TechDaily: Vodafone lanserar 5G för sina första kunder

Vodafone lanserar 5G för första kunder

5 G Vodafone
Vodafone går stötande vid 5G tidigare än förväntat (Foto: Vodafone)

Startskott: Från idag kommer Vodafone att göra sitt 5G-nät tillgängligt för privata och företagskunder i de första 20 större städerna och kommunerna. Det börjar till exempel i Köln, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund och München. I augusti följer bland annat 5G-stationer i Berlin, Bremen, Dresden, Darmstadt, Leipzig, Mülheim an der Ruhr och Frankfurt / Main.

Medan telekomet bara kommer igång i slutet av året, kan 5G nu bokas på Vodafone för 5 euro per månad till alla nuvarande priser. ”Young S” -kostnaden kostar knappt 15 euro per månad med 5G.

Men 5G-nätverket ger inget känt för användare om du inte har en 5G-aktiverad smartphone. Med Huawei Mate 20 X 5G erbjuder Vodafone en första 5G-enhet att starta. Kort sagt kommer den första Samsung 5G-smarttelefonen att distribueras över hela landet.

Vodafone nätverkskort och alla tillgängliga priser kan hittas på denna specialsida för Vodafone.

Första tyska IKEA-filialen med självutcheckning via app

Ikea Pixabay Com
Möbelgiganten IKEA har skruvat på den första självutcheckningen via app (Foto: pixabay.com)

Där Billy är är också ett sätt. Tyvärr leder IKEA alltid i en lång kö framför kassan. I IKEA-huset på Zürcher Strasse i Frankfurt / Main borde det nu vara möjligt att betala snabbare. Filialen är den första i Tyskland, där en självutcheckning per app är möjlig.

Som portalen LocationInsider rapporterar samarbetar IKEA med Snabble (”Appen för shopping utan kasselinjer”) för projektet.

Appen skannar de IKEA-produkterna du vill köpa. Då ser du en kod i appen, som skannas snabbt och utan personal vid IKEA Express-kassan – köpet är gjort! Och Billy måste bara monteras ihop, så länge alla skruvar finns i paketet …

Hackare attackerar Freenets dotterbolag Vitrado

Säkerhet för datastöld Pixabay Com
Cybercriminals har riktat sig till ett Freenet-dotterbolag (Foto: pixabay.com)

Kunddata från 67 000 anslutna partners till Freenet-dotterbolaget Vitrado har blivit målet för hackare. Mittemot Golem.de-portalen sa en freenet taleskvinna att ”data har stulits från 67 000 anslutna partners”. Angriparen eller angriparna kunde tydligen invadera en SQL-databas.

De drabbade har redan fått ett brev från Vitrado. Kreditkortsinformation, lösenord och PIN-koder är inte tänkta att påverkas, men bankkontot bör ”regelbundet kontrolleras för okänd eller misstänkt aktivitet”.

Vitrado är också aktivt som marknadsförare för Gravis, Mobilcom-Debitel eller Klarmobil. Företaget lämnade in ett straffrättsligt klagomål och informerade den statliga dataskyddsombudet i Hamburg parallellt.

Twitter: Ny webbdesign rullas ut

Twitter New Webversion
Visa inställningarna för den nya Twitter-webbversionen (skärmdump: Gronau)

De senaste timmarna har Twitter påbörjat lanseringen av den nya webbdesignen. Testen hade körts sedan början av 2019.

Twitter vill göra poäng med förbättrad navigering via sidofältet. Vissa funktioner, som hittills bara gömdes i delpunkter, syns nu omedelbart när sidan samlas upp.

Tidigare navigerade en stapel längst upp på skärmen på webben. Dessa och andra optimeringar bör säkerställa en enhetlig användarupplevelse på alla plattformar. Användare kommer inte att kunna växla till den gamla versionen i framtiden.

För att förenkla konversationer har inkorgen också ändrats. Med en ny knapp i strömmen kan sorteringen av tweets ändras efter smak, från ”bästa tweets först” till en kronologi av alla tweets. Alternativet är också att ändra teckensnittstorlek. Vad som fortfarande saknas: en gång skickade tweets kan inte redigera igen senare.

Stranger Things är INTE den mest populära Netflix-serien någonsin

Stranger Things 3
Nyligen har den tredje säsongen av kult-serien ”Stranger Things” inletts (Foto: Netflix)

Vem skulle ha tänkt det? Kult-serien ”Stranger Things”, med säsong 3 i början, hamnade på andra plats i en stor HarrisX-undersökning av den mest populära Netflix-serien, enligt den amerikanska industriportalen Variety. 1: a plats gick till ”Orange är den nya svarta”. Både namngivning av Netflix-original och licensierat innehåll var möjligt.

De andra platserna i topp 10 går till:

3. Filmer i allmänhet

4. Ozark

5. Grace och Frankie

6. Svart spegel

7. Lucifer

8. Kronen

9. Kontoret

10. Vänner

Slutet på LEAD: iPod 1 från 2001 fungerar fortfarande som en 1

iPods Flash: 2001 presenterade Steve Jobs den allra första iPod. Kan enheten fortfarande användas idag? YouTuber 91 Tech testade den (framgångsrikt). Han kunde till och med ansluta musikspelaren till iTunes – innan han dock måste installera ett nytt batteri i iPod och beställa en extra kabel. I slutändan kunde 91Tech till och med mata iPod 1 med nya låtar. När allt kommer omkring hade han 5 GB minne tillgängligt.

Cirka 12 minuter, vilket är värt – och jag önskar er en slösfri onsdag.

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *