TechTäglich: Fortnite tillbaka – det är nytt!

Fortnite tillbaka – det är nytt

Nästan 40 timmar är ute! Onlinetreffet Fortnite är inte bara tillbaka, utan tar med ”Chapter 2” också fortsättningen av Battle Royale-läget. Andning av lättnad i samhället, som tidigare – på grund av PR-tekniska skäl – tittade in i ett svart hål. Den som har laddat ner det grafiskt mer detaljerade kapitlet ser en ny världskarta med floder och sjöar: simning, båtliv, allt möjligt. Vapen fiskas också i floderna. Om en lagkamrat är sårad kan du nu sätta honom i säkerhet genom att bära honom. Vad som inte har förändrats: 100 användare spelar mot varandra eller lag kastar sig i kampen för överlevnad. V-Bucks är fortfarande spelvalutan, gamla aktier kan tas över i det nya kapitlet. Förutom nya vapen och kläder väntar de typiska årstiderna igen. Den första säsongen kommer att löpa fram till den 11 december, men slutet är redan den 11: e säsongen. För Battle Pass betalar du 950 V-Bucks (nästan 10 Euro).

Djuret blir koldioxidneutralt

djur
Tillverkarna av djur eftersträvar ambitiösa miljömål (Foto: Djur)

Scooter långivare Tier som en pionjär för ett nytt miljöinitiativ: Det Berlin-baserade företaget har tagit upp orsaken till att vara klimatneutral 2020. Sedan har hela e-scooterflottan konverterats till utbytbara batterier. Djur reagerar på legitim kritik: Eftersom de miljövänliga e-skoterna hittills samlas in och laddas på kvällen av ett stink-normalt fordon med förbränningsmotor. Också förorenande! Handlarens pionjär är staden Paris. Fram till november kommer den lokala flottan att ha helt utbytbara batterier. Dessa batterier levereras sedan med elektriska lastmarginaler och elektriska lastbilar. Animal CEO Lawrence Leuschner talar om ”en sann ekologisk vändpunkt för hela e-scooterindustrin”, vilket kommer att göra hans företag ”helt koldioxidneutralt under de kommande 12 månaderna.”

Audiobook Wars: Audible flyttar in i den romerska striden

Audible Imperator
Med ”Imperator” vill Audible bli härskare på marknaden för ljudböcker (Foto: Audible)

Streaming Wars, Podcast Wars och nu Audiobook Wars: Apple Music och Spotify uppgraderar sitt sortiment av ljudböcker ytterligare, och Bookbeat lockar fler och fler användare med 14 dagars gratis och obegränsad plattbörda för 14,99 euro / månad. I striden om bästsäljande författare och deras (framtida) verk meddelar Audible, ljudbokdotterbolaget till Amazon, nu åtagandet från den mycket populära fantasiförfattaren Kai Meyer (60 verk, översatt till 30 språk). Han är en av Tysklands mest populära fantasiförfattare och levererar för Audible en ”Urban Fantasy” -serie som kallas ”Imperator”. Scenen är ”en värld full av korruption, blekna ära och sjunkande motstånd mot etableringen – i Rom på sextiotalet”. Myten möter moderniteten, för i Audible-produktionen återupplivas 2000-åriga kejsare. Och, som passar en exklusiv produktion, förlitar sig Audible på världsberömda röster, inklusive Claudia Urbschat-Mingues (voice-over av Angelina Jolie), Tobias Kluckert (Bradley Cooper och Gerard Butler) och Oliver Stritzel (Phillip Seymour Hoffman). Det börjar den 26 januari 2020. Ett första ljudprov finns redan här.

Huawei sätter på knappen för att vikas

Efter att den hopfällbara Samsung Galaxy Fold först har gjort en falsk start och sedan en omstart med 24-timmars räddningstjänst, kommer Huawei följa i slutet av oktober med nästa hopfällbara enhet. Och kineserna börjar mycket mer försiktigt och lägger händerna i bön. Får det hålla bättre än Samsung! Huawei har avsevärt omarbetat sina första prototyper för Huawei Mate X. Förutom en ny snabbare processor vill företaget förhindra att manuellt beskära och krympa enheten manuellt och materialkrävande. Huawei använder en mekanisk knapp för att öppna och stänga. En ny läckt oåtriktad video visar enhet och switch. Huawei verkar inte veta exakt hur länge den här knappen kommer att hålla i praktiken. I början – senare denna månad – kommer Mate X att säljas för närvarande endast i Kina. Huawei har också problem i Europa just nu, för det finns för närvarande inga Google Play-tjänster tillgängliga.

DOS är nu verkligen: 2500 nya gratis webbläsarspel för nostalgiker

Herr Blobby
Herr Blobby är ett av de nya kulttspelen med Internet Archive (Skärmdump: Gronau)

En skattkista för nostalgiker och retrospelare: Internetarkivet har tillhandahållit spelklassiker sedan 2015 och har nu släppt ett nytt brett urval av tidiga hits. Internetarkivoperatörer har satt sig som mål att bygga den största möjliga samlingen av gratisböcker, filmer, programvara, webbplatser och mer som användare kan komma åt. Nu har lanseringen av många andra webbläsarspelbara spel tillkännagivits. Inklusive floppy Frenzy, Mister Blobby, Digger, Street Rod eller Super Munchers. 2500 fler MS-DOS-spel kan nu spelas online. Inget spel måste laddas ner extra. Publikationen utarbetades tillsammans med eXoDOS-projektet. Målet är att göra många DOS-spel tillgängliga och spelbara på moderna system. Även om det inte finns en separat manual för varje spel, men nostalgikens spel är också så humörigt och är vanligtvis självförklarande. Totalt finns det nu cirka 7000 spel av den 40-åriga MS-DOS redo.

Slutet på LEAD: Rökdetektorn, som är en avancerad högtalare

Det är rökning – i öronen! First Alert kommer snart att distribuera sina rök- och kolmonoxiddetektorer i Europa under varumärket OneLink. De blir en speciell rökdetektor på grund av den senaste uppdateringen. Det gör också Alexa-kompatibla enheter till en avancerad högtalare tack vare AirPlay 2-protokollet. Portalen iFun delar första intryck av Reddit-användare som redan har laddat ner beta för uppdateringen. Slutsats: Flera rökdetektorer kan kopplas samman i olika rum till Multiroom-systemet. Och högtalarna låter ”förvånansvärt bra”. Pris per rökdetektor: knappt 250 euro. Å ena sidan inte billigt, men å andra sidan kan inte säga att det finns mycket rök för ingenting …

Förresten: TechDaily finns också som ett nyhetsbrev och som en skicklighet (”Alexa, open LEAD digital Tech”).

En länk rökdetektorhögtalare
Smart high two: OneLink-rökdetektorn kan också spela musik i hi-fi-kvalitet (Foto: OneLink)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *