Streamingtips: Den bästa namnlösa spelaren i filmer

Som en så kallad Henchman är det inte lätt; du måste alltid göra det smutsiga arbetet och ofta fungera som kanonfoder. Dessutom säger en (nästan) aldrig vad du ska göra. Ett exempel: Gangsterchefen har bundit hjältens flickvän till en stol, fällt sin bärbara dator och knorrar medan han går en ”Ta hand om henne”. Som en handlare nummer två från vänster undrar man redan: Betyder tortyren? Elimination? Lämna vi ett meddelande? När allt kommer omkring, du vill inte svika chefen.

Streamingtips i dag visar att det inte ens är så enkelt att gå med i Bad Boys. Mer empati för namnlösa bakgrundsartister finns i flödet på Shelfd.com. Och om du inte vill missa några höjdpunkter, få Netflix eller Prime Video omstart direkt i din kalender. Lycklig streaming!

Mission Impossible 5: Rogue Nation

Finns på Netflix

Låt oss vara ärliga, filmerna ”Mission: Impossible” blir bättre. Du kan tänka på producent och skådespelare Tom Cruise som du vill, men hans filmer är vanligtvis riktigt bra. Och precis i sådana rader (se även ”James Bond”) är en riktigt bra skurk men glasyren på kakan. I ”Rouge Nation” är det den snygga Solomon Lane (Sean Harris), som skjuter en av sina medarbetare (framför sina kollegor) för att betona sina ord. Om vi ​​nu börjar från vårt yrkesliv skapar man vänskap mellan sig. Chefen skjuter en kollega, med vilken man faktiskt ville spela lasertag i helgen … uff.

Klicka här för filmen.

Dredd

Finns på Prime Video

Det är synd att en kultfilm som ”Dredd” inte får någon uppföljare. Regissören Pete Travis och författaren Alex Garland lyckades med denna action-cracker från år 2012, vad många filmskapare saknar: att göra en fungerande, episk och framför allt spännande actionfilm. Dredd är lite av framtidens John Wick. Och med Lena Headey står han inför en gangster som, utan att slå en ögonfrans, låter alla hennes Junkoe-arméer springa in i elden. Ärligt talat, vad pratar du om när du inte dödar eller tortyrar eller terroriserar? Så i pausrummet i huvudkontoret. Ingen annan gör någonting utom att döda och ta droger. Och ser dyster ut.

Klicka här för filmen.

Indiana Jones och den sista korstågen

Finns på Prime Video

Indy 3 är ett bra exempel på det faktum att titelkaraktären inte äter körsbär bra. Och ja, de nazistiska soldaterna dör. Vare sig det är i jakten på en tank, vid Brunwald Castle, på motorcykelflukten till Berlin eller i Temple of the Grail: Kanonfodret i uniform tar knappt slut. Föreställ dig konversationerna under lunchpausen: ”Du Klaus, Martin har det nu också.” ”Vi borde desperat i morgon.” När befälhavaren kommer in i matsalen: ”Aaachtung! Började på tio minuter. Vi måste gå till detta tempel för att hjälpa denna superrika Walter Donovan. ”” Fuck civilister! ”

Klicka här för filmen.

Austin Powers

Finns för lån från Amazon & Co.

I den första delen av den legendariska brittiska Spy-showserien (Mike Myers) avslöjas slutligen effekterna av en plötslig död på hans privata miljö: Henchman John Smith träffas av en ångvals (!) Från Austin. Lite senare får hans vänner, som väntar på honom i en bar för att säga adjö till sin ungkarl, ett telefonsamtal. Troligen från Dr. Evils personalavdelning, varför bör stora brottssyndikater vara annorlunda än Galeria Kaufhof? Det följer: Stor skräck vid den oväntade döden av hennes älskade vän. Med denna medvetenhet var komedi långt före sin tid.

Klicka här för filmen.

Beverly Hills Cop

Finns på Prime Video

Serien ”Beverly Hills Cop” med Eddie Murphy är en riktig klassiker av 80-talets actionkomedier. Inte bara när det gäller look, dynamik (Hello Buddymovie!) Och action, utan särskilt soundtrackarna är fortfarande välkomna gäster i många spellistor. De tre filmerna är inte bara de främsta exemplen på bullriga 80-tals-bio, utan också prototyper av Henchmen-slitage. I den första delen, till exempel, avrättas en av Bad Boys direkt för stöld (visserligen inte särskilt liten). Eller Jürgen Prochnow och Brigitte Nielsen som ledare för ett gäng som begår rån; när de behandlar sina anställda skulle varje arbetsdomstol beviljas avgångsvederlag för mental grymhet. Och på 80-talet bar du också axelkuddar …

Klicka här för filmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *