TechDaily: Face ID nu också för hundar

Face ID nu också för hundar

Pussycat Pixabay Com
Hundar har nu kanten på Face ID (Foto: pixabay.com)

Hittills var det bara människor som kunde dra nytta av ansiktsigenkänning på smartphones och surfplattor. Men nu kommer Face ID för hundar. Tekniken utvecklades av den kinesiska starten Megvii, rapporterar TheVerge.

Avgörande för djuren är deras näsa. Det skannas eftersom 95% av alla hundar tydligt kan identifieras av luktorganet. I samband med en app skannas näsan ur olika perspektiv.

Uppstarten påstår att med den nya tekniken har redan 15 000 hundar återhämtats. Myndigheterna utnyttjar också tekniken. Om en fri-roaming hund identifieras i parken utan koppel, använder myndigheterna tekniken för att hitta och straffa en ägare.

Telekom StreamOn: Av i aktuell form

Stream On Social Flat
Just nu har Telekom också integrerat en social lägenhet i StreamOn (Foto: Telekom)

StreamOut istället StreamOn: Telekom har lidit i domstol ett nytt och denna gång omöjligt nederlag. Högsta förvaltningsdomstolen i Nordrhein-Westfalen fattade ett brådskande beslut med tanke på att StreamOn i nuvarande form kanske inte kommer att erbjudas för tillfället.

Domarna anser att StreamOn bryter mot principen om netneutralitet, som är förankrad i europeisk lagstiftning, liksom europeiska roamingbestämmelser. Fortsättningen var förbjuden av domstolen i den nuvarande formen.

Telekom måste ta erbjudandet nu från marknaden (som ingen tror) eller ändra i enlighet med detta. Till och med Vodafone borde ha noterat domen exakt. Med Vodafone Pass finns det ett jämförbart erbjudande med StreamOn för gratis strömning av internettjänster utan att belasta datavolymen.

Airmail: Populär e-postapp upprör lojala kunder

Air Mail I Os App
Airmail är en av de mest populära e-postklienterna som utvecklats av tredjepartsleverantörer (Foto: Airmail)

Airmail iOS- och macOS-e-postklienten, som har varit ett populärt alternativ till Apples interna app-app i flera år, faller för sina lojala kunder: Airmail introducerar en prenumerationsmodell med den senaste uppdateringen. För att kunna fortsätta använda pushmeddelanden och andra funktioner, är 2,99 euro per månad eller 9,99 euro per år.

Problemet: Även lojala befintliga kunder som har betalat 5,49 € för Airmail på iOS måste byta till prenumerationen om de vill fortsätta använda hela funktionen. Du beviljas bara en fyra månaders avdragstid, sedan går det till pengarna. Vad irriterade många stamgäster: Airmail har samlat massiva 1-stjärniga betyg i App Store under de senaste timmarna, eftersom långsiktiga användare känner sig perversa.

Wirt försvarar sig i domstol mot Google Maps

Braustueberl Tegernsee på Google Maps
Braustüberl på Google Maps (Skärmdump: Gronau)

I Tegernsee är det vanligtvis mysigt på Bauerntheater. Men nu får ordet ”teater” i samhället en ny dimension: en hyresvärd går till domstol mot Google Maps, eftersom internetgiganten i hans kortapplikation visade långa väntetider i värdens ”hertigbryggning”. Det fanns fortfarande tillräckligt med bordfria.

Hyresvärden anser att uppgifterna på Google maps är skadliga för företag. Han söker inte tvist, förklarar Hubert till Spiegel Online. Men han kräver utelämnande och korrigering, eftersom informationen i Google Maps skulle avskräcka hans kunder.

Förfarandet vid tingsrätten München I ska äga rum den kommande månaden. Samtidigt sa Google som en försiktighetsåtgärd, de ville undersöka fallet och Google Maps fortsätter att förbättras. Företag skulle ha möjlighet att ge feedback om informationen var korrekt. Endast: Vilken värd har alltid tid att hålla reda på Google Maps när han arbetar?

Spotify, er Potify & Co. designad som analoga prylar

Potify
Så här föreställer designern Spotify som hårdvara (Foto: Sheng Lam)

Hur ser moderna digitala produkter som Spotify, Instagram, YouTube eller SoundCloud faktiskt ut som analoga prylar? Denna nyfikna, men också spännande fråga har frågat designern Sheng Lam.

SoundCloud kallas SoundKloud. Och YouTube YooTube. Spotify heter Potify. Men det har rent juridiska skäl. Allt annat ser avgörande ut i den analoga världen också. Till exempel blir Twitter, alias Tweeter, ett slags telegraf för Sheng Sam, med vilken meddelanden skulle skickas via Morse-kod. SoundKloud muterar till bandspelaren. Även Netflex och Phasebook är iögonfallande. Hela galleriet finns här på designerns webbplats. Det kan också beställas utskrifter från den analoga eran.

Slutet på LEAD: Poopsie Sparkly Critters – den pukingleksaken för barn

Poopsy Critters
Kids, Kids – How Slimy: The Poopsy Sparkly Critters (Skärmdump: YouTube)

Slutligen är det lite motbjudande: du letar fortfarande efter en ny pedagogisk värdefull leksak för dina barn? En som pukes och puke? Ironi över. Det finns inget sådant som Poopsy Sparkly Critters, en plåt med fula figurer och pulver som bearbetas till slem, som Critters bryter ut igen … betygsatt med fem stjärnor och för endast sensationellt billiga 24,80 euro!

Jag önskar er en glatt tisdag.

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

display

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *