Consequential Special: The Golden Blogger

Vem är landets bästa bloggare eller influencer? Detta bör avgöras i utmärkelsen av ”Golden Bloggers”, som är en av de mest prestigefyllda priserna i branschen. Vid galan den 28 januari tillkännagavs 21 vinnare.

Även om sådana evenemang ofta inte saknar en viss mängd tristess – den här gången finns det spännande vinnare och vinnare, som antagligen inte känner många, men absolut bör lära känna varandra.

Det är därför LEAD introducerar Golden Blogger 2018 i en mycket följsam special.

Årets bloggare: Jasmin Schreiber

Jasmin Schreiber är Tysklands årets bloggare. ”Många av deras texter berör och ger tårar till läsarnas ögon”, motiverade juryen utmärkelsen av Jasmin Schreiber. Hamburgkvinnan arbetar i sin fritid som en döds- och sorgkamrat. Hon beskriver sina erfarenheter på bloggen ”öva på att dö”.

Årets bloggtext: ”Gå ut ur livmodern”

Nina Straßner, som är på nätet som ”Juramama” på väg, fick Golden Blogger för sin text ”Gå ut ur min livmoder.” § 219a och hans vänner, där de underhöll och djupt berörde §219a i strafflagen, läkarna förbjuder reklam för abort.

Nykomling: Not Just Down

Årets nykomling var bloggen ”Not just down”, där Tabea Mewes skriver om livet med sin bror Marian, som har Downs syndrom. ”Många människor har väldigt lite kontakt med funktionshindrade och vi försöker ändra det online,” förklarade Tabea Mewes sin motivation: ”Vi vill att fler ska se vad som finns i personer med Downs syndrom.”

Årets podcast: gästlista Ghost Train

Som ”Podcast of the Year” tilldelades ”gästlista spöktåg”, vars tillverkare diskuterar i en avslappnad runda om de ibland mycket off-frågorna av deras lyssnare. ”Det praktiska med podcasten är att du kan ta den vart som helst,” förklarar medproducent Nilz Bokelberg framgången.

Årets Instagramkonto: News-WG från Bayerischer Rundfunk

Instagram-kanalen News-WG syftar till att förbereda meddelanden för att förstå och prata på Instagram. Istället för en professionell studio produceras berättelserna från en delad lägenhet i München. Konkurrensen om München var stor: Även astronauten Alexander Gerst nominerades.

Årets Hashtag: #weareindmore

Hashtaggen #wirsindmehr var svaret på upploppen i Chemnitz 2018. Detta inkluderade en gratis konsert med många musiker i Chemnitz och några uppföljningsevenemang. Dessutom grundades en allians under detta namn.

Mer mångfaldsämnen finns i det aktuella numret av LEAD magazine 04/18, som du också kan köpa online.

Specialpris för livstidsresultatet: Robert Basic

Bloggaren Robert Basic, som dog 2018, fick ett postumpris för sitt livsverk. Priset togs av hans äldsta son Maurice. Blogger och Netz-Urgestein Don Dahlmann citerade Basic för att säga: ”I journalistik är inställningen rådande och inte lögn” – det är vad Basic har förkunnat.

Årets Twitter-konto: Natalie Grams

Och varje dag hälsar Homeopathic Critics Dialogue:
H: Hej, jag skulle vilja klargöra något, # homeopati fungerar, eftersom emo.
K: Ok, här är 83 argument mot det.
H: Jag har verkligen inte tid längre! Och du är för betald.

– Natalie Grams (@NatalieGrams) 6 mars 2018

För attityd är också vinnaren i kategorin ”Årets Twitter-konto”. Natalie Grams rapporterar kritiskt om homeopati på @NatalieGrams. ”Jag har blivit avfall för homeopati eftersom det inte är vad hon påstår sig vara, det är inte ett botemedel,” sa hon om sig själv och mycket kritik växer också upp: ”Homeopati diskuteras ännu mer känslomässigt än de flesta religiösa. och politiska frågor. ”

Den bästa nischbloggen: ”Eyes Straight”

Priset för den bästa nischbloggen togs av frilansjournalisten Thomas Wiegold för sin försvarsblogg ”Eyes straight” hem.

Årets matblogg: ”Ye Olde Kitchen”

Årets sportblogg: 120 minuter

Dagbokblogg: ”ryska provinsen” och ”fru Nessy: utanför kannan”

Det fanns två vinnare i denna kategori. Å ena sidan Jana Georg för ”Ryssland”. Där skriver hon om familjens liv som tyskar i kaukasiska Stavropol. På den andra Vanessa Giese för sina vardagliga observationer under ”Mrs. Nessy: Outside only kanna”.

Årets varumärkesambassadör: Vreni Frost

Bloggaren Vreni Frost satt i domstol under 2018: hon hade överklagat förbudet från regionaldomstolen i Berlin och uppgav att hon skulle behöva markera alla sina Instagram-inlägg som reklam så snart hon gömde varumärken, företag eller andra konton. Nyligen har hon uppnått en delvis framgång i domstolen.

Hur valdes vinnarna?

De nominerade valdes ut från 2 000 förslag från Internetanvändare. Vinnarna bestämdes sedan av omröstning på nätet, rummet applåder och Golden Blogger Academy, där vinnarna från de senaste tolv åren samlas.

Golden Bloggers är organiserade av de aktiva bloggarna Franziska Bluhm, Daniel Fiene, Thomas Knüwer och Christiane Link. Prisutdelningen möjliggjordes av sponsorer comdirect, Daimler AG, Facebook, GoDaddy Tyskland, Telefónica Basecamp och Xing.

display

Också intressant: konsekvenserna av Karsten Lohmeyer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *