De tio mest intressanta CES-nyheterna

4400 utställare, 182 000 deltagare, nästan 1 000 talare – CES 2019 sätter återigen nya rekord. Och för intressanta introduktioner av prylar, i linje med den nuvarande teknologibom: 2018, enligt GfK-studien, användes mer än en biljon euro över hela världen på konsumenttelefoner och konsumentelektronik. Europeiska konsumenter stod för 25 procent av denna försäljning. Trenden är i nästan alla kategorier till premiumprodukter som är användarvänliga och nätverksbaserade.

De dominerande teman för CES 2019 är AR / VR, IoT, Smart Home, Wearables, 8K TV, Cars, 5G Mobile och Smart Cities. LEAD tar dig med på den ”globala scenen för innovation”, på en turné med tio intressanta CES-nyheter.

De senaste nyheterna om CES 2019 finns tillgängliga i livebloggen.

Sfärspektrum

Sphero är känd för sina små intelligenta kodningsinlärningsroboter. År 2018 tog företaget över Startup Specdrums. Med den första produkten är det möjligt att skapa musik som lekmann på praktiskt taget vilken yta som helst, tack vare smarta ringar. Dessutom trycker du på smarta ringar. Ringarna upptäcker skillnader i färg och rörelse via accelerationssensorn. Tillsammans med (iOS) -appen görs musik lika enkelt som videon visar mycket bra.

pris: $ 65 för en ring, $ 100 för två ringar / från ungefär mitten av januari

Väggen

LG imponerade på CES med lanseringen av en ny 88-tums OLED-TV-panel som upplöses på 8K. Tricket: Ljudet finns i displayen (”Ljud på skärm”), det finns ett 3.2.2 Dolby Atmos-system integrerat. Prototyp här är en liknande Sony-skärm. Således löser LG ett problem med modern tv: den mest svaga ljudkvaliteten.

Men ännu mer förvåning tillhandahålls av Samsung. Sydkoreanerna har också en imponerande 98-tums 8K-TV i Las Vegas i början, men TV-apparaten ”The Wall”, vid förra årets CES endast ett koncept, förtjänar mest uppmärksamhet. ”The Wall” är vad sydkoreanerna kallar sin första 75-tums hemodlade MicroLED-TV. 4K-enheten lovar den tydligaste skärmen ännu (”dubbelt så mycket färg renhet”) med rent svart.

pris: fortfarande okänd / tillgänglig antagligen 2019

Vuzix Blade

Google Glass är dött, länge lever Vuzix Blade. AR är och förblir ett av framtidens stora toppämnen. År 2018 presenterade Vuzix utvecklare för sina AR-glasögon Vuzix Blade. Precis i tid för CES 2019 är konsumentversionen nu tillgänglig. Starten i New York förlitar sig på en liten head-up-färgskärm på höger lins. Där visas aviseringarna från (Android) smarttelefonen samt vissa appar och streamingtjänster. Den inbyggda kameran upptäcker ansikten. Alexa och Google Assistant stöds.

pris: 1099 Euro / vuzix.com / produkter / smarta glasögon

UrgoNight

UrgoNight är en av de första enheterna som är utformade för att förbättra sömnen men behöver inte bäras under sömnen, men tidigare på dagen. Huvudbandet syftar till att lära hjärnan att sova bättre med app-baserade hjärnövningar och elektroencefalografi (EEG). Enligt utvecklarna måste UrgoNight bäras tre gånger i veckan, i 20 minuter om dagen, i tre månader. Därför ska fler hjärnvågor genereras för sömnfasen. Löfte: Somna 40 procent snabbare och minimera risken för att vakna upp på natten med 53 procent.

pris: $ 600 / förbeställbar från våren

Samsung CRG 9

En annan bildskärm från Samsung: en mäktig med fantastiska 49 tum för hardcore-spelare. CRG9 erbjuder en uppdateringsfrekvens på 120Hz, en dubbel QHD-upplösning (5120 x 1440), HDR10 och en maximal ljusstyrka på 1000 nits. HDMI-port, två skärmportar, USB 3.0 och ett hörlursuttag finns också ombord.

pris: ännu inte känd

Withings BPM Core

Enligt Withings ”världens mest avancerade” Sphygmomanometer har företagets kategori ”Wearables” hedrat med CES Innovation Award. Den kombinerar blodtrycksmätning med ett EKG för att detektera förmaksflimmer och digitalt stetoskop. Systemet med tidig varning bör fungera enligt den franska tillverkaren med klinisk precision. De tre mätningarna utförs inom 90 sekunder i följd, även enskilda frågor är möjliga. Mätresultaten visas i den gratis Withings Health-appen och kan delas med läkaren via e-post.

pris: 249,95 euro / från andra kvartalet 2019

LG roll-TV

Inte bara smartphones håller på att bli hopfällbara, utan också TV: Förra året LG visade ett koncept av sin roll-TV – i år är projektet en verklighet. Enligt LG borde den inte vara redo för marknaden förrän 2020, men den ekonomiska tjänsten Bloomberg har redan spekulerat 2019 med ett lanseringsdatum. 65-tums-tv-enheterna med en knapptryckning som en garageport. De organiska OLED-skärmarna bör vara enklare att vika än konventionella LCD-skärmar.

pris: fortfarande okänd

Samsung Space Monitor

Lite utrymme på skrivbordet och fortfarande en skärm ska användas? Då är Samsung Space Monitor en praktisk lösning. Det är fäst på baksidan av ett skrivbord med ett armklämma, vilket lämnar arbetsområdet fritt. Om monitorn bara inte används kan den vinklas från skrivbordet och placeras platt mot väggen. Två varianter kommer att finnas: 27 tum med QHD-upplösning (2560 x 1440) och 32 tum med 4K UHD-upplösning.

pris: fortfarande okänd

Bacon Case-e

Även barn gillar att använda sin (dyra) iPad på sina föräldrar. Och plötsligt faller det ner. Sedan den nya Case-e från den välkända tillbehörsleverantören Speck är en smart idé: två armar används inte bara för positionering i porträtt- och landskapsformat, utan också som hållare på nackstöd för långa bilturer. Case-e är tänkt att dämpa faller från upp till två meter tack vare de tjocka stötfångarna.

pris: Cirka 40 dollar / knappt 35 euro

Lavviebot

”Kattlåda, kattlåda – ja det gör katten lycklig, kattlådan, kattlådan gör katten lycklig, du går in i affären, köper något trevligt för katten,” sjöng Helge Schneider 1993. Från den smarta kullboxen ”LavvieBot” från Kullen med internetuppkoppling rengör sig själv och fyller automatiskt kattkullen. En kokosnötliknande parfym inuti LavvieBots neutraliserar lukten. Den gratis appen visar mängden strö och nivån på avföringspåsen grafiskt Appen kan också beställas nya avföringsväskor.

pris: tidigare okänd

Och vad gör Apple på CES 2019?

Medan tävlingen så starkt väcker trumman i början av året på egen hand, förblir Apple CES – redan traditionellt – långt borta. Nästan. Eftersom runt hörnet på mässan har Apple sedan talat. I form av en liten gerillakampanj har företaget bifogat en XXL-affisch till en skyskrapa: ”Vad som händer på din iPhone, stannar kvar på din iPhone” är där för att läsa, med en länkhänvisning till Apple-personens specialsida.

display

Dessutom tillkännagav den långvariga motståndaren Samsung på kanten av CES ett överraskande partnerskap med Apple. iTunes-filmer och -serier och Apple TV-appen kommer att integreras i alla nya Samsung TV-modeller i framtiden. Modeller från 2018 kommer att eftermonteras via mjukvaruuppdatering. Detta eliminerar omvägen via Apple TV. Integration i andra enheter från andra tillverkare planeras också.

Ur Apples synvinkel är detta ett logiskt steg eftersom det ökar distributionen av iTunes- och TV-appinnehållet snabbt. Precis i tid för den förväntade lanseringen av den nya Apple-videoplattformen med exklusiva interna produktioner inom film- och seriefältet, vars rättigheter Apple har köpt massivt de senaste månaderna.

CES 2019 kommer att löpa fram till den 11 januari i Las Vegas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *