De vanligaste rykten om Instagram

Mer än en miljard användare totalt använder berättelserna 400 miljoner människor om dagen – relevansen av Instagram i marknadsföring växer nästan dagligen. Inte konstigt att märken, annonsörer av alla slag, såväl som individer, gör allt för att nå maximal räckvidd på plattformen. Det finns alltid rykten och myter. OMR har konfronterat Heiko Hebig, Partnership Manager för norra Europa på Instagram, med de mest ihållande – och kriterierna för vilka inlägg verkligen hamnar i användarens foder.

OMR: Ändringar av feedalgoritmer tidigare har inte varit särskilt positiva för vissa plattformar. Varför kan inte Instagram-användare välja mellan den nya sorteringsordningen och det kronologiska flödet?

Heiko Hebig: Det är alltid människor som vänder sig till mig som känner att de helt har missat inlägg sedan 2016-flödet justerades. Jag skulle vilja säga mycket tydligt: ​​Användare ser idag mer än 90 procent av foderns foder jämfört med mindre än hälften vid tidpunkten för det kronologiska fodret. Det är därför vi beslutade att ändra, så det finns mer interaktion på Instagram idag, inte mindre.

display

OMR: Fortfarande, vissa användare vill ha det kronologiska flödet tillbaka.

Hebig: Naturligtvis förstår vi också att vissa människor fortfarande föredrar ett kronologiskt foder. Det är därför det är viktigt för mig att förklara våra tankar bakom den nya algoritmen.

Vårt största problem är att ge människor på Instagram den bästa möjliga upplevelsen – allt annat skulle inte vara meningsfullt för både oss och användarna. Vi bedriver ständigt kvalitativ och kvantitativ forskning, och uppgifterna visar tydligt att människor får en bättre upplevelse med ett viktat foder som inte är kronologiskt.

OMR: Ett vanligt argument hos kritiker är att de inte längre skulle se alla inlägg på de kanaler de följer.

Hebig: Instagram döljer ingenting. Varje inlägg av alla profiler följt av en användare kommer att visas i flödet. Beroende på hur många konton du följer och hur ofta appen används kan det naturligtvis innebära att du måste bläddra ett tag för att se allt. För att ge dig en ännu bättre förståelse av flödet introducerade vi i juli meddelandet ”Du är uppdaterad”. Med detta meddelande indikerar vi när användare har sett alla inlägg under de senaste dagarna.

Omvänt betyder detta naturligtvis också att varje användare har det i sina egna händer, hur många konton han följer och hur många innehåll som visas i sitt eget flöde. Under tiden kan du som användare välja om du vill se något innehåll från innehållet i flödet eller i berättelserna och därmed ha ännu bättre kontroll.

OMR: För närvarande ger det intrycket att videor föredras i flödet.

Hebig: Algoritmen föredrar i allmänhet inte ett specifikt format. Huruvida någon ser fler bilder eller videor i sitt flöde beror på om profilerna du följer kommer att lägga upp fler bilder eller videor. Men för att uttrycka det helt klart: Trenden är helt klart i riktning mot video, både i matningen och i berättelserna – och naturligtvis till och med IGTV.

Numera är det mycket enkelt att spela in en video och publicera den på Instagram, och fler och fler användare gör det dagligen. Så vi ser mycket mer rörliga bilder i flödet än för några år sedan. Och samhället gillar också att titta på videor. Så jag råder definitivt alla att experimentera med videor på Instagram.

OMR: nyckelord IGTV – kan du ringa användningsnummer?

Hebig: Konkreta siffror på IGTV kan vi inte kommunicera för närvarande. Intresset för skapare och medieföretag är i alla fall obruten. Till exempel har Instagram-stjärnorna ”Lisa och Lena” nyligen släppt den första delen av en liten dokumentarserie. I den åtföljs de nära i förberedelserna för sin presentation på ”Kupolen”.

OMR: Ett ihållande rykten är så kallad skuggförbud, den hemliga blockeringen av visst innehåll.

Hebig: Det finns ingen Shadow Banning på Instagram. Detta begrepp myntades inte av oss. Men visningen av hashtag-sidor är personlig och dynamisk. Detta kan ibland ge intryck av att ett visst foto eller en video inte visas för en viss användare. Vi skyddar oss också, som alla digitala plattformar, mot skräppost och missbruk. Ingenting tas bort om innehåll inte bryter mot gemenskapens riktlinjer.

OMR: Vilken roll spelar hashtags i synligheten för inlägg? Det verkar finnas en trend att maximera det maximala, eftersom det finns hopp att generera mer räckvidd.

Hebig: Vi rekommenderar att du inte använder mer än tio hashtags högst, annars blir det för förvirrande. Detta gäller både inlägg och kommentarer.

OMR: Vi hör fortfarande råd om att göra hans profil till ett företagskonto. Det ökar intervallet.

Hebig: Oavsett om standardprofil eller företagskonto: Profiltypen har inget inflytande på posternas räckvidd. Den som vill marknadsföra sina affärer med Instagram kan och bör definitivt använda ett företagskonto, dvs. konvertera standardprofilen i inställningarna till ett företagskonto. Som ett analysverktyg eller för kommunikation med samhället har detta alternativ många fördelar.

OMR: Berättelser verkar vara timmens plattformsformat. Påverkar deras användning på Instagram synligheten för vanliga inlägg i flödet?

Hebig: Nej, varken användningen av berättelser eller live-funktionen påverkar synligheten för inlägg i flödet.

OMR: Och hur är det med postfrekvensen? Påverkar det synligheten för vanliga inlägg i flödet?

Hebig: Nej, det påverkar inte heller synligheten för inlägg i flödet.

OMR: Baserat på vilka kriterier bestämmer Instagram-algoritmen vilka inlägg jag får spelat ut?

Hebig: Varje flöde är personlig och utvecklas, beroende på hur människor använder appen. Men som du sa kan du se allt innehåll från alla profiler du följer. Algoritmen garanterar bara bästa möjliga sortering. Förutom app-användningsfrekvensen, antalet profiler du följer och hur mycket tid du spenderar finns det tre faktorer som avgör vilket innehåll du ser på Instagram tidigare i flödet.

OMR: Och det skulle vara det?

Hebig: För en sak är det intressen. Vi försöker vikta innehåll så att användarna ser de saker som intresserar dem mer. Här är till exempel antalet likes och kommentarer viktigt, men också den tid som en användare spenderar på innehåll från vissa profiler och många andra signaler som hjälper till i utvärderingen. Å andra sidan spelar naturligtvis relationer en roll. Inlägg av personer som en användare är särskilt nära med, till exempel för att han ofta har interagerat med honom tidigare, vare sig det är genom kommentarer, direktmeddelanden eller inlägg, sorteras ovan. Dessutom är det förvånansvärt synonymt med aktualitet. Nyligen publicerat innehåll är troligtvis högst upp än inlägg som redan är flera dagar gamla.

OMR: Tack för konversationen.

Denna artikel publicerades först av Online Marketing Rockstars (OMR).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *