”Konstgjord intelligens gör världen mer mänsklig”

David Shing är en bländande figur i den kreativa scenen. Han säger om sig själv: ”Under dagen är jag den digitala profeten för Verizon Media (Redaktörens anmärkning: Verizon Media är paraplymärket för AOL, Yahoo och Tumblr)letar efter nya affärsmodeller runt om i världen. På natten är jag sångare och låtskrivare – av misstag. ”

Från 2015 till 2017 har han blandat Dmexco som högtalare. Men inte bara där delar han sin kunskap. Vid AI Masters-konferensen behandlade han frågan hur all den hörbara, taktila och bärbara nya tekniken kommer att påverka konsumentbeteendet och vad vi kan göra för att säkerställa att dessa tekniker gör vår värld lite mer human.

LEAD-författaren Yvonne Göpfert talade med David Shing under AI-mästarna.

LEAD: Vilken låt kommer att tänka på när du funderar på digitalisering? En låt som beskriver de aktuella förändringarna.

display

David Shing: Det är nästan för uppenbart, men ”Förändringar” av David Bowie är naturligtvis den perfekta låten för att beskriva exakt vad som händer i branschen just nu.

Finns det några färdigheter från Alexa eller Google Action som har övertygat dig hittills?

För närvarande leker jag med Alexa, Google och Apple. Min första slutsats: Google vinner. Genom att bygga på nya teknikfunktioner med tjänsteleverantörer som IFTTT (If This, Then That) gör programmering av flera åtgärder till en lek. Men även Google Wonders inlärningsförmågor är verkligen imponerande. Jag testade enheterna intensivt och testade. Alla tre lyckas se mer mänskliga ut med sina fräcka funktioner.

Varför används så många färdigheter en gång och aldrig igen?

För att ge plats för nya vanor måste vi människor bryta oss loss från gamla vanor. Till exempel är taligenkänning en teknik med mycket potential. Men tills det faktiskt kommer in i användarnas dagliga liv och ändrar vårt användningsbeteende på respektive enheter finns det fortfarande en lång väg att gå. Fram till dess kommer vi människor att fortsätta utforska och utforska alla de nya möjligheter som ny teknik erbjuder oss.

Konstgjord intelligens är baserad på algoritmer och statistik. Du säger att teknik kommer att göra människan mer mänsklig. Hur kan det vara i en så motstridig konstellation?

Jag förstår att detta till en början låter som en motsägelse. Men om vi tittar närmare på artificiell intelligens och dess mervärde blir det tydligt att så långt jag får den information som jag vill ha inom Smart Services, känns det mer mänskligt och personligt för mig. KI kan ta människor ett steg längre och få dem att upptäcka nya saker – vare sig det är visuellt, hörande eller audiovisuellt. Om hon sedan förstår min situation och förstår mina behov, hjälper det mig verkligen – precis som människor som omger mig.

Det är överväldigande att se hur mycket AI – i teorin – kan röra sig. Samtidigt är det också frustrerande eftersom det inte är så moget just nu, tjänsterna är ofta långsamma och resultaten som skräddarsys kan vara bättre. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar – men det är en del av det.

När man tittar på ljud igen blir det snabbt klart att detta teknikfält utvecklas dynamiskt. Från denna utveckling måste vi dra lärdomarna och dra relevant information från dem för att kunna ta ytterligare steg framåt. Även med det naturliga taligenkänningen har vi ännu inte kommit till destinationen. Med min australiska hybrid-accent fungerar tekniken bara i cirka 60 procent av tiden. Det kan ibland vara frustrerande.

”Ny teknik bör ge mig tjänster som är tillgängliga för mig när det behövs och i rätt ögonblick och i andra fall omöjliga.”

Vilken roll spelar ljud i marknadsföringens framtid?

Här är vi för närvarande fortfarande i en process för att ta reda på hur man bäst använder ljud för marknadsföring. Men märken kan inledningsvis se det som en möjlighet att utvidga sin märkesikonografi. Starka märken kan identifieras med hörsel på några sekunder. I vissa fall använder märken redan framgångsrikt idag. Så ljud erbjuder mycket potential för varumärkes framgång.

Intressant: Röstmarknadsföring: Varumärkeslojalitet blir det högsta godet

Hur kommer hörbara och märkbara produkter att se ut i framtiden? Vilka kriterier måste du uppfylla?

Oavsett syfte bör all teknik inte bara vara vackert utformad utan också integreras sömlöst i den mänskliga miljön. Materialet ska också känna sig mer organiskt. Ny teknik bör ge mig tjänster som är tillgängliga för mig när det behövs och i rätt ögonblick och i andra fall omöjliga.

Redan idag finns det många exempel på sådana produkter – från Bose AR solglasögon, som använder röst och ljud för att ge mig ett informativt sammanhang, via Mui, träskärmen som hänger på väggen för att styra ett smart hem, till den utrullningsbara LG Signature TV.

Teaserbild Ny

Minimal online- eller teknisk entusiast?

Tinder ersätter baren, Alexa sekreteraren. Den digitala världen har för länge sedan blivit en med den verkliga världen. Men alla vill inte tro på verkligheten. Hur säkert rör du dig i nätverkslivet?

Gör testet här

Teknik i kroppen – är det ett alternativ för dig?

Idén i sig är fantastisk. Men människokroppen är organisk, men tekniker som RFID eller NFC-chips är det inte. Tjänsterna som denna teknik erbjuder är för närvarande mycket begränsade. Till exempel låter teknik i kroppen initialt som en bra idé, men du måste fortfarande övervinna några hinder innan det.

Ett bra exempel på detta ges av medicinen: Med teknologier i kroppen blir undersökningar till exempel en risk i MRT. Följaktligen skulle det motsvara det faktum att den medicinska vården på grund av den inbäddade tekniken endast delvis kan garanteras. Dessutom har jag också märkt i mig själv att kroppen ofta avvisar tatueringar och piercingar och reagerar därefter. Detta kan också hända med implanterad teknik.

Slutligen är det diskussionen om dataskydd, som måste säkerställas hela tiden. Det finns fortfarande några hinder att övervinna innan detta ämne verkligen kan etablera sig.

Också intressant: hotell, där framtiden har flyttat in

Nyhetsbrev & Messenger

Alltid aktuellt om alla ämnen i det digitala livet med LEAD Newsletter och LEAD Tech Newsletter. Oavsett om det är professionellt eller privat. I din inkorg eller via messenger.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu
Prenumerera nu via messenger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *