Lösningsmedel, lekfull och över 50: Silvergruppens målgrupp blir större och större

LEAD: I dator- och videospel har du fortfarande den nördiga tonåringen framför dina ögon i källaren till hans föräldrar. Generationen 50 plus kommer att komma ikapp, eller hur?

Jutta Peinze: Vi har 82 miljoner invånare i Tyskland, varav 34 miljoner åtminstone ibland kom. Om du tittar på spelarens ålder i tioårssteg märks det att mellan 20 och 30, 30 och 40 och 40 och 50 år vardera spelar fyra till fem miljoner människor dataspel. Sedan kommer de minst 50-åringarna och det finns plötsligt åtta miljoner. Silver Gamer, som vi kallar det, spelar regelbundet för att de har upptäckt en hobby för sig själva.

LEAD: Det var helt annorlunda för några år sedan. Hur förklarar du denna förändring?

Jutta Peinze: Detta har verkligen mycket att göra med det faktum att du spelar online med riktiga människor i framgångsrika spel som ”Fortnite”, ”PUBG” eller ”Counterstrike” och därmed spelar får en stor social karaktär. Om du till exempel är 46 år som jag, och kanske den ena eller den andra spelaren kan vara 19. Till exempel i ”PUBG”, där 100 personer är på en ö, dödar de varandra och i slutändan överlever bara ett lag , de gör verkligen allt tillsammans med människorna i deras team.

display

I slutändan har du känslan av att du har gjort något stort som ett team. Dessutom garanterar den realistiska representationen, till exempel med ett NVDIA-grafikkort med Ray Tracing i 3D i realtid, att man flyr helt in i en annan värld.

LEAD: Så Silver Gamer är också med på skjutspel, som upprepade gånger kritiseras för att förhärliga våld?

Jutta Peinze: Detta är en svår aspekt, för jag vill inte glömma över någonting. För en instabil karaktär har det en annan betydelse när han skjuter någon i huvudet i spelet än för en vuxen.

När jag spelar detta känner jag inte att jag skjuter någon. Jag känner mer som att träffa något, som ryper. Jag tror att det är ett konkurrenskraftigt ögonblick för Silver Gamer utan känslan av förintelse. De vinner bara något som deras fysiska situation inte spelar någon roll alls. Det spelar ingen roll om de har ryggsmärta eller sitter i rullstol eftersom hela världen är möjlig på datorn.

Du kanske också är intresserad av detta: De viktigaste resultaten om mobilspel

Jutta Peinze
Jutta Peinze är marknadschef för ASUS Computer GmbH. (Bild: ASUS)

LEAD: Var annars är de äldre spelarnas intressen?

Jutta Peinze: Du måste verkligen skilja på vilket spelarbeteende som har vilken spelargrupp med vilka spel och vilken hårdvara. Bland de 9,5 miljoner Silver Gamers är en hög andel mobila spelare som spelar Candy Crush snarare än Counterstrike. Det har inte mycket med psykologi att göra, det har något avancerat. När du börjar spela Counterstrike i en ålder av 45 eller 50, kan du aldrig nå samma nivå som någon som har spelat dessa spel sedan han var 18.

LEAD: Den 50-åriga affärsmannen som är i mitten av arbetslivet har förmodligen också mindre tid att spela, eller hur?

Jutta Peinze: Jag tror att ämnet för tid inte spelar så mycket. Den som har haft det en gång och glidit in den tar sig tid, för det är en hobby. I huvudsak skiljer sig Silver Gamers från yngre spelare eftersom de också har andra hobbyer och delar upp den tid som finns tillgänglig i olika aktiviteter. Jag kan föreställa mig att det är viktigare att gå på en naturhobby eller äta en öl med vänner. Jag tror att tonåringar är lite mer monotematiska om sina hobbyer.

LEAD: I vilken utsträckning är generation 50 plus särskilt viktig för dig som tillverkare av hårdvara?

Jutta Peinze: För oss är Silver Gamer naturligtvis intressant, eftersom de har ganska pengar och önskan om bästa maskinvara med bästa prestanda. De tenderar att spela med en bärbar dator snarare än en dator, men kvaliteten är att den inte tar mycket plats. Spelaren som sådan köper dock sin anteckningsbok till 65 procent på grund av prestandan.

En bra prestanda inkluderar en stor skärm, en bra processor, den mest sålda processorn i det avancerade spelsegmentet är en Intel Core i7-processor, ett grafikkort med minst 10 Gbps minneshastighet, en bra skärmupplösning och motsvarande 16 GB RAM. Från vår synvinkel är det detta som bäst säljer i high-end-segmentet och också är den mest efterfrågade.

Du kanske också är intresserad av detta: Är framtiden för spelare i molnet?

Det av 82 miljoner invånare 34 miljoner åtminstone nu och då kom, är helt galenskap.

LEAD: Särskilt av män eller av kvinnor?

Jutta Peinze: Vi har också en stark manlig publik bland Silver Gamers. Detta är klassiskt relaterat till spelarens tekniska affinitet. Det handlar om CPU, grafikkortet och hur kraftfull en enhet är. Och Asus står för en hög teknikstandard.

LEAD: Hur fungerar det för kvinnor i den här mäns bransch?

Jutta Peinze: Kvinnor tycker att andra aspekter av konsumentelektronik är bra. Framför allt frågar de vilken nytta de har av något. Jag har nu fyra kvinnor i teamet som alla är mycket intresserade av konsumentelektronik och ger en underbar balans till ett företag som har många nördar på vägen.

Kvinnorna går bara och frågar, ’Vad betyder det exakt? Till exempel i förklaringen av strålspårning. Okej, jag kan se i realtid när någon vänder sig och känner att det är 3D. ”Det är förståeligt och hjälper också till att förklara teknik för en bredare publik.

LEAD: Spenderar tyska silverspelare mycket eller lite pengar på spelhårdvara genom internationell jämförelse?

Jutta Peinze: Asus har fokusländer som vi fokuserar på på grund av marknadens potential. I vissa fall inkluderar dessa Tyskland, Frankrike och England, vissa asiatiska länder och USA bland vissa europeiska länder. I internationell jämförelse har vi här i Tyskland en mycket potent spelmarknad. Det av 82 miljoner invånare 34 miljoner åtminstone nu och då kom, är helt galenskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *