TechTäglich: 5G start vid Telekom: Det är dyrt

5G start vid Telekom

5 G priser
Priset är varmt vid de första 5G-priserna (Foto: Telekom)

Även om det knappast finns 5G-smartphones i Tyskland har Telekom presenterat de första tullarna för 5G. Och vi gissade: det kommer att bli dyrt!

Telekom erbjuder det 5G-kapabla Samsung Galaxy S10 Magenta Mobile XL Specialavtalet nu för 899,95 euro. Vem gillar, ger sin gamla smartphone för 200 euro i betalning.

För schablonbeloppet i 5G (som fortfarande arbetar med testfrekvenser) betalar du 84,95 euro per månad inklusive moms. Detta är den traditionella LTE-räntan, som sedan automatiskt återgår till 5G, om tillgänglig.

En ren 5G-dataplan, producerad via HTC 5G Hub, kostar € 74,95.

Begränsning: 5G startar först vid Telekom endast i Bonn och Berlin. Nästa utvidgning: Darmstadt, München, Hamburg och Leipzig.

5G: Vodafone vill i första divisionen

Vodafone radio master Lte 5 G
Vodafone bygger framtidens radionätverk i Tyskland (Foto: Vodafone)

Vodafone vill också spela i ämnet 5G lika i första ligan. Det Düsseldorf-baserade företaget har meddelat ett tvåårigt partnerskap med Bundesliga. Det första 5G-nätverket i en Bundesliga-stadion kommer att erbjudas under säsongen 2019/20. Starten bör falla ”på hösten” på VfL Wolfsburg.

En realtidsapp kommer att presentera statistik för fansen i mitten av spelet via augmented reality. Med detta vill Vodafone ta hänsyn till nya resultat. Fotbollsfans skulle gå online på arenan oftare. En ökning med 50 procent mer data på stadionerna 2018 mättes.

Android-uppfinnare Rubin chef för en prostitution ring?

Vuxna barflickor
Android-uppfinnaren Rubin är i fokus för en påstådd affär om prostitution, flickor och sex (Foto: pixabay)

Svårt och tyvärr oljigt ämne: Android-uppfinnaren Andy Rubin är under allvarlig misstank. Rubin avskedades från Google 2014. I rummet var anklagelsen om sexuell trakasserier av anställda. Påstås sägas att Rubin har fått 90 miljoner dollar i ersättning.

I en stämning stämmer Rubins hustru Rie nu sin make, med vilken hon var gift i nio år. Det är högt Buzzfeed för att klargöra hur många miljoner dollar förmögenhet Ruby har samlat eller hur mycket av det har rätt till hans ex.

I ett annat fall har dokument framkommit som tyder på misstank att rubin driver en prostitutionring. Hans advokater kritiserar publiceringen av dokumentet.

För Google är rubinaffären generellt pinsamt. Bara under de senaste två åren har totalt 48 anställda blivit sparken på Google för sexuell trakasserier, inklusive 13 högt rankade ledande befattningshavare.

Våta AirPods och Galaxy Buds i testet

De äldre kommer att komma ihåg. Kompositören Georg Friedrich Händel utförde sin ”Little Water Music” 1717 på en njutningsbåttur av den engelska kungen George I vid Themsen. Georg lyckades enkelt. Idag står vi inför svårare vattniga frågor.

Naturligtvis är de som kyler och grillar nära vattnet på sommaren med sina AirPods, Powerbeats eller Samsung Galaxy Buds oroliga: Är de populära In-Ears vattentäta? Varken Apple eller Samsung garanterar detta officiellt. Därför har CNET vågat vattentestet för de små hörlurarna. Till och med i en tvättmaskin. Vad som kom ut förvånad, positivt. Film från:

Kommer du fortfarande ihåg vilken telefon du använde igår?

Kvinna med Smartphone
Är det en iPhone? Är det en modell av 7? Eller är det X-modell? Eller kanske en Samsung? (Foto: pixabay)

Hach, amerikanerna. Köp bara något. Och i slutändan vet de inte exakt vad. Decluttr rapporterar om en undersökning i landet om uppenbarligen begränsade möjligheter. 2100 personer frågades om vilken smarttelefonmodell de använder. Endast ungefär varannan kunde korrekt identifiera sin enhet. Bra för Samsung: Galaxy S9 + kändes oftast. Dåligt för Apple: iPhone 7 och iPhone XR de sällsynta.

Det är också skrämmande hur lite användarna vet om deras enhets funktioner. Endast 14 procent av ägarna till en iPhone X, XR och XS visste om NFC. Svårt att tro: ungefär en av tre sa att de äger en 5G-aktiverad smartphone. Det är bara 5G i USA bara i startblocken. Nästan absurt i detta sammanhang: Två tredjedelar av de undersökta amerikanerna hävdade att deras mobila tjänster hade förbättrats avsevärt sedan lanseringen av 5G.

Slutet på LEAD: Nerve Pod istället för HomePod

HomePod-användare i USA är tröttna på. När den nya Apple-reklamen ”Bounce” för AirPods körs på TV, aktiveras HomePod utan någon användarförfrågan.

I det svartvita klippet börjar huvudpersonen sökandet efter sin favoritmusik med kommandot ”Hey Siri”. Och det aktiverar den smarta högtalaren. Nerv-Pod istället för HomePod, medan marknadsföringsvideoen faktiskt är ganska rolig.

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *