om besökarnas spelande dygnet runt. Mässan kommer att täcka alla aspekter av branschen – från teknik till kultur till företag.

Just i början (måndag och tisdag) stiger B2B-evenemanget ”Quo vadis 2019”. Målgruppen här är näringsidkarna – med huvudinföranden, rundbord, talkshows och workshops där utvecklare utbyter idéer med andra branscher.

WOMENIZE! håller på onsdag och diskuterar kvinnornas roll i spel- och teknikindustrin.

A. MAZE (onsdag till lördag) vill vara inte mindre än en interaktiv teknikutställning från 2000-talet med fokus på konst och kultur, inramad av fyra dagars musik.

Också värt att nämna: eSports-konferensen GERMAN ESPORTS SUMMIT. Och två evenemang som är engagerade i mångfald: Å ena sidan GAYmers LGBT Gaming Night på wooga, å andra sidan Rainbow Arcade Meetup i Gay Museum, Lützowstraße. Rainbow Arcade visar sedan slutet av 2018, den roliga historien för videospel baserat på en stor utställning.

Rainbow Arcade Gamesweek
Rainbow Arcade Meetup: Gay-museet visar historien om queer-videospel (Foto: Arrangör)

Tyska datorspelpris

En av höjdpunkterna i Gamesweek kommer att äga rum på tisdagen i Berlins Admiralspalast. Där tilldelas det tyska datorspelspriset, en av de mest prestigefyllda priserna i den tyska spelindustrin. Arrangörerna är det federala ministeriet för transport och digital infrastruktur och branschorganisationens spel. I 14 kategorier tilldelas 590 000 euro i prispengar i Berlin-Mitte. Och vem vinner där, inte bara spelar dygnet runt i Berlin, utan firar också dygnet runt …

Också intressant: när seniorer spelar

INFO: Biljetter och priser Gamefest

Biljetter och priser: En helgbiljett kostar 13,99 euro (minskat med 9 euro). Familjer kan besöka Gamesweek för 32 euro. Dagbiljetter finns tillgängliga på fredag ​​för 6 eller 4 Euro, på lördag och söndag för 8 eller 6 Euro.

Öppettider: Gamefest är öppet fredag ​​15 till 21, lördag 11 till 21 och söndag 11 till 19.

Main-Plats:Kulturbrauerei, Schönhauser Allee 36, 10435 Berlin (Webbplats Gamefest)

Gameweek atmosfär
Ormar är programmerade, så stor blir rusan vid Gameweek (Foto: arrangör)

Ctab Cover Content Image

Arbetets framtid!

Alla kan bytas ut. Eller inte? Företag måste tänka om. LEAD Bookazine 1/2019 visar fall för framgångsrikt varumärke för arbetsgivare och hur karriärnätverk hjälper dem att ses som en professionell. Även i tidningen: en guide för framgångsrik SEO och välja rätt influencer.

Beställ nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *