TechTäglich: Sparkasse före start – Apple Pay blir en massmarknad

Sparkasse före start: Apple Pay blir en massmarknad

Sista genombrottet för Apple Pay i Tyskland, mobilbetalning blir en massmarknad: Sparbanken har meddelat att Apple Pay kommer att lanseras 2019. Endast hos Apple Pay var ING: s support låst upp. Norisbanken vill också börja snart med integrationen av betaltjänsten.

I en tweet har Sparbankföreningen förklarat att Mastercard och VISA fortfarande kan användas under 2019. Girokardet bör stödjas men endast från 2020. En exakt startdag för introduktionen kallade Sparkasse ännu inte. Vi räknar dock med det inom kort och slutligen kommer året att ta slut.

True Animal Love: Snapchat AR nu i djurparken

Snapchat 2123517 1920
Snapchat samarbetar nu med Köln Zoo för att sensibilisera besökare mer för hotade arter (Bild: Pixabay)

Köln Zoo, i samarbete med Snapchat, arbetar med augmented reality (AR) fram till 28 oktober. För att sensibilisera besökare för artens utrotning synliggörs djur i tomma skåp. Zoo-besökare skannar en symbol på brädet framför den tomma inneslutningen. Snapchat-linserna väcker sedan de hotade djuren till liv. Besökare upplever praktiskt taget på sin smartphone hur en elefant, en tiger eller en krokodil rör sig genom landskapet. Bakom projektet står bland annat tekniska universitetet i Köln, som har tagit hypen om Pokémon som modell.

Med zoo-projektet vill särskilt unga människor ta upp Snapchat: ”Det kan skapa ett ytterligare incitament att ta djupare in ett ämne.” Den som känner sig adresserad kan donera på webbplatsen för Köln zoo för hotade arter , Kölnprojektet kommer att lanseras i andra djurparker, enligt Snapchat i framtiden.

Alexa kan nu också viska

Alexa
Pssssst! Amazons språkassistent Alexa har lärt sig viskningen (Foto: 123rf.de)

Snälla tala högt och tydligt: ​​Det var det bästa för språkassistenten Alexa hos Amazon. Psssst, dessa tider är över nu: Alexa kan nu också viska när hon ifrågasätts i en viskning. Detta kan vara en fördel om till exempel barnen inte ska väckas av ett Alexa-ordstäv. Inställningen fungerar så att röstassistenten måste viskas för att ”Aktivera Alexa, viskningsläge”. Alternativet Whisper kan också läggas till manuellt. För att göra detta ändrar du i Alexa-appen i Inställningar -> Alexa-konto -> Alexa röstsvar -> viskningsläge. Det är här viskningsalternativet kan inaktiveras.

Istället för en riktig anställd fungerar en robot: Här kommer Alex

Dpa Urn Newsml Dpa Com 20090101 191017 99 338193
Roboten Alex tar över kundservicen i elektronikbutiken Conrad (Foto: SZ / dpa)

En nyhet i Berlin: Hos elektronikhandlaren Conrad tar roboten Alex nu upp en riktig anställd. Försäljningsroboten betjänar kunder dygnet runt. Beroende på kundens önskemål kan roboten hitta batterier, adaptrar eller engångskameror i sortimentet av 36 produkter och överlämna dem till köparen. Betalning sker kontant eller med kort.

Alex kontrollerar tolv olika ansiktsuttryck, förklarar företaget. Den konstgjorda anställden är ett test. Huruvida han kommer att fortsätta att tjäna dygnet runt i andra butiker är fortfarande öppen.

Uppror mot WhatsApp-skatten lyckades

Whatsapp Getty Images 936215702
Skatter på WhatsApp? Libanons medborgare leker inte med … (Bild: Getty Images)

Med massiva demonstrationer har libanesiska WhatsApp-användare förhindrat en skatt på samtal via den populära budbäraren. Observatörer talar om årets största demonstrationer i Libanon. Regeringen ville ta ut 0,20 $ för varje VoIP-samtal. Som ett resultat tog tusentals ut på gatorna. Det kom högt Tysk våg till och med för att kollidera mellan demonstrationer och poliser inklusive skadade. Demonstranterna krävde också fler jobb och mer utbildning. Landets telekommunikationsminister, Mohamed Choucair, sa att premiärminister Saad Hariri hade dragit tillbaka skatten. Egentligen hade den libanesiska staten, som har förklarat den ekonomiska krisen, öronmärkt 250 miljoner dollar i intäkter från samtalskatten.

Slutet på LEAD: Inga döda byxor vid telekom

Telekom har sålt en smart underbyxa ”Love Magenta Connected Underwear” med Bluetooth-anslutning. Underkläderna är designade för par och såldes också i par. Varje låda inkluderade ett par underkläder och 2 ”LoveChips.” Tack vare beacons påminner appen dig att ta en digital paus och ta hand om samhörigheten. Gadgeten var begränsad till 1 000 stycken och kostade 25 euro plus fraktkostnader – bara timmar efter början var den magenta-röda

han trosor sålda ut. Inga toto byxor på telekom!

Och med det önskar jag er en livlig start på veckan. Vi ses i morgon på TechTäglich!

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *