”Kvinnor måste göra mer”

Kvinnor i ledarskap, särskilt i en mansdominerad bransch, är sällsynta. Eva

Arh, infödd i Lettland, men fast förankrad i Wien, är en av dem. 28-åringen har medvetet valt teknikindustrin. Några hinder senare och med mer förtroende har hon anlänt till en bransch som fascinerar henne på grund av den snabba utvecklingen.

LEAD: Kvinnor inom teknikindustrin är sällsynta – vad var din väg till den mansdominerade industrin?

Eva Arh: Jag studerade International Management och strax innan jag började i en bank fick jag en stipendiat som arbetade i ett IoT-företag. Han sa att de behövde någon för finans och för att hitta investerare. Eftersom jag var en av de få som hade kul med universitetsfinans, frågade han mig. Jag tänkte, varför inte? Jag kan fortfarande börja med en bank senare, om jag vill ha det. ’ Så jag började min karriär som CFO på ett mjukvaruföretag, blev kär i teknik och affärsutveckling och lärde mig hur Angel Investment och riskkapital fungerar. Sedan dess har jag följt utvecklingen inom teknikvärlden och är fascinerad av den.

display

Efter ett par år på företagssidan, där jag var engagerad i ekonomi och företagsutveckling, var jag stolt över möjligheten att arbeta med Peter och Roman på Capital300 för att förvärva tekniska talanger i DACH-området och i Central- och Östeuropa. stödja och bygga nya internationella mästare.

BLY: Vad var de största hindren för dig?

Eva: För att vara ärlig har det varit en riktigt bra resa hittills. Jag har förmånen att inte ha stött på några större hinder i min karriär. Men jag befann mig i otaliga situationer, där jag var tvungen att tjäna respekt för min motsvarighet under de första sekunderna, för de flesta förväntade sig inte till att börja ha en djupare konversation med mig. Vad fick mig att inse dessa ögonblick? För att behandlas på samma sätt måste kvinnor ofta göra mer än män.

LEAD:Men vad är fördelarna med att vara kvinna?

Eva: Det är faktiskt svårt att generalisera det. Men jag tror att kvinnor tänker och agerar annorlunda – vi tenderar att tänka framåt och tänka på orsakssamband. När vi agerar vill vi se till att så många som möjligt är intresserade av lösningen eller planen. Blandade team är definitivt de bästa utövarna, de är mer en helhetssyn. Dessutom har kvinnor inom teknik definitivt fördelen att ha så få av dem. Så kvinnor sticker ut och får mer uppmärksamhet, vilket gör det lättare för dem att hålla viktiga affärssamtal.

LEAD:Vad gör en god kvinnlig ledare?

Eva: Enligt min mening är det viktigt att inte skilja mellan kön. I slutändan är det viktigt att vara passionerad för saker, kunna få andra med och ha förtroende för dina egna förmågor. Det är viktigt för nuvarande och framtida ledare att säkerställa en inkluderande arbetsmiljö så att kvinnor och andra minoriteter inte bara stannar i företaget under en kort tidsperiod, utan också stannar där längre.

BLY: Vilka råd skulle du ge till unga kvinnor för deras karriärväg?

Eva: Tänk inte för mycket på vad som förväntas av en ung kvinna. Gör det du tycker om. Hitta en mentor som tror på dig, som kan ge dig råd och öppna dörrar.

LEAD: Vem är din personliga förebild som kvinnlig ledare?

Eva: De kvinnliga cheferna i våra portföljbolag – Bozena från Gamee, Tammy från PicsArt.

LEAD: Vad ska annat förändras för kvinnor i ledarpositioner?

eva: Kvinnor som redan har ledarpositioner är de med den starkaste personligheten där ute. Nu har de möjlighet att påverka talangpipelinjen, etablera en mentalitetsmentalitet och mentorprogram som samtidigt stärker män och kvinnor och ger stöd för föräldraledighet.

LEAD: Vad betyder det för dig att vara på Forbes 30under30?

Eva: Det är definitivt en ära att vara en del av denna ambitiösa, inspirerande och energiska grupp människor. Jag är säker på att vi kommer att höra från trettiotre alumner i framtiden.

Du kanske också är intresserad av: Kvinnor i teknik: IT-branschen behöver fler kvinnor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *