TechTäglich: Tweets redigera – det är så det fungerar

Redigera tweets – så här fungerar det

Stavefel eller materiellt nonsens som upptäcktes i en tweet, men först efter att skicka – det är dumt. Eftersom även 13 år efter uppfinningen erbjuder Twitter ingen redigeringsfunktion. Endast besvärligt sätt att korrigera en tweet: Kopiera den felaktiga texten, radera sedan tweeten och korrigerade inlägget nytt. Inte konstigt att redigering står högt på önskelistan för många Twitterers. Och snart, så 9to5Mac, kan det faktiskt vara så långt: I en ellenlangen-intervju med podcaster Joe Rogan förklarar Twitter-chef Jack Dorsey bland annat hur korrigeringen kan fungera. Således kan användare redigera sina tweets senare. Men den ursprungliga versionen skulle också vara tillgänglig – av historiska sanningsskäl. Användare har mellan 5 och 30 sekunder att granska sin text efter att ha skickat in dem. Inom detta fönster skulle tweeten för andra användare inte vara synlig ännu. ”Exakt det här konceptet vi för närvarande tittar på,” säger Dorsey.

”Och marmot hälsar varje dag” som ett VR-spel

Kultfilmen ”And Groundhog Day” med Bill Murray från 1993 får en efterträdare – men inte på bio, utan som ett VR-videospel. Sony Pictures har just släppt spelet ”Groundhog Day: Like Father Like Son” för PlayStation VR-glasögonen och Oculus Rift and Vive-glasögonen. Spelets hjälte är Phil Connors Jr., son till Bill Murray. Liksom sin far är han fast i en tidskrigning som han bara kan lämna när han ”känner igen det verkliga värdet av vänskap och familj.” Naturligtvis, enligt Engadget, spelet visas inte omedelbart på ”Groundhog Day” – men någon gång under året 2019.

Lösenordsägaren är död – kryptobörsen förlorar 190 miljoner dollar

Bitcoin-lösenord
Inte allt guld som glittrar: Bitcoins är värdelösa utan lösenord (Foto: 123rf.de)

Dagens mest ovanliga tekniska nyheter: QuadrigaCX, det kanadensiska kryptobörsen, kan inte längre betala sina kunder 190 miljoner dollar i bitcoins och andra cybervalutor – eftersom dess grundare Gerald Cotten dog oväntat i Indien i december. Och 30-åringen var enligt Coindesk den enda som visste lösenordet för att frigöra medlen. Företaget måste nu ansöka om konkurs. Cotten reste i Indien för att öppna ett barnhem för flyktingbarn. Han dog där strax före jul på tarmsjukdomen Crohns sjukdom. Även om hans änka Jennifer Robertson sägs vara i besittning av Cottens bärbara dator – men uppenbarligen så väl säkrad att även kunniga hackare inte kunde få tillgång.

Batteritillverkaren tar med sig 26 smarttelefonmodeller

Energizer-smartphones
Ser nästan ut som enorma batterier – Energizer-smartphones med popup-kamera (Foto: Energizer)

Ovanligt är detta meddelande också i anledningen till mobilradiomässan MWC, som börjar den 25 februari i Barcelona. Batteritillverkaren Energizer vill göra stora inbrott i smartphoneföretaget – och i Barcelona kommer det att visa 26 (!) Nya modeller skapade med hjälp av den franska tillverkaren Avenir. Energizer lovar enkla telefoner och smartphones i alla prisklasser, inklusive toppmodeller med utdragbara kameror, fällbara skärmar och ett enormt 18 000 mAh-batteri. Enligt The Verge handlar det emellertid om tre olika telefoner, det amerikanska företaget packar inte alla dessa funktioner i en smartphone.

Apple: Siri förlorar sin chef

Siri chef
Assistent utan chef: Apples Siri (Foto: Apple)

”Hej Siri, var är din chef?” ”Ingen aning.” Apples inte alltid mycket intelligenta språkassistent har tappat sin chef. Bill Stasior, som ledde Siri-utvecklingen sedan 2012, är inte längre i den positionen, enligt TechCrunch, men uppenbarligen stannar med Apple. Huruvida hans överföring har att göra med det faktum att Siri har fallit bakom när det gäller talförståelse och funktioner under de senaste åren bakom Amazon Alexa och även bakom Google Assistant, är ännu inte känt.

Slutet på LEAD: De bästa reklamfilmen från Super Bowl

New England Patriots har (tyvärr) vunnit Super Bowl mot Los Angeles Rams i ett oroande tråkigt slutspel. Mer spännande och spektakulära var reklamfilmen under pauserna, vilket traditionellt väckte mycket uppmärksamhet på Super Bowl. Från Serena Williams (för datingnätverket Bumble) till Backstreet Boys (för Nacho-tillverkaren Doritos) var många superstjärnor att se. Och här är samlingen av de bästa reklamfilmen från Super Bowl.

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *