TechTäglich: Den helt olika iPhone-2020

Den helt olika iPhone-2020

Jag ringer önskedröm
En iPhone som ett drömslott. År 2020 kan dagens iPhone se helt annorlunda ut (Foto: pixabay)

IPhone-leveranskedjan viskar igen. Inte om 2019-modellerna som visas på hösten, utan om vad som ska hända 2020. Under 2019 borde det finnas små uppdateringar på iPhone. Allt kommer att vara annorlunda 2020: enligt en DigiTimes-rapport planerar Apple bara med OLED-skärmar.

Även i storleken på de tre modellerna bör förändras under det kommande året något från 5,8 tum, 6,1 tum och 6,5 tum bör då vara 5,24 tum, 6,06 tum och en mäktig 6,67 tum. Större är bättre? Och också dyrare? Vänta. I alla fall, trots alla tvister med Apple, kommer Samsung igen att vara den främsta displayleverantören i domstol.

Även i design skulle 2020 kunna göra något. Men nu är det dags att överleva den lilla försäljningen 2019. Enligt rapporten riktar Apple sig till försäljning på 180 till 190 miljoner enheter i år. I Kina har Apple just sänkt priserna för de nuvarande modellerna.

Den första smartwatch för självdesign

Withings Flytta självdesign
Konfigurera din egen Smartwach optiskt – det är inte fallet ännu (Foto: Withings / Montage: Gronau)

Apple Watch dominerar smartphone-verksamheten. Kreativa idéer behövs för att vinna Cupertino marknadsandel. Withings försöker för närvarande på fitnessklockan Withings Move. Användare kan designa själva klockan – detta gäller väskfärgen, urtavlan och armbandens material och färger. Withings lovar 5850 möjliga kombinationer. Designen implementeras sedan i Withings-fabriken i Frankrike 1: 1. Två till tre dagar efter att beställningen redan skulle levereras.

Och vad kan klockan mer göra? Den har två ringer, en för tid på dagen och en för visning av den dagliga aktiviteten. Förutom den atletiska prestationen, övervakar den också sömnen och ger en batteritid på ett och ett halvt år. Som bonus finns det coachingsmotivationsprogram i gratis Compagnies-appen. Priset börjar från 79,95 euro pågår.

Microsoft intryckt

böcker
Microsoft mothet eBook-butiken einn (Foto: pixabay)

Microsoft säger farväl till verksamheten med att sälja e-böcker. Det kommer inte längre att finnas några digitala böcker i Microsoft Store för Windows PC. Alla böcker som tidigare köpts av kunder kommer att raderas på en gång i juli och inköpspriset återbetalas. Den som noterar i sina köpta böcker lite detaljerade, får 25 $ extra för att kompensera för förlusten av anteckningar.

Som rapporterats av The Verge vill Microsoft fortsätta att effektivisera sin butik. Det finns inget utrymme kvar för böcker. Dessutom var konkurrensen med Amazon, Apple Books och Google Play Books förmodligen för stor.

Swatch vs. Apple: De kryssar inte rätt

Klocka tick
Swatch-klockorna kan kryssa enligt domstolsbeslut (Foto: pixabay)

Swatch vann mot Apple i domstol, rapporterar Reuters. Sedan 2017 var det en tvist om en Swatch, som annonserades med parolen ”kryssa annorlunda”. Apple (”Tänk annorlunda”) var för likt reklamslogan. Dessutom hade schweizern skadat Apples varumärkespatent.

De schweiziska domarna såg det annorlunda och bedömde att Apple inte skulle kryssa för i detta fall. Swatch fick rätt. Anledning: ”Tänk annorlunda” är inte välkänt i Schweiz. Därför finns det ingen risk för förvirring. Dessutom lyckades Apple inte tillhandahålla tillräckligt med bevis för likheten.

Ägg, vi behöver ägg

påskägg
Ägg, ägg, ägg: Från måndag kommer det att bli påsköverraskningsägg på Amazon (Foto: pixabay)

Ja, är jul igen? Nej, lyckligtvis är det påsk. Det legendariska ordet Olli Kahn går i uppfyllelse: ”Ägg, vi behöver ägg.” Och tillkännager redan tjocka (påsk) ägg. Amazon lanserar en påsk specialförsäljning. Från och med nästa måndag lovar onlinehandlaren rabatter på upp till 50 procent.

Om du letar efter prylar, tillbehör med mer, bör du vänta till 8 april och inte rusa någonting.

Reducerade priser inkluderar 4K-TV-apparater från LG och Sony, Xbox och PlayStation, smartphones från Samsung, Huawei och Sony, dammsugare och gräsklippare, många surfplattor och prenumerationer för ljudboktjänsten Audible och Amazon Prime Music.

Slutet på LEAD: kylning med glasögon

Ommmm! Telekom använder World Health Day (7 april) som en möjlighet att utöka Magenta Virtual Reality. Från och med nu kan du kyla – med fem VR-meditationsvideor som kan laddas ner gratis i appen.

3D-filmerna ska hjälpa dig att minska stress: Echo in White, Breathe & Relax, Sunny Island, Green Mountains och Dolphins Dance kan ses med eller utan VR-glasögon, men med glasögon är sessionerna mer intensiva.

Förhoppningsvis avkopplingen när man tittar på nästa telekomräkning då inte omedelbart försvunnit …

Telekom Magenta Vr
Tystnad med VR-glasögon: Hur meditation fungerar med Telekom (Foto: Telekom)

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *