Om interaktion mellan människor och varumärken

På sociala medieplattformar delar och kultiverar människor sina passion, de utbyter åsikter, kommenterar, betygsätter och njuter av samhörighet. Inte sällan bildar de samhällen efter sina preferenser för att prata om sina intressen. De vill ha något att säga, de vill bli frågade och de vill se vad andra tycker om de frågor de pratar om.
Exakt varför integrationen av kommuner kan vara meningsfull också för varumärken. Om du gör det klokt kan du vara ganska framgångsrik med integrationen av ditt eget varumärkesgemenskap via plattformar som Facebook. Vad krävs? Framför allt kunskap om människors lidenskaper och intressen och målinriktad användning av olika möjligheter till samhällsengagemang.

Varumärken kan använda gemenskaper, som Facebook-grupper, på olika sätt. Du kan skapa nya grupper själv och initiera en ny ”engagerad fanbas” med en unik, kreativ idé. Du kan bjuda in medlemmar på deras sidor. Och de kan uppmärksamma sin grupp via tävlingar och Facebook-annonser. Grupperna bör emellertid alltid ha ett mervärde för medlemmarna och dessutom tillhandahålla aktiverande element så att något verkligen händer där.

display

Kontot övertagande

Den digitala guruen Gary Vaynerchuck kallade med rätta Account Takeovers ett bra exempel på ett 50/50 värderingsutbyte, ett partnerskap mellan varumärke och influencer som faktiskt tjänar båda sidor lika. Och han har helt rätt. Och det är exakt varför så många företag (inklusive AboutYou) för närvarande experimenterar med det. Med övertagande av konton avses tillfällig ”kapning” av ett marknadskonto av en influencer eller av en medlem i gemenskapen, som tidigare valts ut till exempel av en lotteri. Kontoövertagande är också ett bra sätt att bygga ett starkt samhälle eftersom de gör företaget särskilt tillgängligt.

Användargenererat innehåll

På sociala medieplattformar som Facebook eller Instagram drar företag nytta av sitt samhälls aktivitet, särskilt deras innehåll och engagemang i affärsinnehåll. För varumärken som vill ge ett samhälle en ram för öppet utbyte innebär detta: starkt fokus på att stimulera användargenererat innehåll – i form av berättelser, videor och foton. Det finns nu många fina exempel på kampanjer som förlitar sig på den här typen av innehåll och använder det för sina egna kanaler.

Undersökningsverktyg

Undersökningar om inlägg eller berättelser är ett bra sätt att aktivt involvera ditt samhälle i beslutsfattande eller be om deras åsikt. I berättelser kan bilder behandlas via klistermärken och GIF: s extremt underhållande. De begränsade svarsalternativen polariserar, omedelbara resultat speglar en mycket direkt åsikt. Båda är perfekta triggers för ytterligare interaktioner.

Live Q & A

Frågor och svar, till exempel via Facebook Live, är ett viktigt verktyg för att stimulera direkt utbyte med samhället. Väl förberedda, autentiskt modererade och började med goda isbrytarefrågor, ta med sådana frågeformer mycket trafik. Dessutom kan räckvidden för dessa liv pressas via kända moderatorer eller deltagare samt tävlingar.

Red Bull visar hur det fungerar

Typiskt för ett varumärke som alltid är lite utanför den misshandlade banan, krävde Red Bull en studentutmaning som inkluderade utmaningen ’Can You Make It?’ Målet: att inspirera unga studenter för varumärket Red Bull. Tanken: Deltagande lag ska resa över hela Europa – utan kontanter och kreditkort. Istället användes 24 Red Bull-burkar som valuta, som måste bytas mot mat, sömn och transport med mycket charm och förhandlingsfärdigheter. Utmaningen: På vägen ska lagen uppleva så många äventyr som möjligt, med videor, foton och co-dokument och i bästa fall toppa de andra lagen med sina egna äventyr. Studentteam från hela världen kan ansöka.

27 miljoner videovisningar och 4,3 miljoner unika tittare

I april 2018 började mer än 200 lag från 60 länder sin sju dagar långa äventyrsresa. Hela utmaningen åtföljdes av videor på Facebook. Undersökningar och livefilmer involverade aktivt samhället. Deltagandet var stort: ​​mer än 27 miljoner videovisningar och 4,3 miljoner unika tittare – det här är bara två av framgångshistorierna för Red Bull ’Can You Make It?’ -Utmaningen.

Aktiveringen av samhället bereddes i tre etapper: En bred medvetenhetskampanj väckte studenternas uppmärksamhet på utmaningen. I en videokampanj på Facebook och Instagram uppmanade Red Bull gemenskapen för unga studenter att möta utmaningen ’Can You Make It?’ En Messenger Bot hjälpte till med applikationen som tränare och var också stödjande under tävlingen. Slutligen, i delningsfasen, # Kan du göra det? delade alla elevernas intressanta, europeiska äventyr. Från detta användargenererade innehåll skapade Red Bull flera ”Bästa av: Kan du göra det?” Sammanställningar om Red Bull ”Kan du göra det?” I slutet av utmaningen. Facebook-sidan publicerades.

Christina Keller Facebook
Foto: Facebook

Christina Keller leder Creative Shop för Facebook och Instagram i Centraleuropa. Tillsammans med sitt team stöder hon företag och byråer i att utveckla innovativa idéer för Mobile First-miljön. Innan hon kom till Facebook i augusti 2015 arbetade hon för flera reklambyråer – inklusive Jung von Matt, TBWA och DDB – och senare för Deutsche Bahn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *