Chockerande studie: Vad våra smartphonebatterier berättar om oss

Formgivaren Karl Lagerfeld har alltid varit för ett gott talesätt. Några av dem gick direkt in i berättelsen. Hans mest välkända talade joggingbyxorna långt borta från gymmet från alla raison d’être. ”Vem som bär ett par svettbyxor har tappat kontrollen över sitt liv”, sa modeikonen 2012 på ZDF-talkshowet ”Markus Lanz”.

Vad Lagerfeld, som dog i februari, misstänkte inte vid den tiden: hans sötbyxor teorem kan nu också tillämpas på smartphones. Eller snarare tomma smartphone-batterier. Åtminstone var detta resultatet av Cass Business School-studien som genomfördes på pendlare i London.

Batterier under 50 procent väcker känslor av djup ångest

”Människor kommer inte längre ihåg att deras destination är tio kilometer eller tio tunnelbanestationer långt borta,” säger Dr. Thomas Robinson, föreläsare i marknadsföring och huvudförfattare för studien. ”De uppskattar till exempel avståndet till 50 procent Batteri. ”Följaktligen tar smarttelefonens batteri inte bara bedömningen av tid och avstånd, utan är till och med en slags” Feel-Good ”-mätare eller bara motsatsen. En fullständig batteristatusindikator gav respondenterna” en positiv känsla ” säger Robinson, vilket ger dem intrycket av att de kan och göra allt möjligt, men batterier som var mindre än hälften fulla producerade ”känslor av djup ångest och obehag.”

display

En respondent i studien, som intervjuades i 60-90 minuter, berättade att han en dag måste vänta på ett försenat tåg: ”Jag såg att batteriet bara var 57 procent och tömde När jag äntligen tog mig på tåget hade jag bara 15 till 20 procent kvar och tänkte: ’Skit!’ Varje gång en procent mindre visades noterade jag verkligen. ”

Du kanske också är intresserad av detta: Studie – Digitalisering skapar jobb

”När det går från 100 till 0 procent är du naken och fryser”

Är det redan så långt att mobiltelefonbatterierna avgör våra känslomässiga tillstånd? Ibland verkar detta verkligen vara fallet. En 25-åring beskrev det i sin intervju: ”Ett fullständigt batteri betyder” bra att börja dagen ”på 50 procent. Jag tror” Åh Gud, jag ska stoppa uppdateringarna i bakgrunden, aktivera ekonomiläget och Inaktivera Instagram och e-postmeddelanden, för annars kommer det förmodligen snart att ge upp spöket. ”Med 30 procent skulle jag inte ha kul längre och allt detta skulle bara vara ’AHHHHH’.”

En 35-årig chef går ännu längre: ”Om du står i duschen på en kall dag och någon stänger av kranen, så är det som det känns, tänker du: ’Skruva upp det, slå upp det’ för att du är kall Det är vad som händer när du går från 100 till 0 procent – du är naken och fryser, du upplever mycket känslor. ”

Batterihanteringen strukturerar många människors dagliga aktiviteter

Respondenternas svar leder författarna till studien till insikten att batterihantering strukturerar människors dagliga aktiviteter – från tvister om vem som kan ladda sin enhet bredvid sängen till beslut om var de ska shoppa, för att få tillgång till ytterligare laddstationer.

”Jag sa:” Vart ska vi nu, vet du vad, låt oss åka till Westfield. ” Och hon frågade: ”Varför?” Eftersom jag kan ladda min smartphone på Westfield Shopping Center, blev det faktum att mitt batteri skulle bli död galen, sa en 33-åring som tog en lång omväg på en shoppingtur med sin vän för att ladda smartphone-batteriet.

De som är beredda att göra nästan varje omväg och nyckfull handling för att hålla batterinivån så hög som möjligt kallar sig ”kontrollfreak” enligt studien eller påstår sig ”belastas av någon tvångssyndrom”.

Du kanske också är intresserad av detta: Medieutbildning – ”Den beroendeframkallande effekten kan jämföras med alla väsentliga droger”

Tomt batteri? Det står för oordnade och hänsynslösa människor

Men studien visar helt olika aspekter. Hon drar slutsatsen att människor identifierar sig själva och andra när det gäller att upprätthålla batteriets laddningstillstånd. Till exempel klassificerade respondenterna de personer som lämnar sina mobiltelefonbatterier tömda regelbundet som ”oroliga” och ”hänsynslösa.” Enligt Robinson betraktas dessa människor ”utanför den sociala normen för att vara anslutna”.

De kan inte vara ”kompetenta medlemmar i samhället” för andra. Hans slutsats: ”Telefoner har blivit ett så omfattande nav att en oförmåga att effektivt hantera batteriets livslängd står för oförmågan att hantera livet.”

Det som en gång var Karl Lagerfelds tröjor är idag det tomma smarttelefonbatteriet. Det kan bara hoppas att önskan att inte ständigt (endast) vara ansluten till den digitala världen – och att fokusera på den analoga då och då, snart upplevde en väckelse så lika överraskande som de goda gamla svettbyxorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *