Miljonförsäljning med enmansföretag

Vem behöver ett team? Även i Tyskland ökade antalet ”solo-egenföretagare” något under 2017. 2,31 miljoner tyskar har ett företag utan anställda. Bland dem finns naturligtvis många hantverkare. Vi tittar på enmansföretagare på marknadsförare och onlinebutiker som har hittat en extremt framgångsrik nisch för sig själva.

Tools4Wisdom: uppbygga anteckningsböcker från vardagsrummet

Den 38-åriga Laszlo Nadler bor i New Jersey och omsätter mer än två miljoner dollar per år. Och med en kombination av planerare och kalender – inklusive tryckta förfrågningar om att lägga tankar och känslor på papper.

I sin onlinebutik och på Amazon säljer Nadler detta broschyr endast med täckning för knappt 40 dollar per styck. För fem år sedan börjar Nadler med sitt företag ”Tools4Wisdom”, för två år sedan tjänar han redan en miljon dollar i försäljning och lämnar sitt huvudjobb. Fram till idag tar han hand om tillväxten av sitt företag från sitt vardagsrum.

display

”Storleken på ditt företag är inte avgörande om du har rätt sinne”, säger Nadler. Han arbetar i flera år som projektledare på Bank of America. Hans planeringsverksamhet är tänkt att vara en möjlighet till extra inkomst i början. Men från början ville han starta verksamheten så automatiserad som möjligt. En butik med lättillverkade produkter tycktes passa honom bäst. ”Entusiasmen för planerare vid universitetet började”, säger Nadler till Forbes. ”Jag fick en nervös nedbrytning mitt första år när jag insåg vad jag behövde göra mer och min rumskamrat satt ner med mig och sa till mig att bara ta ett papper och skriva en lista med uppdrag.”

Efter att ha lagt planerare-idén i huvudet designer han de första produktdesignerna med skrivaren i sin lägenhet. Han testar själva produkten i sin professionella miljö och väljer en design och börjar med automatisering. Det beror främst på utskrift av broschyren, som han lägger ut till ett företag. Han säljer de första planerarna på Amazon. Han utnyttjar uppfyllandet av e-handelsjätten och behöver inte ens packa och skicka produkterna direkt från sin utskriftstjänstleverantör i Amazons lager. ”Hos Amazon är dina startkostnader nära noll dollar”, säger Nadler. ”Du behöver bara ett säljarkonto för 50 $ per månad.”

Tools4Wisdom
(Bild: Tools4Wisdom)

Automatisering av hans handelsverksamhet är hörnstenen i snabbväxande försäljning. ”Om du kan automatisera din leveranskedja kan du skala oändligt.” Just nu är hans största drivkraft för tillväxt kundservice: ”80 procent av dagen jag bryr mig om tillväxt, för det mesta försöker jag överträffa kundernas förväntningar.” Det gäller till exempel hanteringen av recensionerna på Amazon. På den amerikanska sidan av plattformen har dess 2018-planerare ett 5-stjärnigt betyg med över 100 recensioner. Han har också automatiserat sina kundsvar. Varje användare som skriver honom ett e-postmeddelande får ett personligt meddelande och kan i sin tur svara direkt på honom.

Ett tips för företagare som vill prova det ensam inom e-handel, Nadler har också: ”Letar du efter en enkel produkt som utlöser få användarfrågor och klagomål.” För inspiration bör du titta på toppsäljare på Amazon i kategorier som också intresserar dig.

Willow och Everett: Power-paret med en förkärlek för kaffe och te

Redan när Ben och Camille Arneberg startar sin verksamhet Willow och Everett i början av 2015 har de försäljningsmiljön som ett stort mål. I april 2016 når de detta märke genom att sälja köksredskap av hög kvalitet – särskilt te- och kaffekrukor. De två säljer sina produkter idag, i slutet av 20, över hela världen. Liksom Laszlo Nadler öppnade Amazon denna dörr för dem. På den tyska Amazon-sidan finns det flera Willow- och Everett-produkter.

Innan starten lyckades hade Arnebergs försökt lycka med ett fitnessföretag. Men det misslyckades ganska snabbt. ”Produkten var inte unik eller önskvärd nog för att vädja till kunder”, säger Ben Arneberg till Forbes. Det följs av en brainstorming, vilka produkter de två skulle älska att sälja. Eftersom de gillar att besöka vänner ville de erbjuda kvalitetsmat och drycksprodukter som inte kostade för mycket. En tekanna kostar till exempel 20 euro, paketet med salt och pepparkakor 13 euro.

Willoweverett
(Bild: Willow & Everett)

Paret bygger sin verksamhet med $ 5000 i fröpengar, mestadels öronmärkta för den första produktinventeringen. De väljer sedan Amazon Exclusives-programmet, där företag försäkrar Amazon att endast erbjuda sina produkter på plattformen. För detta får företagare en varumärkeschef från Amazon och olika fördelar som rabatterad visning av visningsannonser på Amazon.

Det viktigaste var att testa marknaden med nya produkter. ”Vi har lärt dig att med fem produkter du tar med på marknaden kan du ha en eller två träffar med dig, resten är nitar,” säger Ben Arneberg. ”Vi räknar med att ha icke-funktionella produkter när vi lanserar nya.” Samtidigt säljer de inte längre bara på Amazon, utan också i sin egen onlinebutik, men Amazon är fortfarande intäktsförare nummer 1. Prime Day (Amazon-rabattdag) förde de två grundarna 2017, den 15-faldiga av den dagliga ordervolymen på plattformen ,

Science of Skill: Självförsvar som prenumerationsmodell

Dan Faggella är inte beroende av Amazon. Han har inte bara byggt ett svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu, utan också ett miljonärföretag. 2012 startar han Science of Skill, idag leverantör av kurser och produkter relaterade till kampsport och självförsvar. Efter att taket på hans Fittnesstudios kollapsade ville han bygga ett skalbart företag och hade idén med inlärningsvideoerna. På kortare klipp av sina slagsmål på Youtube (vanligtvis den smalbyggda Faggella i duellen med större motståndare) drar han de första kunderna på sin webbplats. Till och med en bok om tekniker för att besegra större motståndare spolade många användare på hans sida. I kategorin ”Skill Development” har den länge rankat Amazon-bästsäljaren. Ett halvt år efter lanseringen av Science of Skill tjänar han över 20 000 dollar i försäljning per månad.

Samtidigt omsätter företaget över 200 000 dollar i omsättning per månad, majoriteten på prenumerationer. 29-åringen har tydligen lyckats övertyga sin målgrupp om fördelarna med ett abonnemang. Om du till exempel betalar sju dollar per månad får du rabatter på produkter i butiken (knivar, vapen, DVD-skivor etc.). Kunder som spenderar 57 $ per månad kan köpa produkter på kredit och titta på alla videokurser – som vanligtvis kostar cirka 10 dollar. Faggella har gjort tillgången till medlemskapsprogrammet ganska smart. Alla kan fullfölja ett livstidsmedlemskap gratis och få gratis frakt och tillgång till bloggartiklarna. Båda har inget stort värde, men gör användare kända med prenumerationsmodellen för Science of skill.

Scienceofskill
(Bild: Science of skill)

”För att verkligen växa, var vi tvungna att göra mer än bara brasiliansk jiu-jitsu,” säger Faggella till Business Insider. Ämnet om självförsvar har verkligen gett tillväxt. Dessutom är han väldigt väl insatt inom digital marknadsföring. 2013 grundade Faggella marknadsföringsautomationsbloggen CLV Boost. Han använde också de marknadsföringstekniker som beskrivs här för sin verksamhet på miljoner dollar.

Under tiden har Faggella sålt sin verksamhet till en privat köpare för över en miljon dollar. Hans mål hade länge varit att tjäna tillräckliga pengar med Science of Skill för att starta sitt riktiga hjärtprojekt. ”Jag är inte typen att göra ett företag värt 40 miljoner dollar, jag vill inte göra affärer förrän jag är 85 år,” säger Faggella. Idag leder han startup Emerj (tidigare TechEmergence) som VD. Företaget fungerar som managementkonsult inom området AI och automatisering.

Examine.com: Komplettera Wikipedia

Sol Orwell har byggt en affär på miljoner dollar från en idé som han fick från Reddit. 2009 var han fortfarande överviktig och försökte gå ner i vikt med hjälp av gymnasiet på plattformen. ”När jag gick med i Subreddit r / Fitness var det 5 000 personer i. När Examine.com lanserades 2011 var det 50 000 och idag finns det 6,4 miljoner användare i gruppen,” säger Orwell. Till och med i början märker han att nyligen anslutna medlemmar i samfundet ställer samma frågor om och om igen – särskilt om kosttillskott. Så han bestämmer sig för att bygga ett digitalt uppslagsverk om ämnet och köper domänen Examine.com för över 40 000 dollar.

Med en partner samlar Orwell vetenskaplig forskning och information om respektive tillägg och bygger upp sitt digitala uppslagsverk steg för steg. Den första trafiken för webbplatsen tar Orwell logiskt från Reddit. ”Det var som en symbios redan i början,” säger Orwell. ”När folk började ställa frågor om Reddit, så kopplade andra användare också direkt till oss.” Inte bara använde han plattformen för att distribuera länkar, utan han fortsatte också att aktivt delta i samhället. Trafikframgången på Reddit hade haft en stor inverkan på sökrankningen, så Examine.com placerades på många nyckelord på den första sidan Google. Upp till 50 000 besökare kommer organiskt från Google, enligt Orwell. ”Det trevliga är att om du är en myndighet i ett ämne, folk vill arbeta med dig, vi har två miljoner besökare per månad, och vår e-postlista har hundratusentals användare,” säger Orwell.

undersöka
(Foto: Sol Orwell / Undersök)

Alla som tänker på näringstillskott industrin, det logiska steget för Examine.com faller faktiskt direkt när det gäller potentiella försäljningar på miljoner: bara sälja dig själv kosttillskott. Orwell, men trovärdigheten för omedelbart beslutade mot affärsmodellen. Istället tjänar företaget sina sju-siffriga intäkter genom att sälja information. Examine.com har för närvarande tre produkter att erbjuda: en steg-för-steg-guide till rätt kombination av kosttillskott ($ 50), ett hjälpbord för att uppnå fitnessmål ($ 50) och ett månatligt prenumeration på den senaste forskningen om ämnet ($ 30 per månad).

Abonnemangsprodukten har gjort Orwell stort, framför allt genom påverkare och affiliate-erbjudanden: ”Jag har skrivit till över 500 personer från fitnesssamhället och lovat dem 40 procents provision, jag pratade med påverkare på Facebook och frågade dem om de hade produkten Främja – de sa ja. ” Istället för att använda anslutna nätverk har Orwell ställt in den personliga relationen med påverkarna. Det första målet var försäljningen av 1 000 prenumerationer totalt. Efter den första dagen hade Orwell redan sålt 800, efter den första veckan var det 3 000.

Den här artikeln publicerades först på Online Marketing Rockstars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *