Huawei räknar Trump: HarmonyOS under inharmoniska tider

Under många år var det som Pingpong. Det kinesiska företaget Huawei och det amerikanska företaget Google spelade på Google Android-operativsystembollar och gjorde goda affärer på båda sidor. Huawei-enheterna sprang under Android och rullade upp fältet i marknadsandelarna för smartphone. Företaget från Kina var inte bara ett hot mot Samsung-trohet Samsung.

Den amerikanska gruppen Apple påverkades också. Dess iOS är ett tätt kontrollerat system som har drabbats av defragmenteringen av Android-marknaden, som inte bara har skapat dyra utan också mycket billiga Android-smartphones. Vi minns: Steve Jobs önskade Google-chefer ”helvete” efter Android: s första presentation, som den amerikanska författaren Fred Vogelstein bevisade i sin lysande bok Dogfight: How Apple and Google went to.

Du kanske också är intresserad av detta: Huawei: Kan ersätta Android i smartphones just nu

display

”Framtidssäker och en morgondags anslutning”

Men Samsung och Apple är inte längre favoritfienderna för den kinesiska gruppen, som styrs enligt industrins insiders från det diktatoriskt organiserade staten (även om Huawei om och om igen mantelliknande betonar dess oberoende).

Huawei’s Dogfight 2019 har den amerikanska administrationen av president Donald Trump som motståndare. Hårda hundar. På båda sidor. ”Framtidssäker och en anslutning till morgondagen”, detta är de viktigaste meddelandena Huawei för närvarande har till kunderna. Men denna säkerhet är i fara.

Straffavgifter, anklagelser mot spionage mot Huawei, rädsla för att förlora åtkomst till Android helt: av denna rädsla har Huawei för närvarande presenterat Harmony OS, sitt eget operativsystem.

Harmoni under inharmoniska tider: vad kan HarmonyOS göra?

Hittills är de kinesiska tillverkarnas enheter kända för att köra på Googles Android. Harmony OS är en framtidsinriktad masterplan som blir viktigare än någonsin för företaget i krisstider mellan USA och Kina.

Harmoni under inharmoniska tider: Utvecklare får mycket frihet. Således kan kod från olika programmeringsspråk som C ++ eller Java omformateras med en Huawei-kompilator för OS. En utvecklingsmiljö gör det möjligt att tillhandahålla program direkt till flera typer av enheter, inte bara smartphones, utan också TV-apparater eller smartwatches. Huawei kommer att vara öppen källkod i framtiden.

Huawei vill också använda de säkerhetsåtgärder som används i flyg- och chipsetet. För bättre prestanda än Android-baserade eller Linux-baserade operativsystem driver Huawei ett nytt förenklat protokoll ”för att öka nyttolasten vid anslutning av hårdvara som skärmar, kameror, högtalare etc.”.

HarmonyOS tillåter inte root-åtkomst. Enligt Huawei är detta den största säkerhetsrisken för Android- och Linux-baserade operativsystem. Ganska sant.

Dessutom vill gruppen erbjuda ”exakt resursplanering med realtidsbelastningsanalys samt prognos- och appfunktioner”. Till exempel förbättrar HarmonyOS svarstiden med 25,7 procent och latensen med så mycket som 55,6 procent.

Den nedersta raden: Harmony garanterar en frikoppling av operativsystemet från hårdvaran. Utvecklare välkomnar detta. Till exempel möjliggör det drag-and-drop-operationer och förhandsvisningsorienterad visuell programmering.

Huawei talar om ”ett helt nytt operativsystem” eftersom HarmonyOS också tillåter AI-funktioner i olika scenarier från datorer till surfplattor till andra enheter. ”

En modulariserad #HarmonyOS kan användas som en flexibel enhet för att skapa en sömlös korsenhetsupplevelse. Ekosystem # HDC2019 pic.twitter.com/2TD9cgtdG8 Utvecklat via det distribuerade kapacitetspaketet

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9 augusti 2019

Inte bara tack vare HarmonyOS påstår Huawei att stärkas trots handelskriget under andra halvåret av verksamhetsåret 2019. Först den 30 juli meddelade företaget sina resultat för första halvåret 2019: 401,3 miljarder kinesisk yuanomsättning (50,7 miljarder Euro), en ökning med 23,2 procent jämfört med samma period förra året. Företagets nettovinstmarginal under första halvåret 2019 uppgick till 8,7 procent.

Huawei styrelseledamot Liang Hua sa ”excellens i alla finansiella indikatorer, smidig verksamhet, solid organisation och ett robust halvår”.

Även om Android återstår för Huawei ursprungligen ”Mobile to go”, som gruppen förklarade på sin utvecklare konferens. Men som fortfarande anser att HarmonyOS är en skakig utmaning under de nuvarande omständigheterna, bör bli förvånad: År 2020 vill Huawei presentera den andra stora versionen av systemet. 2021 planeras version 3. Allt planeras på det kinesiska sättet och ser framåt.

Det bör noteras: När det gäller reaktionsfördröjning är HarmonyOS, som presenterades i augusti 2019, redan bättre än ett annat operativsystem, som först introducerades i september 2008. Hans namn vid den tiden: Android.

På grund av den snabba utvecklingen vågar gruppen till och med nu att utrusta nya enheter med HarmonyOS. Ändå tar man hänsyn till de nuvarande Android-partnerna, men:

”Vi kunde byta från Android till HarmonyOS på en dag eller två.”

HarmonyOS har just tillkännagivits på # HDC2019! Hur ska du bygga ett smart-ekosystem och alla erfarenheter med alla scenarier? Hur kan vi övervinna utmaningarna i framtida operativsystem för anslutna saker? Stannade med oss ​​för att ta reda på det. pic.twitter.com/x7ZbgcEy2d

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9 augusti 2019

Du kanske också är intresserad av detta: Den brittiska ex-intelligenschefen stärker Huawies rygg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *