Dessa coola sociala medieappar är baserade på Blockchain

Alla har hört talas om Bitcoin och Blockchain idag. Men vad har jag som en normal konsument av det, om jag inte har investerat i cryptocurrency eller på annat sätt har att göra med tekniken?

Det finns faktiskt coola appar idag som helt baseras på blockchain. De fungerar i princip som Facebook, YouTube eller Spotify. Det bästa: du betalar även användarna för användningen.

Du kanske också är intresserad av detta: Miljontals ögon ser mer än två

D.Tube – YouTube utan annonser

D.Tube är YouTube Blockchain-scenen och till skillnad från storebror som inte har reklam. Det är viktigt för utvecklarna att filmerna inte förordnas eller marknadsförs av icke-kritiska algoritmer. I stället betygsätter tittarna dem upp eller ner på liknande sätt som Reddit och belönar innehållsskaparna med datacoins (DTC).

D.Tube nämner uttryckligen att det inte gör någon censur så att någon video kan laddas upp. Och som ett gammalt talesätt säger: ”Internet är för porr” har D.Tube aktiverat ett filter som standard, vilket inte visar detta innehåll förrän det aktiverats av användaren.

display

Karma – Mer positivitet för sociala medier

En liknande princip som D.Tube spårar också karma. Den sociala medieplattformen vill ge tillbaka folket, eller deras användare, makt att besluta om innehåll.

Därför bör medlemmarna publicera positivt innehåll med mervärde och för högre betyg kommer mer Karma (KRM) att betalas. Det sociala medienätverket skulle därför vilja bli ett alternativ till Facebook för att motverka den ibland giftiga diskussionskulturen.

Fundera – Dating-appen tänkte annorlunda

Ponder

Digitaliseringen har inte upphört förut, eftersom vi hittar en partner för en relation eller ett ”Date” – som visar uppsvinget av dejting-appar och dejtingsidor under de senaste åren. En av de mest kända är troligen Tinder, som har fått en blockchain-konkurrent med Ponder.

Men Ponder närmar sig principen annorlunda och låter medlemmarna hitta en partner för dig. Som användare av plattformen rekommenderas singlar till andra, och om de betygsätter varandra med liknande, får du tio dollar för det. Om paret gifter sig sedan belönas detta till och med 100 dollar. Plattformen vill se till att inga algoritmer beslutar om partnerförslag, utan riktiga människor. För övrigt genererar Ponder intäkterna som andra partnerbyten när två singlar samlas och genom reklam.

Du kanske också är intresserad av detta: Hur blockchain kommer att förändra vårt samhälle

murmur

Murmur är mikrobloggtjänsten till Twitter och förlitar sig också på ocensurerat innehåll. Plattformen betalar postmedlemmarna genom Murmur Coins (MUR), som i sin tur kan bytas mot kryptobörser mot Fiat-valutor, det vill säga ”normala” pengar. Ett problem som Murmur och i princip alla blockchain-baserade appar av denna typ vill hantera är eliminering av ”falska nyheter”. I blockchain lagras alla användaråtgärder permanent, så att falska rapporter kan spåras tillbaka till sitt ursprung ganska snabbt och enkelt.

Everipedia

Everipedia

Wikipedia från Blockchain Everipedia fungerar precis som sin storebror: Vem som helst kan skapa ett bidrag, så länge han känner till det, men till skillnad från Wikipedia finns det en belöning i form av IQ-symboler. Alla användare med sådana tokens kan sedan välja om de ska inkludera artiklarna i Knowledge Base, Everipedias officiella kunskapsbas. Förresten, plattformen grundades av grundaren av Wikipedia, Larry Sanger, som nu tillträder tjänsten som CIO på Everipedia.

Steemit

Steemit

Steemit fungerar i princip som bloggplattformen medium och återigen får författarna betalt med Steem Coins om deras läsare tycker att innehållet är bra. Till skillnad från många andra plattformar för sociala medier är de betalda beloppen betydligt högre för Steemit, eftersom tjänsten har funnits i flera år och redan är en fastställd storlek. Det förlitar sig på användarnas svärmande intelligens för att bota värdefullt innehåll och belönar det sedan med Steem-mynt.

Choon

Choon skulle bli Spotify för Blockchain, som fördelar 80 procent av sina intäkter till musikartisterna. LEAD har inkluderat tjänsten i denna lista, även om det har varit några kontroverser om musiktjänsten under senare tid.

Grundaren, producenten och DJ Gareth Emery har verkligen övergivit Choon och uppenbarligen har plattformen sparkat ut några fantastiska artister utan varning, särskilt eftersom webbplatsen är i underhållsläge i flera dagar. Med 12 000 registrerade musiker är Choon naturligtvis bara ett litet antal mot Spotify, men kan vara ett riktigt alternativ när det når kritisk massa.

För övrigt är andra aktörer inom detta område Musicoin, Ujo och eMusic, som vill direkt ta itu med flera smärtpunkter i branschen, från streaming till rättvisa-rättighetshantering.

Du kanske också är intresserad av detta: Blockchain i praktisk användning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *