Tech Daily: Google – ett ansikte är värt fem dollar

Google: Ett ansikte är värt fem dollar

Google fortsätter med sitt framtida smartphone-flaggskepp Pixel 4 på det offensiva. Efter att ha sett fram och bak i en officiell teaser i juni har teknikjätte nu presenterat Pixel 4: s ansikts- och rörelsedetekteringsfunktioner. I en video med titeln ”Håll inte i telefonen” visar Google hur ansiktsigenkänning fungerar för att låsa upp eller betala. ”När upplåsningssensorerna och algoritmen upptäcker dig öppnar telefonen med en enda rörelse så fort du plockar upp den,” lovar Google. Att lyfta mobiltelefonen eller till och med titta in i kameran borde inte vara nödvändig – en vänlig anteckning mot iPhone.

Och vad Google fortfarande lovar: Ansiktsdata ska förbli på enheten, inte landa på någon server och kopplas till annan användarinformation. Dessutom är rörelsedetekteringen ”Motion Sense”, tidigare känd som ”Project Soli”. Det bör göra det möjligt att använda gester för att styra uppspelning av musik, ställa in väckarklockan eller acceptera eller avvisa samtal. För att träna ansiktsigenkänning har Google adresserat och fotograferat förbipasserande i många amerikanska städer. Face Guinea-grisarna har belönats med 5-dollarkuponger för Starbucks och Amazon. ZDNet rubriker: ”Google har köpt ansiktet på min vän för $ 5.”

Värmefri: Sony har luftkonditioneringen i tröjan

De heta dagarna är över i Tyskland för tillfället. Den senaste uppfinningen från Sony låter lovande ändå. Japanerna har utvecklat en mobil mini-luftkonditionering som kan bäras i bakfickan på en speciell underkjort. Det ska kyla användaren på sommaren och varmt på vintern. Enheten blåser inte kall eller varm luft på kroppen utan påverkar värmetransporten genom ett elektriskt strömflöde. Experter talar om Peltier-effekten.

Temperaturen kan styras med smartphone-app, möjlig upp till 13 grader kylning eller 8 graders uppvärmning. Hittills varar batteriet bara en och en halv timme. Sony planerar först skjortor i tre herrstorlekar till priser från 105 euro. Och när du bär 85 gram lätt teknik bör inte ses. Publikfinansieringen av klimattröjan kallad Reon Pocket på Sony-plattformen ”First Sight” har nu avslutats med framgång. Enligt MyModernMet borde den först dyka upp i Japan 2020, precis i tid för sommar-OS i Brooding Tokyo.

Emojis på bakrutan – förbjudet från oss

Bil Emoji
Tack för att du gick – bakrutan emojis ger mer kommunikation och distraktion i trafiken (Foto: Mojipic)

Från USA kommer en ny tekniktrend: ”Emoji Car Displays” på bakrutan på bilar. Med mini-skärmar som kan kontrolleras via app eller röstkommando, kan bilister ge sina stödmän / backwives åsikt, ge ledtrådar (”köra mig!”, ”Uppmärksamhet, trafikstock!”) Eller berätta om deras nuvarande känslomässiga tillstånd (”Jag är hundtrött” ”!). Mojipic är en av tillverkarna. Han lovar mer än 1 500 GIF, emojis och ikoner för sina cirka 60-euro-skärmar med röstkontroll, inklusive logotyper från sportklubbar, flaggor eller QR-koder som fotgängare kan parkera som en reklam på den parkerade bilen. Även egna ritningar och grafik är möjliga.

Innan trenden går över till oss och bilisterna visar det digitala stinkiga fingret, uppmärksammar nu bilen, motoren och sporten att ”Emoji Car Displays” är förbjudna i Tyskland. Eftersom enligt AMS: §49a i föreskrifterna för trafiklicenser (StVZO) säger att ”på motorfordon och deras släpvagnar (…) kan endast den föreskrivna och godkända för den godkända belysningsutrustningen vara lämplig.” Och ljus med emojis ingår inte. Den som fortfarande använder en sådan skärm på bakrutan, riskerade böter, återtagande av körkort och straffrättsliga anklagelser.

Tillbaka till den gamla Twitter-designen – med detta tillägg

Led Twitter
Värt i vilken design som helst – LEADs Twitter-konto (Foto: LEAD)

Twitter omarbetade sin webbplats helt i mitten av juli. Alla som använder tjänsten via en webbläsare har sedan dess sett en helt ny design, med större teckensnitt, en tydligare struktur och fler färgalternativ. Även om omdesignen har tagits emot väl, vill många Twitter-nostalgiker ha det gamla tillbaka. Du kommer att få hjälp nu. Eftersom en webbutvecklare som heter Zusor har släppt GoodTwitter, ett enkelt tillägg för webbläsare som tar tillbaka den gamla Twitter-designen. Den bra Twitteren finns tillgänglig för gratis nedladdning för Firefox och Chrome. Behovet är uppenbart enormt: GoodTwitter har redan cirka 175 000 nedladdningar.

Nytt: De första kontaktlinserna med zoom

kontaktlins
Zooma in genom att blinka – nya kontaktlinser gör det möjligt om några år (foto: 123rf.de)

På biografen för nära skärmen? Eller på fotbollsstadion för långt borta från planen? Sådana problem kunde inte hända snart. Eftersom forskare från University of California i San Diego har utvecklat prototypen för en kontaktlins med zoomfunktion. Bärare kan zooma in eller ut med Blinzel-kommandon. Zoomlinsen använder stretchiga polymerfilmer som svarar på de elektriska impulser i ögat när de blinkar. Den som vill kasta sina glasögon men ändå måste vänta. För enligt Gizmodo fungerar prototypen bara hittills, om användaren bär en påkostad ram med elektroder på huvudet. Det kommer att ta några år till för att bli redo för serieproduktion.

Slutet på LEAD: fanfoto-floppen från DHL

DHL har den bästa chansen att landa på social media floppen sommaren 2019. Via Twitter och Facebook har paketleveransservicen begärt ”DHLFanfotos 2019”. Men Postler har förbisett att deras fanbase är ganska hanterbar och antalet kritiker desto större. Istället för snygga bilder av gula leveransbilar, svarar de främst på DHL-bilar som parkerar cykelbanorna – eller dåliga underbetalda paketleveransagenter. Typiskt svar: ”Jag blir den största fanen om du betalar bättre för leveranterna.”

#DHLFanfoto 2019 ville!
Gå med och vinn fantastiska priser. Stängningsdatum är söndag 25.08.2019. Klicka här för att läsa kommentarerna https://t.co/spJRv48s6J #DHLPotokonkurrens #Guessing pic.twitter.com/XVRfdpPVXb

– DHL-paket (@ DHL-paket) 25 juli 2019

pic.twitter.com/VpsDxnEL5K

– herkules rockafeller (@h_rockafella) 28 juli 2019

Jag blir den största fanen om du betalar bättre för leveranterna. De gör mer än 30 år sedan och borde tjäna mer. Ge paketet mer och mindre till de icke-beskattningsbara större kunderna.

– ✒Pot Ink (@potttinte) 27 juli 2019

Det här är min favorit och särskilt bra #noCommandAnDHLPrevious #DHLFanfoto pic.twitter.com/bjsMcFUOad

– vertigoaddict | LE (@vertigoaddict) 29 juli 2019

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *