TechTäglich: Dataskyddsansvarig förbjuder Microsoft Office 365 i skolor

Sekretesskommissionär förbjuder Microsoft Office 365 på skolor

Omdesign Microsoft Office
Microsoft Office får inte längre användas på Hessian-skolor (Foto: Microsoft)

Vår tyska utbildningsminister Anja Karliczek förnekar sannolikt att tyska studenter är mer benägna att bara se till Windows eftersom de saknar moderna datorer. Ironi över. Men många skolor bör vara ganska progressiva med Microsoft Office 365 på väg. Detta borde snart ha gjort office-ziell: Landesdatenschutzbeauftrage för Hesse varnar, kan tredje parter få tillgång till Microsoft-molnet. Därför bör skolor inte längre använda Office 365.

En annan anledning: Redmond-företaget har nu satt sitt tyska moln. Därför finns det ett dataskyddsproblem, rapporterar Golem: Om personlig studentinformation från Microsoft inte längre skulle lagras i det europeiska molnet, men på amerikanska servrar, skulle amerikanska myndigheter ha tillgång till dessa uppgifter. Offentliga institutioner i Tyskland har ett särskilt ansvar för dataskydd.

Också kritiskt: Enligt Federal Office for Information Security (BSI) samlar Microsoft också in tusentals telemetri-data via Windows 10 och Microsoft Office 365. Det är oklart vad som händer med dessa uppgifter. Så länge Microsoft inte är uppenbart om detta ämne är användning av Office 365 inte lämpligt att använda i skolor. Molnlösningarna från Apple och Google missnöjer BSI.

Av för webbläsarkult-spel

Backgammon i webbläsaren
Om du använder en äldre version av Windows måste du göra utan backgammon i webbläsaren i framtiden (Foto: YouTube)

Av en sorglig anledning, återigen Microsoft: Gruppen har meddelat att den kommer att stoppa tjänsten Microsoft Internet populär bland Windows-användare. Där kan du för närvarande spela olika spel i webbläsaren. Men stödet är nu gradvis avstängt för äldre Windows-versioner.

Windows versioner XP och ME kommer inte att kunna komma åt tjänsten från slutet av juli. Windows 7 kommer att behållas fram till 22 januari 2020, men kommer också att stängas av.

Påverkade är dessa kultspel:

Internet-backgammon (XP / ME, 7)

Internet Checkers (XP / ME, 7)

Internet spader (XP / ME, 7)

Internethjärtan (XP / ME)

Internet Reversi (XP / ME)

MSN Go (7)

Uppringningstelefon, fax, telefonkiosk – knappt en tonåring har hört talas om det

Telefon med uppringning Pixabay Com
Inte längre ett bra val: Uppringningstelefon (Foto: pixabay.com)

Att inte faxa: Tre av tio tyska tonåringar mellan 10 och 18 år kommer inte ihåg vad en fax är. För 10 till 11-åringar vet inte ens 46 procent (längre). Detta resulterade i en ny representativ Bitkomundersökning av 900 ungdomar i åldern 6 till 18 år.

Legendariska teknikprodukter, ofta helt okända: 32 procent mellan 10 och 18 år känner inte längre till uppringtelefoner, 38 procent är inte medvetna om att det fanns filmer för kameror. Endast 22 procent har fortfarande en aning om vad en diskett är. 24 procent kan göra något med Mini-skivan, men bara 11 procent kan föreställa sig något under en personsökare.

Omvänt: 84 procent av 10- till 18-åringar vet vad en bandspelare är, 82 procent kan föreställa sig något under en videobandspelare. 80 procent säger att telefonbås fortfarande är ett hushållsnamn.

Apple Park kostade mer än 4 miljarder dollar

Apple Park 1 1024X683
Drivs av ”LaCoste”: den nya Apple Park (Foto: Apple)

Apple Park, det nya hemmet för Apple-anställda i Cupertino, var inte billigt. Vi gissade det, eller hur?

Med totalt 4,17 miljarder dollar är området i Kalifornien en av de dyraste byggnaderna i världen. Det avslöjade myndigheten i Santa Clara-länet nu på officiella Apple-nummer enligt en rapport från San Francisco Chronicle.

Detta belopp består av markvärdet, byggnadens materialvärde samt kostnaderna för dess utrustning (dator, datateknik, etc.).

Naturligtvis är länet glad för sin bästa skattekund Apple. Koncernen betalar upp till 40 miljoner dollar i skatter till lokala myndigheter.

Som jämförelse kostade byggandet av One World Trade Center i New York 3,8 miljarder dollar. Mot moskén i Mecka och Apple Park har emellertid varit ett fynd. Moskén anses vara den värdefullaste byggnaden i världen till 100 miljarder dollar.

Shoppingförfalskning: Amazon Prime Deals startade

Prime Day erbjudanden Amazon

Handla tills läkaren kommer – Tyskland knäpper av, som om det inte finns något att köpa från imorgon, phew! Från ikväll har Amazon igen kallat Prime Deals: ”Tusentals erbjudanden var femte minut”. De bästa erbjudandena löper fram till imorgon, tisdag, 23:59.

Det finns inte bara Amazon-produkter som ekohögtalaren eller Kindle-läsaren för ett speciellt pris. Många andra tillbehörleverantörer från ankare till ögonkrokar in i handlingen med rabatter.

Men för allt ditt shoppingglädje är sant: Innan du snabbt klickar på köpknappen på en produkt, bör du kontrollera med en prissökmotor som idealo.de eller guenstiger.de, om det är Amazonas-priset som verkligen är det bästa i Tyskland ,

Slutet på LEAD: Du har INTE håret fint

Till slut blir det hårigt: Det brittiska företaget Glamouriser 2018 tog med sig den första Bluetooth-hårrätthållaren med tillhörande app på marknaden – och testare är för närvarande ute av håret nu!

Säkerhetsexperterna på Pen Test Partners har funnit att hårstrånet kan hackas, enligt TechCrunch. Den svaga punkten: den digitala borsten kan också stängas av via appen. Denna funktion gör att brottslingar kan skicka kommandon till borsten samtidigt som temperaturen ändras till 235 grader. Detta garanterar en hög risk för brand. Och en brinnande fråga: Varför uppdaterade Glamoriser appen senast för ett år sedan? Så håll fingrarna och håret torrt analogt i luften.

Jag önskar dig en Vokuhila-fri start på veckan. Vi ses i morgon på TechTäglich!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *