Fyra kanaler för framgångsrik online-videoannonsering

Den genomsnittliga konsumenten tillbringar mer än en timme om dagen på att titta på videor online. Enligt den senaste onlinevideoprognosen från mediebyrån Zenith borde den till och med vara knappt en och en halv timme år 2020.

Reklamföretag har redan anpassat sig till detta: under 2017 uppgick utgifterna för videoannonsering ensam till 420 miljoner euro i Europa, jämfört med mer än 5,28 miljarder euro i hela Europa – med en ökning av tillväxten på knappt 35 procent jämfört med året innan.

Men programmatisk reklam står inför stora utmaningar med videoannonsering – högkvalitativ videoinventarier är knappast och varumärkessäkerhet och standardiserade mätningar är fortfarande inte garanterade.

Också intressant: Hur man: Video

Videoannonsbedrägeri och märkesäkerhet – snubblor för programmatisk videoannonsering

Det grundläggande problemet med programmatisk video är inte bara för små förlag utan också för branschstorlekar som YouTube och Google. Hur svårt det är att placera videoannonsering i rätt miljö visas av incidenter där reklamvideor integrerades i olämpligt, ibland till och med bildskadande videoinnehåll.

display

Mycket större är emellertid skadorna som orsakats av bedrägeri och bedräglig trafik i videoannonser, vilket avslöjades av en Google-studie från förra året. Framför allt bedräglig försäljning av falska videoinventar såväl som försäljning på antalet falska onlinemarknader över genomsnittet, köpare är uppmärksamma på tillgängliga videoinventar som inte finns.

Enligt studien bör de sålda videoannonsvisningarna vara 57 gånger högre än vad som faktiskt finns tillgängligt för försäljning alls. Även om förlustförlusten för videoannonser är lägre på den tyska marknaden tack vare det utbredda antagandet av Ads.txt, löser detta inte problemet med att sakna videoinventar.

Mod för nya format och nya kanaler lönar sig

För att dra full nytta av Programmatic och framgångsrikt placera videokampanjer online, bör annonsörer tänka om sin reklamkanal och annonsformat. Det finns fyra alternativ att annonsera via videobeståndet.

Outstream-videoannonser istället för pre-roll-reklam

Medan för-, mitten- eller post-roll-annonser, som klassiska reklamfilmer, är integrerade i videoinnehåll, kan filmer utanför hemmet integreras direkt på alla webbplatser. Så inom de områden där bannerannonseringen spelas.

Förutom att de är begränsade till utgivarsidor som också erbjuder videoinnehåll, kan visning av videoannonser visas i alla redaktionella premiumsituationer, vilket eliminerar behovet av utgivare och annonsörer att förlita sig på videoinventarier.

För att undvika varumärkesfällor är det bäst att hålla sig inom säkra förlagsnätverk. Det finns redan leverantörer som garanterar att videoinnehållet endast sänds av premiumförlag som är föremål för regelbundna kontroller.

Annonsörer finns också redan i flera lösningar olika format för olika tillgängliga kanaler. Inkluderar till exempel särskilt för mobil att nå olika målgrupper.

Programmatic Digital Out of Home – automatisera digital utomhusreklam

Utomhusreklam digitaliseras mer och mer, så videoannonsering kan nu också riktas in i offentliga utrymmen. Enligt en panelundersökning av marknadsundersökaren MediaAnalyzer får digitala utomhus-hem (DOOH) skyltar en tredjedel mer uppmärksamhet än deras icke-digitala motsvarigheter.

Tittarna kan bättre komma ihåg vad de ser och digital reklam uppfattas som mer attraktiv och original än statisk displayreklam.

Kampanjer spelas på det digitala reklamutrymmet i städerna på ett helt automatiskt sätt, varvid faktorer som veckodag, tid på dagen, frekvens, maximal budget och sammanhang kan definieras. Även realtidsrapportering är möjlig, så kampanjer kan justeras snabbt och enkelt.

Använda smarta tv-apparater som en direkt reklamplattform – OTT- och CTV-format

Nästan hälften av tyska hushåll är utrustade med smarta TV-apparater, enligt en ny gfu-studie (Gesellschaft für Unterhaltungselektronik) och cirka 61 procent av dem är anslutna till Internet.

För annonsörer har således även Smart TV-erbjudanden som egna mediebibliotek och portaler samt video on-demand-tjänster etablerat sig som lukrativa reklamplattformar.

Här kan videoannonsering riktas in och registreras direkt. En annan fördel: användare vill strömma tv-innehåll på mobila enheter så att de kan nå reklammeddelanden när du är på språng.

Instagram, Snapchat & Co. – här kan du nå unga målgrupper

Instagram är den snabbast växande sociala medieplattformen, Facebook har världens mest videoannonser, och med mer än två tredjedelar av användare under 25 år har Snapchat den senaste användarbasen. Allt detta bör vara annonsörernas fokus och deras videoannonsering på sociala nätverk.

Om företagen också använder videofilmer utanför hemmet, visas annonseringsfilmerna för användarna i nyhetsflödet och annonsörerna når också sin målgrupp oberoende av videoannonslagret.

Formater som liveströmmar och berättelser tillåter också stor kreativ frihet. De två funktionerna, som nu finns tillgängliga på alla relevanta sociala medier, är också tillgängliga för företag för sina reklammeddelanden.

Också intressant: livevideo: Mitfiebern, gå med, delta

Slutsats: Annonsörer behöver inte förtvivla brist på videoinventarier

Videoinnehåll har blivit en oumbärlig del av konsumtionen av media online, vilket gör det till ett viktigt och effektivt verktyg för företag att bygga varumärken och deras berättelser, stärka deras varumärkesidentitet och etablera kundrelationer. Programmet innehåller miniklipp i sociala medier, korta videor på videoplattformar och filmer och serier i streamingtjänster.

De fyra alternativen visar att annonsörerna totalt sett inte behöver förtvivla bristen på videoinventarier. Strategier som målinriktad användning av videor utanför hemmet och utvidgningen till smarta TV-erbjudanden, digital reklamutrymme utanför hemmet och en meningsfull placering på sociala medier gör dem oberoende av snäv videoinventar.

Också intressant: Hur en viral video säkerställer global försäljning av en barnbok

Om författaren: Under de senaste 15 åren har Jörg Schneider expanderat sin expertis inom digital marknadsföringsbransch med Lycos, Hi-Media och Undertone. Han är för närvarande chef för global försäljning på JustPremium. Han designade och genomförde flera reklamkampanjer och var ansvarig för det strategiska samarbetet med mediebyråer, varumärken och medieföretag.

Teaserbild Ny

Minimal online- eller teknisk entusiast?

Tinder ersätter baren, Alexa sekreteraren. Den digitala världen har för länge sedan blivit en med den verkliga världen. Men alla vill inte tro på verkligheten. Hur säkert rör du dig i nätverkslivet?

Gör testet här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *