Veckans bästa appar – del 21

ARD ljudbibliotek

Ard Audiotheque App
Dokumentärer, hela program, komedi, satire. och nu också radiolivsströmmar – det är det som poängterar ARD-ljudbibliotek-appen (Skärmdump: App Store / Gronau)

Det finns många podcast-appar: Castro, Overcast eller Pocket Casts. Nu är appen ARD-ljudbibliotek en av de obligatoriska nedladdningarna.

Denna vecka fick programmet en stor uppdatering igen. Från och med nu kan alla ARD-radiostationer och Deutschlandradio strömmas direkt från appen. Detta eliminerar behovet av att byta till enskilda appar eller applikationer som TuneIn eller mottagare, om du vill lyssna på tyskspråkiga radiostationer.

Kärnverksamheten i ARD-ljudbiblioteket är emellertid den hörbara dokumentationen, programmen, komedieshower eller kunskapsmagasiner som redan har körts på en av ARD-kanalerna. Således är ljudbiblioteket ett mediebibliotek för radiolyssnare som letar efter en one-stop-shop för direktsändningar och repriser.

Och medan jag är på det finns det fortfarande två speciella pärlor från ARD-ljudbiblioteket. Jag kan särskilt rekommendera u.a. ”Den trevliga veckan” med Volker Wieprecht eller bidrag från vetenskapssamtalet ”Proffsen” med Stephan Karkowsky. Om du föredrar live, strömma ”The Beautiful Week” varje fredag ​​(13:00 till 17:00) eller ”The Pros” varje lördag (9:00 till 12:00), båda i RBB RadioEleine.

pris: fri

Hämta länk för Android / Hämta länk för iOS

Music Harbor

Music Harbor
MusicHarbor finns på iPhone och iPad. Det finns ingen Android-version ännu (Foto: MusicHarbor)

Från det mest uttalade ordet i ARD-ljudbiblioteket till musik: Ingenting är mer irriterande än att hitta musikfans som en av dina favorittolkar eller band har släppt en ny låt eller till och med ett nytt album – och du får det bara av en slump månader senare ,

Så det händer inte längre, det finns också en app för det. Knappast någon vet hittills, men det är en cool sak: MusicHarbor. Porten för nya utgivningar, konsertreddelanden och andra nyheter om dina musikaliska favoriter.

I det aktuella flödet listar MusicHarbor de nya utgåvorna, också baserade på en Apple Music-integration. Biblioteket skannas för detta. För att få nyheter från enskilda artister kan de markeras under ”Nyheter”. Konserter listas i sin tur efter datum (det senaste först), beroende på platsen.

När appen öppnas igen kommer MusicHarbor att ladda spår och album i bakgrunden sedan appen senast lanserades.

Appen är till och med lokaliserad tyska. Den enda nackdelen: Fortfarande saknar en Android-version.

pris: fri

Nedladdningslänk för iOS

Alt-Frekvenser

Gamla frekvenser
Välkommen till det mystiska radioprogrammet: Alt-Frequency går i luften i appbutikerna (Foto: App Store)

Du har redan lagt märke till: Idag handlar de bästa apparna i veckan om podcast, musik och radio. Och det förändras inte med det tredje apptippet: Alt-Frequences är ett mystiskt och interaktivt nytt spel där du manipulerar radiovågor. Det ljudbaserade spelet kräver att man undviker en tidsvarp – med hjälp av radioen.

Du spela in och spela in radiosändningar för att komma närmare lösningen. Så det är viktigt att lyssna noggrant. Detta skapar också humör, eftersom appen var inställd på musik av cirka 20 kända högtalare. Och hon är tysk isolerad.

Jag avstår från spoileralarmet. Det är bäst att prova själva appen. Endast detta: nuvarande politiska referenser är inte uteslutna. Det är också det som gör vädjan till gamla frekvenser.

pris: 5,49 euro för Android och iOS

Nedladdningslänk för iOS / Nedladdningslänk för Android

Google Maps

Google Maps biotider
Så här ser den nya biovyn i Google Maps ut (skärmdump: Gronau)

Om du föredrar att gå i filmer snarare än att lyssna på musik kan du se fram emot att Google-utvecklarna har en hård arbetsvecka bakom sig.

Å ena sidan har Googles mobilsökningssida moderniserats subtilt. Å andra sidan finns det en välkommen innovation på Google Maps för ivriga filmgäster. Efter att du har angett ett biografnamn visas nu visningstiderna och filmen som körs direkt direkt i översikten.

Tidigare hittades denna information under fliken ”Bioprogram”. Klicka på den här fliken har nu gjort. Förutom säsongerna erbjuder Google Maps öppettider och recensioner till filmerna så nu snabbare. Med ett klick på en demonstrationstid kan du boka biljetter.

Trevlig sidoaspekt på iOS: Antalet filter i utforska-läget har också utökats.

pris: gratis – du betalar med dina data 😉

Hämta länk för Android / Hämta länk för iOS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *