Veckans bästa appar, del 41

Coloristic 2

Namnet på utvecklaren av Coloristic 2 passar ganska bra i själva spelet: Daniel Krautwurst (inte ett scennamn!) Kallas mannen. Och på spelplanen för Coloristic 2, efterföljaren till Coloristic, blandas saker ibland som kål och rovor, från åtminstone värld 4 och framåt. För att lösa alla sex världar behöver du därför också mycket hjärnfett.

I 120 handgjorda nivåer fokuserar spelet på ett minimalistiskt spelplan, där linjer dras enligt siffrorna på färgade knappar. Vägarna blir allt mer överbelastade och komplexa, eftersom hinder, riktningsförändringar och andra element som påverkar den till synes logiska lösningsvägen väntar på vägen.

Exakt rätt pusselspel för tråkiga höstkvällar på soffan. Speciellt eftersom bara en gång måste betalas, så öppnar alla världar efter varandra – reklam eller irriterande köp i appen ingår inte i den fängslande tyska indieproduktionen. Slutsats: Denna ört (korv) -finansiering är definitivt värt det.

pris: 2,29 euro för iOS / 1,49 euro för Android

Ladda ner för iOS / Ladda ner för Android

Trådar av Instagram

Trådar Instagram-vy
Foto blir socialt: Trådar är Instagrams nya Compagnion-app (Foto: App Store)

Strategin som driver moderföretaget Facebook med sina appdöttrar förblir mystisk: Facebook bryter ner innehåll från huvudappen och tar dem som en ny applikation till marknaden. Omvänt kommer företaget återigen att fokusera på en enda app för allt. Nu bryter Facebook ny mark med ”Trådar på Instagram” och tillhandahåller huvudappen med en ny kompanjong.

Trådar säljs som en ”social kamera-app”. ”Kameraprogrammen för bara vänner” låter dig dela foton och co. Endast med de personer du har markerat som nära vänner på Instagram. Annars är innehållsdelning väldigt enkelt och intuitivt: öppna, spela in, dela och avsluta kameran. Bonus: en automatisk statusfunktion som inte alltid kräver att du manuellt publicerar din status.

I första hand är ”trådar från Instagram” ingenting för rädda Instagram-maktanvändare som inte vill dela varje selfie med varje användare. Om du bara ibland använder nätverket för att skriva, kommer du att gå bra med huvudappen.

pris: fri

Ladda ner för iOS / Ladda ner för Android

Twitch TV-app

Twitch Squad Stream
Twitch är nu tillgängligt med alternativet Squad Stream: Fyra spelare går live och strömmar i ett enda fönster (Foto: Twitch)

Rycka? Ja, rycka. För din Fire TV finns det spel- och chatappen under en tid. Nu är Apple TV-versionen klar för nedladdning via TV App Store. Efter ett ganska kort betatest som inte orsakade några större problem har den officiella ansökan om ATV släppts. Vid den lilla TV-lådan är nu tillgången till alla liveströmmar i tjänsten ännu enklare. Sök i spel, läs chatten, bläddra igenom kanaler: Allt detta fungerar smidigt på den stora skärmen. Både nedladdning och användning är gratis. Från navigeringen påminner ATV-versionen om iOS-appen.

Pro-tip: Om du inte har en ATV än men planerar att köpa, bör du vara tålamod. Kommer snart, kanske senare denna månad, kommer troligen ytterligare ett Apple-evenemang att äga rum. Även om i första hand nya iPad Pro-modeller eller nya MacBook Pro-enheter förväntas, men vem vet: Väl möjligt att Apple i tid för lanseringen av sin nya TV-streamingtjänst Apple TV + fortfarande en ny version av Apple TV på ger marknaden.

pris: fri

för att ladda ner iOS-appen / ladda ner Android-appen / webbversionen

Zenjob

student
Med rätt mini-jobb fortskrider studien fortfarande (Foto: pixabay.com)

Vem vet inte om studier? Studielånet räcker inte eller betalas inte, ett litet backupjobb skulle göra underverk. Persontjänstleverantören Zenjob hade för en tid sedan idén att direkt hjälpa studenter med sin egen app för flexibla minijobb. Det handlar om jobb under en dag! Precis i tid för semesterstart har appen just uppdaterats igen.

Mer än 1000 företag deltar i Zenjob jobbutbyte för studenter. En algoritm filtrerar ut exakta erbjudanden när det gäller plats, preferens, tillgänglighet och erfarenhet. Praktiskt: Den som har valt ut och tagits ett av dessa små jobb som inte gör dig rik men som kan hjälpa dig under månaden kan underteckna sitt anställningsavtal digitalt i ansökan.

Det finns dock några punkter att svara på: Kvalificerad för ett av dessa jobb skulle bara vara heltidsstudenter. Tyska kunskaper på C1-nivå krävs. Deltagande kräver en engångsintervju på plats med Zenjob. Det finns hittills platser i Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt / Main, Düsseldorf, Stuttgart och Bonn. Vem accepterar detta, får ”minst 11 euro per timme”.

pris: fri

Ladda ner för iOS / Ladda ner för Android

LEAD lista

Andra intressanta appar, nämns kort.

SchicksDigital: Alternativ till WeTransfer ville? Framför allt vill den nya webbappen verkligen få poäng. Dataöverföringen är DSVGO-kompatibel, körs endast via tyska servrar och är certifierad.

pris: fri

Överleva Mars: Det spännande konstruktionsspelet för PC och Mac kostar regelbundet cirka 30 euro. Det är fortfarande tillgängligt gratis fram till den 17 oktober. Från 17.10. fram till 24.10. då är Aspyr’s Observer och American Nightmare gratis.

för nedladdning

Flygbolag: Och om de vågade männen i sina flygboxar är sent igen? Med den nya tillämpningen av konsumentcentret Nordrhein-Westfalen kan resenärer nu verkställa sina krav enligt EU: s passagerarrättsförordning gratis. De första användarna är så entusiastiska att de från konsumentcentret kräver också en ”Bahnärger” -App.

pris: fri

Ladda ner för iOS / Ladda ner för Android

display

Du har upptäckt en bra app eller till och med utvecklat en applikation – då är du välkommen till vår författare[email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *