Tech Daily: Fuskat på Apex Legends – PC låst för alltid

Fusk på Apex Legends – PC låst för alltid

Vem fuskar på ”Fortnite” -konkurrenten ”Apex Legends” – han kan behöva köpa en ny PC snart. Eftersom redaktörer Electronic Arts och utvecklaren Respawn är massivt mot fuskare och låser i allvarliga fall är den drabbade datorn för alltid. Många spelare på internetforum har klagat på detta. Med en låst dator, även efter formatering och byte av hårddisken, byte av olika hårdvara och tilldelning av en ny MAC-adress, är det inte längre möjligt att logga in på Apex Legends eller omregistrera. Uppenbarligen känner servern igen vissa datorer med vissa oföränderliga funktioner. Enligt Digital Trends uppenbarligen det enda sättet att spela spelet igen: ”Köp en ny PC!” Till skillnad från Fortnite-utvecklaren Epic Games, som inte har kunnat kontrollera sina fuskare i månader, gäller principen ”nolltolerans” för Apex. Under de första två veckorna efter utgivningen har Respawn blockerat 16 000 fuskare.

WhatsApp-grundaren ropar: ”Radera Facebook!”

Brian Acton
Blev miljardär med Facebook – och nu Facebook-dissidenten: Brian Acton (Foto: WhatsApp)

WhatsApps grundare Brian Acton har upprepat sin uppmaning till Facebook-användare att sluta använda nätverket. Hans meddelande i ett tal vid Stanford University: ”Radera Facebook!” Acton hade sålt WhatsApp tillsammans med grundare Jan Koum 2014 för 16 miljarder dollar på Facebook, men lämnade företaget 2017 på grund av ökade sekretessskillnader med ledningen för Mark Zuckerberg. Teknimilliardären Acton kritiserade kontrollerna av företag som Facebook, Twitter, Apple eller Google i en slags hik mot stora teknikföretag: ”De kan inte skilja vad hat-meddelanden är och vad de inte kan göra, Apple kan Berätta inte vad en ’bra’ och vad en ’dålig’ app är, och Google kan inte berätta ’bra’ och ’dåliga’ webbplatser från varandra. ” Enligt BuzzFeed News ”ger vi dem makt, vi köper deras produkter, vi registrerar oss på dessa webbplatser, vi bör ta bort Facebook, tror jag.”

Google Pixel 4: För första gången med dubbelkamera?

Google Pixel 4
Två gånger så bra? Google Pixel 4 förlitar sig tydligen på dubbla kameror (Foto: SlashLeaks)

Till och med Googles nuvarande Pixel 3 är i alla test av smarttelefonkameror mycket långt framåt – även om Google, till skillnad från alla andra stora konkurrenter, bara en enda kamera på baksidan använder. Men ändå, tack vare smart konstgjord intelligens, lyckas en attraktiv bokeh och det fantastiska nattsynsläget ”Night Sight”. Men med den kommande Pixel 4 uppgraderade Google uppenbarligen. På sidan SlashLeaks har skissen till en Pixel 4 XL med dubbelkamera dykt upp. På framsidan finns det därför en dubbel selfie-kamera. Även med två linser på baksidan skulle Google dock fortsätta att utöva återhållsamhet över konkurrensen, som är inställd på tre (från hösten på iPhone XI) till fem linser (Nokia 9 PureView). Googles maskininlärning kan dock mer än kompensera för detta underskott.

Kina: ansikte som tunnelbana biljett

Tunnelbana Peking
Biljett snart överflödigt? Ansiktsigenkänning testas i Kinas tunnelbanor (foto: Wikipedia)

Ansiktsigenkänning är allmänt accepterad i Folkrepubliken Kina som ett sätt att identifiera medborgare, och det finns knappt några protester från integritetsförespråkare. Tekniken används till exempel när kineser blir röda vid trafikljusen. Syndaren pekas sedan offentligt på stora skärmar på gatan. I kinesiska filialer i Kentucky Fried Chicken betalar kunderna sina kycklingar genom ansiktsigenkänning. Och nu ska det också fungera som en biljett för kollektivtrafik. En tunnelbanaoperatör i Shenzhen metropol har lanserat ett test som skannar ansikten på alla passagerare när de passerar en checkpoint och bearbetar dem via 5G-nätverket. Priset dras sedan av. Shenzhen Metro utvecklade systemet tillsammans med Huawei, enligt The Verge. Slutsats till ansiktsbiljetten, som ytterligare förbättrar den övergripande övervakningen av kinesiska medborgare: Snabb, bekväm – och skrämmande.

Ny video: Lena Meyer-Hochkant

När videon dödade radiostjärnan, och när Mark Knopfler krävde ”sin MTV”, filmerades fortfarande musikvideor i liggande format så att de passar på TV: n. Och till och med under YouTube-åldern har filmerna vanligtvis varit tvärgående. Vem ville titta på helskärm, var tvungen att vrida telefonen bara. Men det förändras nu: stjärnregissören Paul Ripke har filmat ”Don’t Lie To Me”, den senaste musikvideoen av Grand Prix-vinnaren och storinflytaren Lena Meyer-Landrut, i porträttformat. Detta passar in i berättelsen om Lena singeln, som återberättar ett turbulent förhållande på en iPhone-skärm med iMessages och samtal. Till och med den komplicerade Instagram- och YouTube-vardagen i Millenials kan upplevas i det mobilvänliga klippet. Lena ger sig själv (den höga) kanten och Mark Knopfler roterar.

Slutet på LEAD: The Brexit i en enda video

Twitter skrattar bara åt det: En härlig video från England visar hela Brexit-eländen på 41 sekunder. Dominoeffekten har redan samlat 10,4 miljoner visningar.

Det gick bra pic.twitter.com/aL0dHsaN2J

– Disgusted i Devon (@ LisaCT68) 15 mars 2019

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *