Vart går resan, TripAdvisor?

Detta var redan en medelstora bomb som antände TripAdvisor-betygsplattformen i september förra året: de vill bli det nya sociala medienätverket för resenärer och introducerar därför ett enskilt Facebook-liknande flöde. Användare har nu möjlighet att följa påverkare och hotell och semesterregioner har möjlighet att sätta upp sin egen märkeswebbplats.

På den tiden var jag stolt över: vilken genial idé att nätverka de befintliga bidragsgivarna och utvärderarna, samtidigt som man satte ännu mer press på resebranschen. För mig som resebloggare och byråchef också den stora möjligheten att äntligen upptäcka något nytt, efter att det bara kändes om Zuckerbergs nätverksimperium och Tik Tok gick.

I dag måste man emellertid fråga sig vad som har blivit av ambitionerna – eller varför ingen hittills verkligen har hört talas om TripAdvisor: s revolutionära planer.

Vid första anblicken, en bra idé med potential

Låt oss titta närmare eftersom nätverket visuellt kan övertyga. Vid första anblicken ser TripAdvisor ut som ett socialt samhälle för resenärer med feed, influencers och märkeswebbplatser. Jag kan måla min profil och till och med sätta in en webbadress. Jag kan planera min semester perfekt genom att organisera hotell, evenemang och restauranger i min resplan. Egentligen häftigt: turismmärken möter sin målgrupp där under köpbeslutet.

display

Sedan desillusioneringen: Mitt nya flöde matas av de få nuvarande varumärkena (till exempel National Geographic), som jag följer här och vars bidrag jag gillar, vilket i princip gäller vänner och bekanta. Om det fanns några.

Och det är precis där den stora sociala medieangreppen stannar, för alla har på något sätt loggat in, men har haft en långdistansrelation med sin plattform i flera år. Ingen får något, ingen gillar att nätverka och de stora påverkarna verkar ha tillräckligt med Instagram att göra. 200 000 följare gör också ett mycket bättre intryck när de söker efter sponsorer än 47 förlorade själar på TripAdvisor.

Också intressant: Chattar per post: Den tyska attacken mot WhatsApp

TripAdvisor är en recensionsportal för turistnäringen, inte ett socialt nätverk

Inspirera och bläddra är bara Pinterest, interaktion och kreativ berättande Instagram och ”mitt perfekta liv XXL” är fortfarande mer firat på Facebook. Det finns knappast utrymme för något nytt, särskilt om starten är så mycket under radaren. Det som fungerar i det sociala medieområdet från början, försvann sedan snabbt – för till skillnad från Snapchat eller Tik Tok, finns det inga coola tonåringar som kommer att rädda den stora resan Fox ännu.

Och i själva verket undrar man varför det inte troddes större och mer allmänt i början. Varför inte en offensiv för alla bloggare och mikroinflytande att bosätta sig här? Var är hotellen och deras representationskontor, var är deras inlägg och erbjudanden som fungerar så bra på Facebook? Var är kampanjen som visar mig mervärdet eller till och med säger att något nytt måste provas ut? Vad kunde inte ha uppfunnits och placerats för reklamformat?

Varför har surft på nätet i tre månader, en betaversion som varken är fisk eller kött och reducerar TripAdvisor till vad det är och var: En betygsportal för turistnäringen. Respekterade och fruktade noggrant. Men inte ett socialt nätverk, som jag planerar mina resor och rapporterar om.

Du kan nästan höra andetaget från hotellen och ”Destinationer”, för att inte följa varje ny trend, trots allt sitter du till och med på vissa platser, till och med Instagram. Hittills verkar det som ytterligare ett försök som är dömt till misslyckande.

Naturligtvis är du i bra sällskap med Google Plus, Vero, Periscope och snart kanske Snapchat, men chansen var och är fortfarande så jävla stor, för ingenting fascinerar på den sociala webben mer än att resa, ingen börjar med så mycket medvetenhet och användare Race och ingen förenar hotell och användare såväl som TripAdvisor. Detta lämnar bara frågan: vart går resan?

Om författaren: André Gebel är styrelsekonsult och strategi på Coma AG i München. Kunderna till den digitala marknadsföringsbyrån inkluderar Saturn, Tempo, Globetrotter, XING Events, Paulaner och Montana. Han skriver också privat för sin reseblogg.

Nyhetsbrev & Messenger

Alltid aktuellt om alla ämnen i det digitala livet med LEAD Newsletter och LEAD Tech Newsletter. Oavsett om det är professionellt eller privat. I din inkorg eller via messenger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu
Prenumerera nu via messenger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *