Hur blockchain kommer att förändra marknadsföring

LEAD: Mr. Aquarius, kKan du förklara hur blockchain-tekniken kommer att förändra hur en marknadsförare fungerar i praktiken?

Erich Wasserman: Blockchain får inte tvinga marknadsförare att grundläggande förändra sina arbetsprocesser. Det är snarare en infrastrukturteknologi som tillför värde genom att eliminera slöseriet med reklampengar genom avvikelser och bedrägeri, säkerställa större insyn i data och processer och visa om och hur enskilda aktörer i leveranskedjan verkligen värderar att Skapa marknadsföring och öka effektiviteten i arbetsprocesserna. Det eliminerar också den betydande bördan att upptäcka och balansera inkonsekvens mellan abonnenter längs leveranskedjan.

Blockchain kommer att utformas och distribueras korrekt och kommer att förbättra befintliga marknadsföringsverktyg och driva en ny innovationsboom som kommer att förbättra relationerna mellan annonsörer och konsumenter. Detta kommer att ge marknadsföraren många nya möjligheter och följaktligen nya metoder för att hantera sina teknologilösningar och samarbete med partners.

display

LEAD: Om ett marknadsföringsföretag vill integrera blockchain-teknik, hur ska det börja?

Wasserman: Eftersom Blockchain är en möjliggörande teknik, bör marknadsförare se till innan de implementeras att de verkligen kan dra nytta av sina befintliga processer och relationer. Till exempel är verktyg som möjliggör transparens endast meningsfulla om parterna som använder dessa verktyg verkligen har för avsikt att vara transparenta. Många blockchain-förespråkare tillämpar helt enkelt blockchain-lösningar (eller simuleringar av lösningar) på digitala marknadsföringskampanjer utan att först erhålla nödvändigt godkännande, samarbete och stöd från alla inblandade.

Men om deltagare inom en blockchain inte har för avsikt att bete sig annorlunda med denna teknik – till exempel genom att tillhandahålla ekonomiska data eller prestationsdata – synliggörs denna brist på engagemang också av blockchain-teknik.

Wasserman organisk
Erich Wasserman, grundare och chef för strategisk affärsutveckling på MediaMath (Bild: MediaMath)

LEAD: Vilka effekter har Blockchain på marknadsföringsbranschen?

Wasserman: Trots de stora framgångarna och lovande utsikterna för digital marknadsföring står branschen fortfarande inför grundläggande utmaningar. I för många fall saknar annonsörer öppenhet och synlighet om deras utgifter, inkonsekvenser mellan intressenter, inventering uppfyller inte kvalitetsstandarder och / eller en hög minoritet ”svarta får” utnyttjar svagheterna i Internetinfrastrukturen från att göra någon vinst utan något krav. Samtidigt blir konsumenterna alltmer medvetna om påverkan på integritet och ekonomiskt värde, den digitala informationen de genererar och kräver deltagande i kommersialiseringen av dessa uppgifter. En noggrann hantering av konsumenternas förtroende är viktigare än någonsin.

Om det är byggt på rätt sätt och med alla berörda parter beaktar, kommer ett digitalt marknadsföringsteknologiskikt som förkroppsligar förtroende och öppenhet (som för övrigt också är nyckelfunktionerna i Blockchain och relaterad teknik) möjliggör att vi slutligen möter dessa långvariga utmaningar att hantera. Men det räcker inte. Vi kan och bör använda sådan teknik för att skapa ännu mer meningsfulla affärsresultat som vi kan konkurrera mot. att öka effektiviteten, enkelheten och effektiviteten i marknadsföringen och för att optimera fakturering och betalning av kampanjer med nya, flexibla lösningar.

LEAD: Var uppfattar anställda eller kunder förändringen och vilka är fördelarna / nackdelarna med att göra det?

Wasserman: Blockchain-teknik på rätt sätt designad och distribuerad kommer att dramatiskt minska den administrativa bördan för komplexa kampanjer, eliminera inkonsekvenser och öka flexibiliteten och effektiviteten i betalningsalternativ. Att bekämpa bedrägerier och avslöja värdekedjor i leveranskedjan kan också hjälpa marknadsförare att få ut mesta möjliga av sina marknadsföringsbudgetar.

LEAD: Vilken utveckling kommer Blockchain att ta på cirka fem till tio år?

Wasserman: Blockchain och andra kryptoteknologier kommer att lösa de strukturella utmaningarna med AdTech-industrins växande arkitektur och möjliggöra en ny innovationsboom. Med en ny nivå av marknadsföringsteknologi som blockchain kan erbjuda kommer marknadsförare att kunna engagera konsumenterna på ett mer intressant och effektivt sätt.

Fokusera på dig

Få LEAD 03/18!

Blockchain-tekniken blir nästa stora digitala revolution efter uppfinningen av Internet. Men knappast någon kan förklara vad Blockchain faktiskt är. Hon kommer i grunden att förändra många livsområden – inte minst marknadsföring. LEAD förklarar – så enkelt och förståeligt som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *