TechTäglich: Det första barnet i rymden

Bundeskartellamt vs. Facebook

Facebook Foto Gratis källa Pixabay Com
(Bild: Pixabay)

Federal Cartel Office vill begränsa insamlingen av raseriet av datapatronen Facebook. Motsvarande arrangemang kommer att levereras inom kort enligt ”Bild am Sonntag”. Specifikt handlar det om delning av Facebook-uppgifter utan lämpligt samtycke från användaren till länkade tredjepartsleverantörer som WhatsApp, Instagram, Twitter och Co.! Bonn-myndigheten anklagar den amerikanska gruppen för marknadsmissbruk. Kartellkontoret anser till och med att inkluderingen av en Facebook-liknande-knapp på andra webbplatser är en kränkning. Även om användaren inte gillade någonting skickades data redan till Facebook, hävdar Bundeskartellamt. Att genomföra Facebook har tydligen beviljats ​​en övergångsperiod. Hur länge detta ska vara är inte känt. Facebook kommer att vidta rättsliga åtgärder mot beslutet.

Den äldre roboten

Elli Q
(Bild: Intuition Robotics)

Det amerikanska företaget Intuition Robotics riktar sig inte till den yngre målgruppen, utan för seniorer. Med Elli-Q är företaget för närvarande den första roboten för äldre medborgare tidigare. Ser ut som en inhalator för förkylning och hosta. Men är en smart vårdpersonal. Elli-Q förstår inte bara talinmatning utan berör också eller svarar på kommandon med ljussignaler och rörelser. Den smarta gadgeten påminner också om att ta medicin eller nästa läkarbesök. Med en handenhet tar den senior kontakten med kamrater. Programvara som Spotify är automatiskt tillgänglig, en installation är inte längre nödvändig. Den digitala assistenten har med 1500 Euro och månatliga prenumerationskostnader på upp till 50 US Dollar (knappt 44 euro) dock sitt pris.

Start-up vill skjuta baby ut i rymden

Rymdslivets ursprung
(Bild: SpaceLifeOrigin)

Neil Alden Armstrong var den första människan på månen den 21 juli 1969. Vid denna tid var astronauten 38 år gammal. Uppstarten ”SpaceLifeOrigin” finner: alldeles för gammal. Och om vi lämnar Elon Musks drömmar om människor i rymden, är det holländska projektet verkligen ambitiöst: redan 2024 ska det första barnet föds i rymden. Hur vill företaget hantera alla dessa imponderables inom fem år, helt ned till konsekvenserna av viktlöshet? Egbert Edelbroek, en av SpaceLifeOrigins ledande befattningshavare, tystar fortfarande om digitala trender. Mycket lätt, naturligtvis.

Förenade vi

Nyfiken vem är @United största globala företagskonton? @Apple är på topp och mycket framgång för SFO internationell flygning, speciellt Shanghai-tjänsten #UnitedAirlines #United #Apple #SFO #PVG #Shanghai #China pic.twitter.com/HNvIrz8wDg

– LAflyer (@LAflyr) 11 januari 2019

Flyga äppelfluga, upp till himlen. Steve Jobs hade sitt eget privata plan. Även Apples VD Tim Cook strålar mycket runt om i världen. Men andra äldre Apple-anställda flyger ut – särskilt från San Francisco till Shanghai. Som Twitter-kontot LAflyer fastställde är Apple den mest kontantrika kunden hos United Airlines på flygplatsen SFO. United stod vi: Apple spenderar 150 miljoner dollar på flygbiljetter på United. För rutten San Francisco till Shanghai reserverar Apple 50 affärsstolar per dag, varje dag på året. Som jämförelse: Facebook och Google lämnar på SFO ”bara” var och en av 34 miljoner dollar per år hos United. Varför Apple flyger till Shanghai: Flygplatsen är navet till Asien. Där kan Apple producera nästan vad som helst – och så tränga så många Apple-anställda fram och tillbaka varje dag. Vem vet, kanske iFlyer är ”nästa stora sak” från Apple, en jet som strålar anställda till Asien och tillbaka. Skulle definitivt spara långsiktiga kostnader.

Svart spegel som en bok

Light Matter Photo Free Source Amazon
(Bild: Amazon)

Har du sett ”Black Mirror” på Netflix? Den inofficiella boken om kult-serien ger nu en tidigare okänd tysk författare. Sina Kamala Kaufmanns nyligen publicerade volym ”Helle Materie: Nahphantastische Tales” på 172 sidor samlar tolv noveller som visar morgondagens värld. En värld som har ”fallit isär” mellan teknisk hype och välstånd. Irriterande och fascinerande förvandlar författaren, som studerade politik, filosofi och allmän rätt och sedan anställd i spelindustrin, till en svart spegellik framtid där, t.ex. Chefer för kvinnor i kvinnokläder måste hålla föreläsningar eftersom den ofullföljda 50 procent kvinnokvoten i företaget måste kompenseras. Tillhör varje verkställande direktör.

Slutet på LEAD: Vad Siri slog

Ibland vattnar Apples röstassistent Siri. I detta fall med avsikt. Det är rytmen där Siri måste gå. Hon beräknar ett komplicerat matteproblem och med svaret knackar två elever jämnt på bordet med sina pennor. Så här blir Siri till en beatbox (erin):

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *