App Design Trender 2019

Ensam i Apples App Store och Google Play Store tillsammans 2017 var över 5,5 miljoner appar tillgängliga för nedladdning. Marknadspotentialen för apputveckling demonstreras av en studie av det amerikanska företaget App Annie, enligt vilket mer än 80 miljarder dollar spenderades i appbutikerna hos Google och Apple 2017. Således är det tydligt: ​​Valet av applikationer för användare är större än någonsin. Samtidigt ökar kraven på designytan mot tekniska innovationer. Konsekvensen för utvecklare: En ”trevlig” design är tillräckligt långt för att stå ut från mängden och övertyga användare om fördelarna med sin egen app. Det är därför vi visar dig de sex viktigaste app-designtrenderna för 2019. De har potential att göra din app till en framgång.

Djup och nivåer

Untitled
(App Design av Creative Duet via 99 design)

Vare sig dejting eller shoppingapp ställer användare mycket större krav på applikationer för sina smartphones eller surfplattor än de gjorde för några år sedan. De högre kraven beror främst på en starkare teknik. Sist men inte minst kräver de alltmer högupplösta skärmarna för iPhone & Co. högre kvalitetsstandarder för apputveckling.

Med djup och nivåer i appar kan de högupplösta smarttelefonskärmarna, som är mycket mindre i storlek än stationära eller bärbara skärmar, användas optimalt. De tillåter dig en mycket tydlig struktur, till exempel, med vilken du kan lyfta fram viktiga element eller tydligt definiera produktlinjer. Även komplexa frågor blir tydliga med hjälp av bearbetning av djup och utformning av olika nivåer. Sammantaget är användargränssnittet då ”renare”, snyggare.

Denna effekt förstärks av överlappande teckensnitt i varierande opacitet i kombination med en mängd olika nyanser. Till exempel kan knappar för uppmaning placeras perfekt i fokus för användaren.

Optimeringen av strukturen genom djup och nivåer uppfyller också ett centralt användarkrav: Användare kan därmed nå sin destination snabbare. Speciellt med mobil internetanvändning spelar tidsfaktorn en avgörande roll för en positiv användarupplevelse.

Torka à la Tinder

Torka som Tinder
(App Design av Bright8Media via 99 design)

Senast med lanseringen av Tinder dating-appen 2012 är ”torkning” ett viktigt designelement inom appar. Framgången för Tinder beror antagligen på en viss grad på denna geniala funktion, eftersom den underlättar användningen enormt. I stället för att trycka på knappar, torkar användaren helt enkelt pekskärmen med tummen eller pekfingret. Under tiden, genom att torka i appar, sorteras inte bara mindre attraktiva potentiella partners, men sedan 2018 raderade också e-postmeddelanden, bytte musik, köpte produkter eller bytte mellan visningar.

Ju större skärmen på mobilenheten är, desto mindre kan svepgesten för att använda appen integreras i designen.

Eftersom torkning kan integreras i appanvändning nästan intuitivt, vilket ökar användbarheten enormt, bör du definitivt ha denna appdesigntrend 2019 på din agenda.

Förstärkt verklighet

Arvr
(Appdesign av heze via 99design)

Augmented reality är inte bara en megatrend i appdesign. Det lyckas ansluta den virtuella världen till den verkliga världen. Allt du behöver göra är att utrusta smarttelefonen med lämpliga VR-glasögon.

Förlängningen av verkligheten skapar helt nya möjligheter inom appdesign. Oavsett om virtuellt omklädningsrum inklusive montering, besöket av konstutställningar, flyget ut i rymden eller det interaktiva datorspel där spelare kan spela huvudrollen verkar allt vara möjligt med AR.

Ett imponerande exempel på hur väl VR når sina användare är Pokémon Go. Det interaktiva appspelet som brukade jaga efter Pokékoms på offentliga platser eller i byggnader har miljontals fans över hela världen.

Samtidigt har stora varumärken tagit upp trenden. Amazon planerar till exempel att lansera en virtuell montering.

VR tar trenden mot gamification perfekt. Detta kan göra det ännu mer attraktivt för kunder att använda din app. De tycker bara om att använda alla funktioner. En annan fördel med denna appdesigntrend: Du skiljer dig tydligt från dina konkurrenter i det för närvarande hanterbara VR-appen.

Interaktiva animationer

99designs

App-animering av Cerera2015 via 99design

Under lång tid var det vanligt att lyfta fram knappar som ledde till kundvagnen. Klicka på knappen genomförde köpet eller bekräftade till exempel registrering via e-postadress.

Samtidigt har användarnas förväntningar förändrats. Standarddesign tilltalar inte längre i tider med användargenererat innehåll.

Med interaktiva animationer i din app uppfyller du användarnas önskan om en mycket personlig onlineupplevelse.

Implementeringen kan varieras. Till exempel kan knappar ändra storlek, färg eller form genom att trycka på. I likhet med AR-designtrenden spelar gamification också en viktig roll här. Eftersom den lekfulla hanteringen av din app förstärker bilagan till applikationen.

Justeringar av stora skärmar

Stora skärmar
(Appdesign av Bright8Media via 99 design)

Tekniken tillåter nästan gränslösa skärmar på smartphones eller surfplattor. Detta öppnar nya möjligheter för appdesign. En populär designmetod är så kallade ”riktiga skärmar”. De har inte igenkännbara hem- eller ryggknappar.

Med de avrundade kanterna på den senaste generationens smartphones och surfplattor, måste användarinteraktionsdesigners planera positionen för skarpa kanter ännu mer exakt.

På underindelningen av innehåll har större skärmar också inflytande. Således är innehållet 2019 inte bara uppdelat i logiska block som följer formen på den mobila enheten. Snarare är innehållselement integrerade ”organiskt”, dvs utan gränser, i skärmbilden. På grund av det större skärmområdet kan appdesigners också utveckla applikationer som utför två separata funktioner i två skärmområden. Till exempel kan dina användare se ett videoklipp under 2019 och kommentera det på den andra delen av skärmen.

Påtagliga färggradienter

Farbverlaeufe
(Grafik: via 99 design)

Under de tidiga dagarna med appdesign var det extremt populärt att efterlikna retroobjekt och integrera dem i appen. Likaså designare som platt design och används som behållna färger. Under 2019 kommer användarna dock att kräva tydliga meddelanden. Detta gäller särskilt för UI-designen.

En viktig designtrend för appar under 2019 är slående färggradienter, som gör en tydlig hierarki igenkännlig och samtidigt tar upp känslor. Denna visuella design gör appar ännu mer spännande för användare och uppmuntrar dem att följa det naturliga ”flödet” av din applikation och prova alla funktioner och faktiskt använda dem.

slutsats

Året 2019 kommer igen att föra tekniska innovationer när det gäller pekskärmar och hårdvara för mobila enheter med det. Detta betyder att din appdesign måste anpassas till den nya utvecklingen för att kunna konkurrera på den mycket konkurrenskraftiga appmarknaden. När allt kommer omkring, dina användare med bättre teknik ställer också högre krav på design och funktionalitet för sina appar.

display

För att dina appar ska fortsätta imponera med en hög användarupplevelse bör tjänsterna de erbjuder anpassas perfekt till varje publik för att öka konverteringsgraden.

Nyckeln till framgångsrik App Design 2019 är förmågan att förena flera viktiga aspekter i en applikation, som alla har en positiv inverkan på användarupplevelsen. Det räcker därför inte längre att fokusera enbart på applikationens estetik. Snarare är det den perfekta interaktionen mellan funktion och design som kommer att spänna dina användare helt under 2019. App-designtrenderna visar var du ska börja.

Monique Zander är International Content Manager på 99designs, den globala kreativa plattformen som gör det enkelt för designers och kunder att samarbeta om imponerande design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *