TechDaily: Spotify – Platsstyrning för familjeabonnemanget

Spotify: Platsstyrning för familjeabonnemanget

Spotify-familjeabonnemang
Tillhör barnen verkligen familjen? Spotify vill veta (Foto: 123rf.de)

Spotify sätter tumskruvarna på familjeabonnemanget. I framtiden vill streamingtjänsten kontrollera mer exakt om användare som använder det rabatterade ”Premium Family” -erbjudandet faktiskt bor på samma adress. För detta ändamål, efter att prenumerationen har slutförts och även då och då, registreras platsdata från Google Maps-användare – enligt Spotify, naturligtvis, utan att de data kan användas på annat sätt. Detta rapporteras av Techspot. Om svenskarna anser att de missbrukar, förbehåller de sig rätten till ”omedelbar uppsägning” enligt de nya villkoren som har gällt sedan augusti.

I Tyskland kostar Spotifys normala premiumabonnemang 9,99 euro. Familjetariffen för 14,99 euro gäller för upp till sex användare – vilket betyder bara 2,50 euro per lyssnare. Han delas bara alltför gärna av kunder mellan kollegor, bekanta eller till och med okända personer, för några euro via Internet. Enligt Billboard använder nästan hälften av kunderna familjeabonnemanget. Spotify slipper potentiella intäkter i miljoner. Familjövervakningen verkar dock inte vara fullvuxen. Till exempel, vad som händer med barn som flyttar in i en stad eller studerar i en annan stad har ännu inte förklarats av Spotify. Svenskarna hoppas uppenbarligen framför allt för en ”utbildningseffekt”: Användarna bör inse att familjeabonnemanget faktiskt endast är avsett för familjer som bor tillsammans på en adress.

Apple: iPhone 11 och 11 Pro mer efterfrågad än väntat

Sedan fredag ​​körs förbeställningarna för de nya iPhones 11, 11 Pro och 11 Pro Max, som säljs i fredag. Beroende på modell, färg och minne är Apples tyska onlinebutik fortfarande tillgängliga för lansering den 20 september. För andra varianter är leveranstiden 24-26 september. Och till exempel har 11 Pro med 256 eller 512 GB redan sjunkit till den 1 till 9 oktober. Vilka kvantiteter som ligger bakom, men kan knappast rekonstrueras som vanligt.

Toppanalytiker Ming Chi Kuo tror dock att kundernas intresse för de nya iPhonerna är större än väntat efter första helgen. Han ser i USA, den dyrare 11 Pro för närvarande överraskande framför den normala iPhone 11. I Kina är emellertid, enligt Kuo, den normala 11er mer populär – vilket därför är en attraktiv uppgradering för många ägare av iPhone 6 eller 7 nu. TF International Securities-analytiker höjde sin iPhone-försäljningsprognos 2019 från 65 till 70 miljoner enheter till 70 till 75 miljoner enheter efter första helgen. Riskfaktor är den tio procent kinesiska straffskatten, som hotar iPhone i USA från 15 december. Enligt AppleInsider tror dock Augur Ming Chi Kuo att Apple då inte skulle höja priserna, men tillfälligt acceptera lägre vinstmarginaler.

Geez är (inte) cool: löj för 100 MB ökningen av WhatsApp

WhatsApp hoppar från år 2007 direkt till år 2012 – åtminstone vad gäller mängden data som kan skickas via messenger. ”Måste du skicka ett e-postmeddelande, men bilagan är för stor? Gör det med WhatsApp, med vilket du kan skicka upp till 100 MB filer,” meddelade Facebook-dotterbolaget nu stolt via Twitter. Hittills var gränsen 64 MB. Det datahunga och inte längre uppdaterade 100 MB-erbjudandet för hån och hån.

Konkurrenten Telegram motverkade med denna tweet: ”Måste du skicka ett meddelande, men bilagan är för stor för andra budbärare? Gör det med Telegram, som du kan skicka filer upp till 1,5 GB.” Typiskt Twitter-svar: ”15 WhatsApp = 1 telegram, jag tror att WhatsApp-anställda också utbyter sina uppgifter med Telegram.” Och ibland varnade frustrerade WhatsApp-användare också omedelbart om funktioner som Dark Mode eller en betalningsfunktion, vars utgåva fortfarande är i väntan.

Behöver du skicka ett meddelande men bilagan är för stor för andra budbärare? Försök att använda Telegram istället, där du kan skicka filer upp till 1,5 GB.

– Telegram Messenger (@telegram) 12 september 2019

Har Samsung inte en Galaxy S11?

Blek galax
Kommer Samsung att resa i nya galaxer snart? Leaker Evan Blass vill veta om det (Foto: Evan Blass / Twitter)

Den eviga smarttelefonduellen mellan Samsung och Apple har kört i flera år på samma mönster: På våren tar Samsung med sig en ny Galaxy S, och på hösten räknar Apple med en ny iPhone. Det kan ta slut 2020. Som den vanligtvis välinformerade läckaren Evan Blass vill ha upplevt, är Samsung med den stränga separationen av sina bästa smartphones i serien ”Galaxy S” och ”Galaxy Note” uppenbarligen inte längre nöjda – särskilt eftersom enheterna blir mer likadana.

Därför kunde koreanerna slå samman de två modellserierna från nästa år – till en enda rad, som då skulle vara nästan en Galaxy S med den traditionella pennan på anteckningen. En ”Galaxy S11” och en ”Galaxy Note 11” skulle då inte längre dyka upp. Istället hörde Evan Blass hosta sydkoreanska loppor att Samsung vill sälja de nya iPhone-konkurrenterna som ”Galaxy One”. Som en ny toppmodell kunde då – förutsatt en framgångsrik start – byta ut falsen Telefon Galaxy Vik anteckningen. De bleka tweetsna är bara tillgängliga för användare som han har delat.

Tesla: Nu med tystare barnläge

Du måste föreställa dig detta på VW: Twitter-användare kontaktar VD Herbert Diess med önskan om en ny roll. Motto: ”Hej Herbert, hmmm, kunde du inte …?” På Tesla fungerar det på samma sätt: Efter att flera användare hade föreslagit ett barnläge i Elon Musk, där signalens och varningssignalerna på bilen görs tystare, för att inte väcka barnen när de kör genom Gepiepe, har Tesla med den nya programvaran V10 nu exakt den här funktionen infördes.

Elbilstillverkaren kallar innovationen ”Joe-Mode”. Alla ljud som en Tesla ger under körning (och det är många!) Spelas bara hälften så högt. Detta gäller till exempel för varningssystemet för körfält. Den som är den mystiska ungen som heter ”Joe” som Tesla har ägnat uppdateringen har hållit Elon Musk för sig själv. Enligt Teslarati-experterna är också nya för V10 ett bioläge för att titta på YouTube och Netflix i den parkerade bilen, samt förbättringar av trafikljus och erkännande av trafikskyltar.

Hoppas på att få ”Joe Mode” till V10. Standarden är naturligtvis normal volym, men om du väljer ”Joe Mode” skulle du sänka volymen av stiffiga pip och klockor med hälften.

– Elon Musk (@elonmusk) 28 juli 2019

Slutet på LEAD: Vem kan stoppa Nokia nu?

Tekniska företag vars framgångshistorier fortfarande finns i TechTäglich idag kan redan dömas i morgon. Detta är vad TV-ankare Jon Erlichman från Bloomberg visar, med en omslagshistoria från Forbes 2007, som han grävde upp på Twitter. ”Nokia En miljard kunder kan någon stoppa mobilkungen nu?”, Sade det på sidan 1. Apple kunde, som historien har bevisat. Och snart stod kungen utan kläder och utan en tron.

Antal sålda telefoner 2007:

Nokia: 437 miljoner telefoner
Apple: 1,4 miljoner iPhoner

2007-berättelse på Nokia: Kan någon fånga mobiltelefonkungen? pic.twitter.com/koZUFievdC

– Jon Erlichman (@JonErlichman) 15 september 2019

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *