Apple Arcade: Det här är de största höjdpunkterna i den nya schablonbeloppet för spel

Låt spelen börja! Sedan den 19 september lanserade Apple Arcade, den nya plattraten för mobilspel, officiellt.

Netflix, Amazon Prime, Spotify, Sky, GEZ och mycket mer – månad efter månad lägger abonnemangskostnaderna redan till vårt konto. Och nu finns det ett nytt abonnemang tillgängligt med Apple Arcade. Erbjudandet låter, speciellt för spelare, frestande: Obegränsat spela mot en månadsavgift – men är Apple Arcade verkligen värt det?

LEAD har redan omfattande testat spelets schablonbelopp från Cupertino. Installation, erbjudanden, värde för pengarna – den fantastiska guiden till Apple Arcade ger dig en omfattande översikt över den nya spelströmningstjänsten.

Vad är Apple Arcade exakt?

I Apple Arcade samlar Apple över 100 exklusiva nya spel av kända och oberoende utvecklare. Tjänsten kan bokas mot en månatlig prenumerationsavgift. Spelen är online och offline obegränsade och tillgängliga när som helst, alla annonsfria och de inkluderar inga köp i appen.

Vilka är kostnaderna?

För Arcade uppskattade Apple var fjärde vecka 4,99 euro. Under den första månaden kan spelet fast prövas gratis. Om du gillar tjänsten förlängs prenumerationen med ytterligare en månad. Om den inte är nöjd kan tjänsten avslutas före provmånadens slut. Ytterligare kostnader kommer inte att uppstå. Om prenumerationen avslutas kan inget av spelet spelas.

display

Apple Apple Arcade lanseras i App Store september 19 091619
Snart kommer mer än 100 spel att vara mobil i Apple Arcade (Foto: Apple)

På vilka enheter kan jag spela?

Apple Arcade kan bara spelas på Apple-enheter: Dessa är iPhone, iPad, Mac och Apple TV. Du kan växla mellan enheterna. Till exempel är det möjligt att starta ett spel på iPhone när du är på språng och sömlöst fortsätta spela det på Mac eller iPad hemma.

Som Android- eller PC-användare har du inget alternativ att boka Apple Arcade.

Vem kan spela?

Priset på 4,99 euro per månad gäller för upp till fem familjemedlemmar.

Hur ställer jag in Apple Arcade?

På iPhone och iPad finns Apple Arcade i App Store-appen i den nedre menyfältet som ett separat underobjekt. Klicka på den leder till startsidan för Apple Arcade. För iPad och Apple TV har Apple föredragit lanseringsdatum 30 till 24 september. På iPhone är Apple Arcade på iOS 13 nu tillgänglig. På Mac släpptes Arcade med frisläppandet av macOS Catalina. Det exakta släppdatumet för Catalina har ännu inte fastställts, men det kommer att ske under de närmaste dagarna.

Apple Apple Arcade Ballistic Baseball 091019
Fans av sportspel får sina pengar värda på Ballistic Baseball (Foto: Apple)

Är alla cirka 100 spel redan tillgängliga i början?

Nej, men erbjudandet utvidgas nästan dagligen. För närvarande är cirka två tredjedelar av de mer än 100 utlovade titlarna färdiga.

Står det kvar med de cirka 100 titlarna?

Nej! Apple arbetar ständigt med utvecklare för att bygga spelbiblioteket. Så om du verkligen spelar alla tillgängliga titlar i stor utsträckning finns det ingen fara för tristess under de följande månaderna.

Kan Apple Arcade-missbrukare barn?

Inte om föräldrar gör rätt inställningar för Apple Arcade. Apple erbjuder å ena sidan en barnsäkerhetsanordning, med vilken barnens zockbeteende kan begränsas. Å andra sidan är Apple Arcade kompatibel med ”skärmtid” -funktionen. Här kan du alltid se hur länge du har spelat och när det är dags att lägga enheten åt sidan.

Apple Apple Arcade Family Devices 091019
Apple Arcade-spel fortsätter sömlöst på andra enheter (Foto: Apple)

Hur är LEAD första intrycket?

För användare av iOS 13 Beta hade Apple redan släppt arkadtjänsten lite tidigare. Därför kunde LEAD spela på Arcade i detalj.

Till och med startbjudandet är betydande. Apple bygger arkadbutiken så tydligt som användare är vana vid den från den ursprungliga App Store. Enskilda spel markeras, sökningen efter kategorier som ”Äventyr”, ”För nykomlingar”, ”Multiplayer” eller ”Här blir det vild” gör det lättare att hitta dina egna favoriter. Arcade erbjuder speltips och tricks på utvalda spel under ”Vi är här för att hjälpa”.

Iögonfallande: Detta är bankens nya exklusiva spel eller uppföljare för spel som redan har utvecklats speciellt för Arcade (till exempel ”Impossible Road” blir ”Super Impossible Road”), som alltså inte finns tillgängliga från andra leverantörer.

Ändå är ”nytt” inte alltid riktigt nytt: Apple Arcade serverar främst klassiska genrer som rollspel, äventyrsspel, action eller pussel. Många ett nytt spel påminner om andra redan spelade spel. Motto: ”Jag vet det eller något liknande från andra spel.” Men det är tydligt: ​​Apple kan inte helt nya genrer från marken.

Även om Arcade just har börjat med iOS 13, fungerar systemet och spelen redan smidigt. I mina tester har det inte hänt en enda krasch inom ett spel hittills – anmärkningsvärt vid denna punkt.

Fortfarande i behov av förbättringar: Under ”Alla spel” finns det en fullständig översikt över alla tillgängliga spel, tyvärr hittills finns det ingen alfabetisk lista. Sorteras här bara efter publiceringsmånad. Låt oss börja med V som ”Olika dagsliv”, följt av S som ”Shinsekai in i djupet” följt av M som Mutazione. Något förvirrat. Men det kommer säkert. När allt kommer omkring inkluderas ibland utarbetade videor det enklare att hitta spel som är efter din egen smak.

Apple Apple Arcade Patterned Gameplay 1 091619
I mönstrade pussel får fans sina pengar värt (Foto: Apple)

Om jag inte vill testa allt: Vilka spel är det mest värdefulla i början?

Rayman Mini: Ubisoft har skalat ned Rayman till storleken på en myra. Spelmekaniken är som de var känd från originalen: du använder insekter, svamp och växter för att springa igenom den färgglada världen så snabbt som möjligt i jakten på highscore.

PAC-MAN PARTY ROYALE: Bandai Namco bidrar med verklig arkadkänsla inklusive fyra spelare Battlemodus. Här vinner bara den sista PAC-MAN.

ChuChu Rocket! Universe av SEGA: Äntligen en uppföljare till Dreamcast-pusslet ChuChu Rocket! Ett katt- och musspel med cirka 100 3D-pussel, bosskamp och snabba spel för upp till fyra spelare.

Sonic Racing från SEGA: Uppföljningen av konsolhitt-teamet Sonic Racing poäng med AI-kontroll på 15 spår i 5 zoner med 15-man starka team och många power-ups och dagliga belöningar.

Hexaflip: Ett grafiskt opretentiöst, men beroendeframkallande pussel där lyhördhet och engagemang krävs.

Oceanhorn 2: Fortsättningen av den visuellt fantastiska första delen av Oceanhorn kan bara spelas på Apple Arcade. En äventyrshöjdpunkt med överdådig grafik och timmar med kul.

Earth Natt: Drakar har tagit över jorden. Två unga studenter, Stanley och Sidney, måste rädda det som fortfarande är möjligt. Det handritade spelet kommer med extra retro soundtrack.

Projektion: First Light: Ett mytologiskt äventyr som gör Greta (nej, inte DIE Greta) ur skuggdockavärlden till verklighet – tack vare legendariska hjältar från forntida kulturer.

Beyond a Steel Sky: En annan exklusiv uppföljare, den här gången från Revolution Software, baserad i den dystopiska Union City. Din uppgift: Hacka AI-systemet!

LEGO Brawls: I det nya multiplayer-spelet från LEGO-universum styr du dina egna figurer och maskiner. Med teambuilding får du segern.

Är Apple Arcade verkligen oöverträffad?

Google slaverar inte och kommer att lansera ”Stadia” i november. Skillnad: Molnspelplattformen är inte lokalt baserad på dina enheter, den är värd på Googles servrar och spelas i Chrome. Gamer strömmar spelen och får ensamrätten att använda. Endast enskilda spel är gratis. De flesta måste köpas till fullt pris. Grundarens utgåva (129 Euro med Controller och Chromecast) är redan slutsåld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *