Optimering av sociala medier för mediemärken

Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest, WhatsApp: Nu finns nästan alla varumärken på olika sociala nätverk. För om du lyckas adressera din målgrupp med rätt meddelanden kan du bygga upp en enorm räckvidd för marknadsföring av ditt varumärke eller dina produkter inom mycket kort tid.

Det är dock viktigt att du väljer rätt plattform och riktar in din annonsering.

Ge tillräckligt med resurser för att bygga och underhålla

En av de viktigaste faktorerna för framgången för din närvaro på sociala medier, som fortfarande underskattas av många företag, är underhållet av kontona. Alla fans, grupper eller kanaler måste hållas uppdaterade med innehåll och upprätthålla kontinuerlig kommunikation med användare.

Det är därför viktigt att det finns en solid kanalchef som är engagerad i denna uppgift och också svarar på kritik, frågor eller negativ utveckling inom en timme om möjligt.

Vill du veta mer om hur framgångsrik marknadsföring på sociala medier fungerar? Registrera dig sedan för Social Media Marketing Seminar på W & V Academy!

display

Använd rätt format för din prestanda

En annan faktor för en framgångsrik närvaro på sociala medier är den perfekta anpassningen av din grupp eller sida till omständigheterna på respektive plattform. Snap-annonser, till exempel, visas alltid vertikalt i Snapchat, på Instagram är särskilt Caroussel-format populära. I grund och botten måste därför innehåll för de enskilda plattformarna speciellt produceras för att det ska bli framgångsrikt.

Detta åtföljs av att dina bidrag publiceras vid rätt tidpunkt. Affärsnätverk som LinkedIn eller XING besöks huvudsakligen under arbetstid, medan Snapchat, Facebook eller Instagram främst används på kvällarna eller på helgerna.

Också intressant: På Pinterest-start: En bloggare avslöjar hur man gör det

Så att du till och med kan bedöma hur framgångsrik din kampanj verkligen är, måste du använda utvalda verktyg som Facelift, Ubermetrics eller xy från början. De hjälper dig att identifiera förändringar i dina kanaler eller nå och reagera därefter.

För med sociala medier får du inte missa någon innovation. Ibland byter Facebook eller Instagram algoritmen och en tidigare framgångsrik närvaro förlorar räckvidd över natten. Om så är fallet bör du omedelbart undersöka och förbättra.

Högre engagemang genom rätt innehåll

För att hitta rätt innehåll för min närvaro måste jag känna min målgrupp så exakt som möjligt. Därför bör både publiken och publicerat innehåll granskas kontinuerligt: ​​Är mitt innehåll relevant och kreativt nog för min publik? Kommer formatet och beredningen av mitt inlägg till mina följare? Vad är ditt engagemang? Hur ofta läcker, delas eller kommenteras mitt inlägg?

För att besvara dessa frågor är det bra att först titta på statistiken för de enskilda plattformarna: Facebooks insikter eller Twitter Analytics illustrerar hur bra ett inlägg har tagits emot och hur synligt det är. Ofta kan populära ämnen och innehållsformat också identifieras baserat på vyerna och interaktionshastigheten.

Facebook eller Instagram tillhandahåller också liknande analyser och statistik för att utvärdera din närvaro. Dessutom kan du också se utvärderingen av dina konkurrenter och lära av deras framgångar eller misstag. Google Analytics hjälper dig också att utvärdera exakt vilka inlägg dina användare har gjort i din butik eller webbplats.

Glöm inte SEO-optimering

En framgångsrik närvaro på sociala medier stöder också alla andra kanaler. Därför är det viktigt att använda rätt sökord och hashtags här också.

Ta reda på vilka söktermer dina fans använder när de tas till din sida och integrera dem sedan i dina texter regelbundet – oavsett om det finns på fansiden, profilbeskrivningen, webbsidan eller i dina inlägg. Dessutom bör nyckelorden för videor eller grafik anpassas så att Google och Co. finner dina inlägg bättre.

Bly 4 täck 1200X1200

Hur snälla?

Det har aldrig funnits så många sätt att kommunicera på. Hur lyckas företagen kommunicera meddelandet? LEAD Bookazine 4/2018 innehåller tips för användning av röstfärdigheter, UX och förändringshantering i arbetslivet. Så här lyckas kommunikationen – utan missförstånd.

Beställ nu

Korsfrämjande som intervallförstärkare

Cross-promotion är det enklaste sättet att öka både räckvidden för din närvaro på sociala medier och upptäckbarhet på webben. På nästan alla plattformar är det möjligt att länka webbplatser eller andra närvaror, till exempel ett blogg eller Twitter-konto via en länk. Som ett resultat kan enskilda kanaler slås samman för att bilda en helhetsbild av din företagsbild.

Speciellt inom arbetsgivar- och varumärkesområdet kan detta vara en viktig komponent. Och: Ju bättre du nätverkar de enskilda kanalerna, desto fler användare kommer du att nå. Men det betyder inte att du måste vara närvarande i varje kanal för det bara.

slutsats

I princip skiljer sig optimering av en närvaro på sociala medier lite från en onlinekampanj som kontinuerligt ses över, förbättras och fokuseras på dess framgång. Den enda skillnaden är att det inte finns någon begränsad varaktighet. Det är en pågående process som kräver ständig övervakning av utvecklingen av algoritmerna för sociala medieplattformar och sökmotorer.

För att publicera lämpligt innehåll är en kontinuerlig framgångskontroll viktig. Om ingen svarar på ditt inlägg eller din Instagram-berättelse kan det ha olika orsaker. Genom en grundlig analys kan du ta reda på om skulden är på innehållet, tidpunkten för publiceringen eller andra faktorer.

Faktum är att om du måste investera pengar för din räckvidd har du inte gjort dina läxor.

Intressant: Mata inte trollen!

Om författaren: Thomas Weigel är Chief Content Officer på Know You yet. Som barn på 80-talet och den kreativa sidotänkaren grundade Thomas 2008 med ”Kommer du ihåg?” den första Facebook-fansidan för nostalgik i tyskspråkiga länder. Sedan 2016, tillsammans med performancemarknadsbyrån Cormes, har han successivt utvidgat webbplatsen till en av de största och mest aktiva Facebook-fansidorna i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Nyhetsbrev & Messenger

Alltid aktuellt om alla ämnen i det digitala livet med LEAD Newsletter och LEAD Tech Newsletter. Oavsett om det är professionellt eller privat. I din inkorg eller via messenger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu
Prenumerera nu via messenger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *