Att uppnå mer tillsammans: Hur molnet främjar digital kulturell förändring

Företagslandskapet genomgår en radikal förändring, digitaliseringen revolutionerar etablerade affärsmodeller och förändrar allt snabbare hela sektorer. Sedan 2000 har till exempel 52 procent av företagen försvunnit från listan över de största 500 företagen på grund av den digitala omvandlingen i USA. Vi bevittnar en ostoppbar kulturell förändring: nya yrkesfält dyker upp, processer automatiseras och hur vi arbetar förändras i grunden.

Det digitala är lärt och nu en vana, smartphonen vår ständiga följeslagare. Utan tvekan har datorer och e-post revolutionerat vår kommunikation och arbetsmetoder. I många företag finns det dock en liten verklig rörelse på vägen till digitalisering: viktig information och filer finns kvar i separata silon och är inte tillgängliga för anställda. Ett förvirrande antal dokumentversioner såväl som komplicerade arkiveringsstrukturer gör samarbetet oattraktivt.

Den behöver ett ”nytt sätt att arbeta”

För att fortsätta tillhandahålla framgångsrika produkter och tjänster måste företag aktivt hjälpa till att förändra den digitala kulturförändringen. Deras innovativa styrka kan bara stärkas genom att utnyttja den anställdas kreativa potential bättre.

display

Informationsflöden måste förenklas och ofta främjas spontant gemensamt arbete. Detta fungerar bara med nya, smidiga arbetssätt, med vilka idéer snabbt kan utformas och utvecklas. Ett projekt ”Nytt sätt att arbeta” stöder denna utveckling på den moderna arbetsplatsen och stöder dem aktivt. Införandet av nya verktyg specifikt utvecklade för bättre samarbete initierar den nödvändiga kulturella förändringen i organisationen.

Molnet främjar digital kulturell förändring

Oavsett plats och enhetsåtkomst till alla relevanta data i molnet är möjligt när som helst. Den mobila arbetsstationen blir verklighet utan besväret med att installera ytterligare programvara, fjärråtkomst till företagets nätverk eller uppdatera licenser. Dessutom är många anställda från deras privata liv redan vana att hantera molnbaserade verktyg som lagringslösningar eller e-post i webbläsaren.

Förutom mobilitet, har företagsmolnapplikationer en annan fördel som också är tydligt mätbar. Arbetare ägnar upp till åtta timmar i veckan på att söka efter och samla in information snarare än sina faktiska uppgifter. Om vi ​​frågar oss hur den digitala framtiden för vårt arbete kan se ut finns det en enorm potential för optimering just där.

Rent organisationsarbete bör förenklas och därmed påskyndas. Vår IT-arbetsstation, som länge har haft all nödvändig information, bör aktivt stödja oss i administrativa uppgifter, i utvärderingen av data och i att svara på frågor. Detta ger oss värdefull tid tillbaka, som vi kan ägna oss åt det kreativa och innehållsarbetet. Konstgjord intelligens och maskininlärning, inbyggd i de verktyg som används dagligen, är nyckeln till detta.

Till och med möten får nya dimensioner genom molnet. Videokonferenser kan organiseras snabbt och enkelt när som helst och från vilken plats som helst, och ytterligare deltagare kan tas med bara några klick. Dessutom förenklar exekveringen i webbläsaren den tekniska komponenten – ytterligare program är inte nödvändiga. På detta sätt samlar videokonferenser kollegor från flera platser för att samarbeta och vara kreativa. Loggar över dessa möten kan sedan skapas tillsammans. Att arbeta med ett gemensamt dokument samtidigt och i realtid innebär att alla teammedlemmar kan fånga sina tankar samtidigt. Så bra förslag försvinner inte på mötesplanet. Samarbetsarbete ger således varje idé ett utrymme att växa. Det betyder mer innovation och snabbare resultat.

Ett illustrativt exempel: marknadsundersökningsföretaget Nielsen. Över nationella gränser och tidszoner behandlas projekt gemensamt och processer optimeras via molnet. Samarbetsarbetet får anställda att känna att de ingår i en effektiv samexistens. Känslan av att tillhöra de 56 000 anställda har ökat över hela världen.

Dessutom ser vi att alla i organisationen tar upp lösningsorienterade, ansvarsfulla och självsäkra frågor. Detta skapar den strategiska fördelen för företag som medarbetare tillsammans utvecklar och implementerar idéer och strategier snabbare än någonsin tidigare. Samarbetsverktyg i molnet förenar kollegor närmare varandra och skapar kreativa resurser. Nu måste företag inleda denna kulturella förändring. Eftersom digitalisering börjar inifrån.

Till författaren: Pascal Specht-Keller har arbetat för Google sedan 2012 inom företagslösningar. Han ansvarar för stora G Suite-kunder i DACH-regionen. Innan Google var han chef för en teknikkonsultdivision. Specht-Keller har en magisterexamen i datavetenskap från ETH Zürich och en MBA från Kellogg School of Management i Chicago.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *