”Storm on Area 51”: Så roliga är reaktionerna i nätverket

När Matty Roberts krävde en storm på konspirationstaktområdet 51, var det tänkt som ett skämt. Men i slutändan slog det hela stora vågor, varnade det amerikanska flygvapnet mot att komma in i det begränsade området, innan äntligen en festival ägde rum. Både evenemanget och besökarna gav massor av material för att njuta av nätet.

I slutet av juni kallade studenten Matty Roberts på Facebook för att storma Area 51 den 20 september. För att avslöja hemliga aktiviteter och ”se utlänningar”, som han skrev. Vad mer? Trots allt har Nevada militära begränsade område i decennier tillhandahållit mycket material för konspirationsteoretiker och ufologer. De tror att den amerikanska militären har resterna av en 1947 kraschad Roswell i New Mexico UFO – inklusive utlänningarna. Faktum är att Roberts hade tänkt sitt samtal som ett skämt och kanske till och med varit den mest förvånade över att i slutet lovade 2,1 miljoner Facebook-användare.

Område 51: Gå in farligt!

Till och med det amerikanska flygvapnet kände sig tvungna att varna människor mot att komma in i det begränsade militära området. Där kämpar skulle testas, så att inträde är inte bara olagligt utan också farligt. Så Roberts planerade och kallade nu ”Official Alienstock Tour”, som ägde rum 20 till 22 september i den lilla staden Rachel vid grindarna i område 51. En musikfestival som lockade några tusen besökare, av vilka några faktiskt gick in i interneringsområdet och arresterades.

display

Du kanske också är intresserad: Så vacker, så dålig: Världen i en bild

Naruto Runner var ganska hög

För de flesta av dem var det dock roligt vid denna ganska ovanliga händelse. Och naturligtvis rusade han över till nätet. Fans av anime-filmer känner till den så kallade Naruto Run, där karaktärerna böjer sin kropp framåt under loppet och sträcker armarna bakåt för att bli snabbare. Och det är exakt vad en besökare gjorde i bakgrunden av en reporterbyte, vilket framgår av följande tweet, bland andra.

Userin skrev triumferande: ”killar, vi har vår första Naruto Runner”:

En annan besökare publicerade en video av sig själv som han skrev:

”Jag när jag packar mina saker för att komma till område 51 snabbt, där det redan finns många människor och jag vill få en utlänning.”

# LiveFromTheArea51Raid: utlänningarnas reaktioner när de insåg att allt var ett skämt, och ingen kommer faktiskt att rädda dem pic.twitter.com/3LTRoTg6nM

Du kanske också är intresserad av: Panik på nätet: Varför vissa människor är rädda för den nya iPhone 11

Andra var dock mycket mer optimistiska och antog att utlänningarna äntligen kunde fly. ”Titta på alla utlänningar som lämnar jorden efter den framgångsrika stormen på Area 51 i deras rymdskepp,” skrev den här användaren för en kattvideo.

Raid # LiveFromTheArea51Raid pic.twitter.com/ukmgHKxHKu. Raiding utlänningarna i sitt rymdskepp efter det framgångsrika raet 51

– Jimmy (@jimmy_koski) 20 september 2019

Slutligen var de många tweetsna för hashtaggen # LiveFromTheArea51Raid också riktade. För den här videon skrev en användare: ”Jag, medan jag försöker uppmuntra människor att gå till område 51 från Europa”:

mig hyping människor om att åka till område 51 medan jag tittar från Europa # LiveFromTheArea51Raid pic.twitter.com/2tGXcWY7Tc

– `𝒈𝒂𝒍𝒂𝒙𝒚𝒈𝒈𝒖𝒌’🌌 (@jungooinblack) 20 september 2019

Den här användaren skrev: ”Endast historien kan bestämma vilken mapp jag öppnar.” Dessutom en bild med två mappar på ett skrivbord. Den ena kallas ”Memes om vi hittar utlänningar”, den andra kallas ”Memes om armén skjuter alla”.

Endast historik kan hittas vilken mapp jag öppnar. # område51 # område51 Rädd # LiveFromTheArea51Raid pic.twitter.com/6LfASdA51E

– danny (@ Dubfor15) 20 september 2019

Spänningen var inte helt förståelig, eftersom denna användare klargjorde med olika foton av den amerikanska regissören Quentin Tarantino:

alla som väntar på området 51 resultat # Area51storm pic.twitter.com/syKTPcwugd

– swaggerbunny69 (@ swaggerbunny69) 20 september 2019

När allt kommer omkring skulle du ha något att visa dina barnbarn när de en dag frågar dig vilka saker vår generation gjorde så.

Så det är vad vi ska visa våra barnbarn när de frågar om vår generation # Area51storm pic.twitter.com/p2ymia6AiJ

– & 👀🙊 (@ ee_kk9) 20 september 2019

En annan kunde inte se tillräckligt med patos i handlingen: ”Dessa är de modiga själarna på framsidan av stormområdet # Area51, stämplar på deras ansikten och uppskattar offren de gör för främmande loot & frihet!”

Dessa är de modiga själarna på frontlinjen av stormområdet # Area51. Alien Booty & Freedom! # StormingArea51 pic.twitter.com/3944Un5n78

– OldDirtyBrett (@ OldDirtyBrett) 20 september 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *