Tech Daily: Harry Potter Go – Pokémon på Hogwarts

Harry Potter Go: Pokémon på Hogwarts

Jättekul för smartphone-mugglar! Niantic Labs, skaparen av ”Pokémon Go”, som höll världen i spänning under några veckor 2016, introducerade efterträdaren. ”Harry Potter: Wizards Unite” är återigen ett augmented reality-spel som är utformat för att få Potter-fans från soffan till det stora utomhus. Där hittar de vänliga trollkarlar, stridande häxor, artefakter från Hogwarts, Death Eaters och Dementors – och kan öva ”Expecto Patronum” ute i parken med sina mobiltelefoner i händerna. En första demo, enligt Forbes, visade Niantic nu i San Francisco. ”Wizards Unite” kommer uppenbarligen att vara ett oerhört detaljerat, men också mycket komplicerat rollspel som kommer att fascinera Potter-fans – och lämnar Otto Normalmuggel ganska hjälplös. Men kanske smart Hermione har tips om hur AR-magi fungerar. Appen, som erbjuder innehåll från alla sju böcker och från den aktuella serien ”Animal Creatures” kommer att släppas senare i år. Hittills har Niantic hållit exakt datum såväl som priset. Återigen förväntas ett gratis spel med dyra köp i appen.

LG tar med kapselisen

Lg snövit
Ice Ice Baby: LG förpackar glass i Nespresso-kapslar (Foto: LG)

Kapselmaskiner för kaffe och te har funnits i flera år. Och vid CES tidigare i år visade LG sin ”Home Brew” -maskin, som förvandlar kapslar till öl med en riktig bryggningsprocess inom två veckor. Nu lägger koreanerna sig. På Texas SXSW Tech Festival visar LG sin ”snövit” kapselismaskin. Den moderna Snow White behöver alltid två kapslar med smak och pastöriserad mjölk för att producera utsökt glass – en för smaken av jordgubbar till kakadeg, och en för strukturen på is från glassglass till sorbet till fryst yoghurt. Med hjälp av QR-koder på kapslarna rör Snow Snow alltid rätt påfrestning. Den avgörande fördelen över en kopp Ben & Jerry Strawberry Cheesecake från snabbköpet LG har ännu inte avslöjat. Men utvecklarna har fortfarande tid. Just nu, enligt The Verge, är det bara en prototyp.

Twitter lanserar testappen Twttr

twttr
Pratbubblor och färger – och Twitter ser nästan ut som WhatsApp (Foto: TechCrunch)

Twttr – det låter som en semesterö från det vokalskeptiska Kroatien. Men det är inte sant, för faktiskt är Twttr en app-prototyp som Twitter använder för att prova nya funktioner. De första iOS-användare som registrerar sig för testet har nu tillgång till Twttr, enligt TechCrunch. Den mest slående innovationen av den första versionen är färgkodade svar, som borde ge mer överblick i längre dialoger. Med utseendet och känslan av pratbubblor liknar Twttr-konversationer chattar i WhatsApp eller iMessage. Visningen av likes eller retweets är nu dold som standard. Detta bör också säkerställa större tydlighet på skärmen. Under de närmaste veckorna kommer testappen att få ytterligare nya funktioner. Om och när Twttr officiellt blir Twitter kommer inte att bli känt ännu.

Hjärtlös: Apple skyddar bättre sitt EKG från tyska användare

Apple Watch 4, som för första gången levererar ett medicinskt godkänt EKG, har funnits i Tyskland sedan förra hösten. Eftersom i detta land – i motsats till USA – men fortfarande saknar godkännande, är EKG-funktionen fortfarande blockerad för tyska användare. Hittills kan detta hanteras med en amerikansköpt Apple Watch, som sedan också levererar ett EKG i Tyskland. Med den nuvarande betaversionen av iOS 12.2 stänger Apple detta kryphål, så 9to5Mac. Med SIM-kortet bestämmer nu den iPhone som är ansluten till klockan användarens plats och inaktiverar EKG utanför USA. Hittills är det fortfarande oklart om låset endast gäller för den första installationen av klockan, eller till och med för användare som redan använder EKG. Det finns för närvarande inget datum för EU: s godkännande av EKG. Andra nyheter från Apple: Nyheterna den 25 mars tillkännages nu officiellt. Titeln är ”It’s show time” och bör bekräfta att fokus ligger på strömningstjänsten ”Apple Originals” och den nya nyhetskiosken.

Åh baby! Bugatti elektriska tävlingsbilar för små och gamla barn

Bugatti baby
Bugatti Baby II – Bobbycar för dvärgoligarkerna (Foto: Bugatti)

En helt ny Bugatti för 30 000 euro – det låter frestande, men har en fångst. Eftersom den nya el-racern ”Baby II” från den ädla VW-dotter från Frankrike kommer i 3/4-skalan för små och stora barn. Kopian av den legendariska racerbilen före krig Bugatti Type 35 med en kaross från 3D-skrivaren är främst avsedd för rika barn av sjeiker och oligarker. Om det är nödvändigt kan graciösa byggda vuxna enligt Engadget också komma bakom rattet. Det är därför det finns två steg för elmotorn. I Kids Mode klarar E-Bugatti maximalt 20 km / h, vuxna får resa med 45 km / h. Alternativt finns det – som med den stora Bugattis – en ”hastighetsnyckel”, som släpper den maximala effekten på 13,4 hk. Bugatti visar begränsat till 500 exemplar av Baby II vid tillfället av 110-årsjubileumet i Genève Motor Show.

Slutet på LEAD: Trump och ”Tim Apple” -Fake News

Visste vi det: De senaste anfallen om Donald Trump, Apple-chefen Tim Cook, som förnyades i förra veckan i ”Tim Apple”, var återigen bara ”Fake News”. Den upptagna amerikanska presidenten ville spara med förkortningen av sin gäst bara ”tid och ord”. Denna Trump insåg nu i en tweet för vilken han hittade tillräckligt med tid och 49 ord.

Tim Cook från Apple, jag hänvisade snabbt till Tim + Apple som Tim / Apple som ett enkelt sätt att spara tid och ord. Fake News var nedslående över det hela, och det blev en annan dålig trumfhistoria!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 mars 2019

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *